Ювентус с комфортна победа срещу Болоня (видео)

22:20
Ювентус с комфортна победа срещу Болоня (видео)

Италианският гранд Ювентус надделя с 2:0 като гост над Болоня в мач от 18-ия кръг на Серия "А". Алваро Мората даде аванс на торинци в резултата с гол в 6-ата минута, а в 69-ата минута Хуан Куадрадо реализира второто попадение за "бианконерите". Старата госпожа се пребори за трите точки по икономичен начин, със стабилна игра в защита и ефективност пред гола. Сериозните опасности за двете врати не бяха твърде много в двубоя, а мъгла, на моменти доста гъста, затрудняваше действията на двата тима. В крайна сметка, Ювентус събра 31 точки и е шести в класирането. Болоня е на десето място с 24 точки, като влезе в серия от 3 поредни шампионатни поражения.

Наставникът на торинци Макс Алегри, който продължава да няма загуба от този съперник във вече 19 срещи в Серия "А" в треньорската си кариера, не можеше да разчита на контузените Пауло Дибала, Данило, Федерико Киеза, Джорджо Киелини и Аарън Рамзи. Специалистът бе гласувал доверие в атака на триото Федерико Бернардески - Алваро Мората - Мойс Кийн, а Адриен Рабио, Артур и Уестън Маккени оформиха халфовата линия.

Старши треньорът на Болоня Синиша Михайлович имаше доста по-малко проблеми със състава си и бе заложил на Марко Арнаутович на върха на атаката, а австриецът беше активно подпомаган от втора позиция от Роберто Сориано и Муса Бароу.

Още в 6-ата минута Ювентус излезе напред в резултата. Гостите сътвориха бърза контраатака, при която Федерико Бернардески с пас отляво потърси Алваро Мората в наказателното поле на Болоня, а испанският нападател се измъкна от противниковата защита и с удар от близко разстояние изпрати топката във вратата, пазена от Лукаш Скорупски.

В 14-ата минута Лукаш Скорупски не бе затруднен от удар на Адриен Рабио, а секунди по-късно домакините отговориха с опасна атака, при която Матайс де Лихт се намеси решително в отбрана и изби топката в корнер, пресичайки центриране отляво. Малко след това Войчех Шчесни спаси без проблеми удар с глава на Марко Арнаутович. В 22-ата минута пък Матиас Сванберг бе близо до атрактивен гол с акробатично изпълнение, което пробва в наказателното поле, но топката мина на сантиметри встрани от целта. 

Втората половина на първото полувреме бихме могли да определим като скучна, като едва в последната минута на първото полувреме играч на Болоня пробва слаб шут от границата на наказателното поле, но Шчесни не бе затруднен.

Десет минути след почивката Сванберг пробва опасен шут от близко разстояние към вратата на Шчесни, но за щастие на полския страж на пътя на топката застана бранител, който блокира изстрела. В средата на втората част Николас Домингес получи топката в опасна за Ювентус зона в наказателното поле на гостите и стреля, но Шчесни спаси.

Стигна се до 69-ата минута, когато Хуан Куадрадо направи финт около ъгъла на наказателното поле и стреля към вратата на Скорупски. Получи се рикошет в тялото на футболист на Болоня и изстрелът стана неспасяем за полския вратар - 0:2.

В последната минута Куадрадо не бе далеч от втория си гол в мача, но топката не попадна във вратата на Болоня. Това обаче нямаше никакво значение, тъй като играчите на Масимилиано Алегри спокойно изчакаха последния съдийски сигнал в срещата на "Ренато Дал'Ара".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация