Великият Фъргюсън чукна 80

18:43
Великият Фъргюсън чукна 80

Легендарният мениджър сър Алекс Фърюгън празнува днес 80-годишния си юбилей. Въпреки че се оттегли преди осем години, шотландецът продължава да бъде считан за една от най-влиятелните фигури, a може би и най-влиятелната, в треньорското поприще. За феновете на Манчестър Юнайтед той е истинска икона. Под негово ръководство клубът спечели цели 38 трофея, като в това число влизат 13 титли от Премиър лийг и две отличия от Шампионската лига. Требълът от сезон 1998/99, дошъл след знаменития обрат във финала на Шампионската лига срещу Байерн (Мюнхен), остава може би най-незабравимият момент на Манчестър Юнайтед в ерата "Фъргюсън". Именно през 1999 шотландецът е удостоен и с рицарско звание.

След 27 години начело на Манчестър Юнайтед той се оттегля през май 2013 година, откогато датира и последната до момента титла на "червените дяволи". Фъргюсън е най-дългогодишният мениджър на клуба от "Олд Трафорд", като още през декември 2010 година подобрява рекорда на сър Мат Бъзби за най-много мачове начело на отбора.

Феновете на Юнайтед използваха вчерашния двубой срещу Бърнли, за да отбележат юбилея на своя идол, който както винаги, гледаше мача от трибуните на "Олд Трафорд". Привържениците разпънаха голям банер, с който честитиха рождения ден на сър Алекс, а това бе съпроводено с мощно скандиране на името му.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация