Юве отново може да се раздели със Серия “А” по административен път

14:49
Юве отново може да се раздели със Серия “А” по административен път

Ювентус рискува дори да бъде изхвърлен от Серия “А”, ако бъде признат за виновен по течащото разследване за счетоводни измами, съобщава “Гадзета дело спорт”. Възможно е обаче санкцията да се ограничи до глоба или отнемане на точки. 

Както е известно, италианските власти иззеха документи от офиси на Юве в Торино и Милано, търсейки доказателства за предполагаеми нарушения на закона при осъществяването на трансфери. В съобщението на прокуратурата се казва, че има данни за фиктивно регистрирани компании, които са издавали фактури за несъщестуващи финансови операции, както и други движения на финанси, което е предизвикало интереса на съответните органи.

Общо 42 трансфера с участието на Ювентус са обект на разследване, твърди “Калчомеркато”. Сред тях влиза и този нa Жоао Кансело в Манчестър Сити през лятото на 2019 година, при който “бианконерите” получиха 32 млн. евро плюс Данило. Отделно обект на разследване е сделката с Барселона за Артур и Миралем Пянич. 

Разследвани са президентът Андреа Аниели, неговият вице Павел Недвед и бившият спортен директор Фабио Паратичи, който вече е в Тотнъм.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация