Без победител в мача между Нюкасъл и Манчестър Юнайтед (видео)

23:57
Без победител в мача между Нюкасъл и Манчестър Юнайтед (видео)

Двубоят между Нюкасъл и Манчестър Юнайтед от 19-ия кръг в Премиър лийг завърши при резултат 1:1. Гостите пристигнаха на "Сейнт Джеймсис Парк" с идеята да вземат задължителни три точки срещу един от аутсайдерите в първенството, но вместо това трябва да са доволни, че не загубиха, след като изиграха пореден безличен мач. "Свраките" поведоха още в 7-ата минута чрез Алан Сен-Максимен, а Единсон Кавани изравни в 71-ата минута. Голяма роля за равенството имаше и вратарят на "Червените дяволи" Давид Де Хеа, който направи няколко блестящи спасявания, а веднъж и гредата помогна на гостите.

Еди Хау излезе в днешния двубой с Калъм Уилсън и Жоелинтон в атака и Алан Сен-Максимен иРайън Фрейзър на двете крила. Шон Лонгстаф и Джонджо Шелви си партнират в средата на терена.

Ралф Рангник пък е избрал да започне с Кристиано Роналдо на върха на атаката и Мейсън Грийнууд, Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд от по-задни позици. В средата на терена действат Фред и Скот Мактоминей. Прави впечатление и завръщането на Рафаел Варан в центъра на отбраната, след като дълго отсъства заради контузия.

Нюкасъл поведе в мача още с първата си възможност. В 7-ата минута Варан загуби лековато в центъра на терена, топката бе подадена към Сен-Максимен, който финтира двама съперникови играчи и с елегантен удар от границата на наказателното поле порази вратата за 1:0.

В 12-ата минута и Жоелинтон пробва далечен изстрел, който мина опасно покрай вратата на Давид Де Хеа.
Кристиано Роналдо

Постепенно Ман Юнайтед увеличи натиска, но без да стигне до реални положения. За сметка на това в 23-ата минута домакините организираха опасна контраатака, завършила с мощен шут на Джонджо Шелви и спасяване на Де Хеа.

В 38-ата минута "Свраките" отбелязаха втори гол чрез Калъм Уилсън, но той бе в засада и попадението не бе зачетено.

Манчестър Юнайтед създаде първата си голова възможност в 42-ата минута, когато Роналдо елегантно с пета изведе Бруно Фернандеш на скорост в наказателното поле, но халфът стреля право в ръцете на вратаря, а бе отсъдена и засада.

Недоволен от представянето на своя отбор Ралф Рангник направи две промени още на почивката, пускайки Единсон Кавани и Джейдън Санчо на мястото на Мейсън Грийнууд и Фред.

Въпреки това втората част започна с нов голям пропуск на Нюкасъл. В 47-ата минута Сен-Максимен получи на сантиметри от голлинията и само блестящата намеса на Де Хеа попречи да се стигне до нов гол.

Гостите отговориха с далечен изстрел на Маркъс Рашфорд в 49-ата минута и първо важно спасяване на Дубравка.

В 52-ата минута една избита топка попадна в Роналдо, който стреля от воле, но покрай вратата.

"Червените дяволи" засилиха натиска и в 55-ата минута Джейдън Санчо подаде за Единсон Кавани около точката на дузпата, но ударът на уругваеца бе покрай вратата.

Домакините обаче продължаваха да са опасни на контраатака. При една такава в 63-ата минута Райън Фрейзър бе изведен очи в очи с Де Хеа и испанецът отново направи страхотно спасяване.

В 66-ата минута вратарят отново трябваше да се намесва след далечен шут на Сен-Максимен. Минута по-късно Джейкъб Мърфи отправи диагонален удар, който мина опасно близо до гредата.
Кристиано Роналдо

В 71-ата минута почти от нищото гостите изравниха. Диого Далот центрира отдасно към Кавани, първият удар на нападателя бе блокиран, но при добавката той успя да промуши кълбото в мрежата за 1:1.

Още в следващата атака обаче Нюкасъл създаде поредни притеснения за Де Хеа. Сен-Максимен си освободи пространство и стреля, но испанецът спаси.

В 75-ата минута Кавани бе близо да вкара втори гол. Отбраната на домакините не се намеси добре при центриране по земя на Алекс Телеш, топката се озова в уругваеца, който не я отигра перфектно, но все пак я насочи към вратата и в последния момент защитник изчисти пред голлинията.

В 88-ата минута и късметът покри "Червените дяволи". Първо удар на Мърфи се отби от гредата, а секунди по-късно страхотен изстрел на Алмирон бе отразен по невероятен начин от Де Хеа.

В добавеното време Дубравка можеше да подари победата на гостите, след катоизпусна топката в наказателното си поле, но за негово щастие Кавани не успя да вкара в опразнената врата, като защитник изчисти пред голлинията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация