Стивън Джерард и Астън Вила си тръгнаха с празни ръце от "Анфийлд"

18:59
Стивън Джерард и Астън Вила си тръгнаха с празни ръце от "Анфийлд"

Ливърпул постигна седма поредна победа във всички турнири, след като надделя с 1:0 над Астън Вила на "Анфийлд" при завръщането на обожавания от феновете на мърсисайдци Стивън Джерард, който този път бе от другата страна на барикадата, бидейки начело на бирминагмаци. "Червените" превъзхождаха през цялото време, но вкараха само един гол, реализиран от дузпа от Мохамед Салах, който бе точен от дузпа в 67-ата минута. Гостите не отправиха нито един точен удар в рамките на целия мач. Така статуквото на върха се запази и Ливърпул остава на една точка зад лидера Манчестър Сити и на една пред Челси.

Юрген Клоп направи една промяна от мача с Уулвърхамптън преди седмица. Алекс Окслейд-Чембърлейн започна вместо Диого Жота, който имаше проблеми след двубоя с "вълците" и днес останан на пейката за началото, тъй като вчера тренира за първи път с отбора в рамките на последната седмица. 

Стивън Джерард също предприе една корекция в сравнение с победата над Лестър. Мат Таргет стартира за сметка на Емилиано Буендия.

Двата обора изиграха динамично първо полувреме под дъжда, който се изливаше над "Анфийлд". Ливърпул определено имаше игрово предимство, но Астън Вила предлагаше доста сериозен отпор на ниво физическа битка. Виждаше се обаче, че липсата на типичния трети нападател в офанзивния тризъбец на домакините оказва своето влияние. 

В осмата минута Мане претендираше за дузпа, след като падна в наказателното поле след единоборство с Кеш. Сигнал обаче не последва. Малко след това удар на Александър-Арнолд рикошира в бранител на гостите, след което премина над вратата. 

В 16-ата минута центриране на Александър-Арнолд към далечната греда бе засечено с глава от Андрю Робъртсън. Топката рикошира в Кеш, след което Мартинес улови. Двамата крайни бранители на Ливърпул създаваха всичко по-интересно в предни позиции в тези минути. В 25-ата центриране на Александър-Арнолд от свободен удар бе изчистено, но след това Робъртсън върна топката в наказателното поле с центриране към далечния ъгъл. Матип засече с глава, след което топката облиза гредата. Минута по-късно домакините имаха отново претенции за дузпа, след като Накамба като че ли препъна Робъртсън в наказателното поле. Стюарт Атуел и ВАР подминаха и това положение. Малко след това имаше още една спорна ситуация между Робъртсън и Накамба, но и тук претенциите на домакините не бяха уважени. 

Минута преди почивката се откри и първата възможност пред Мохамед Салах, който добре се освободи в наказателното поле и стреля до близката греда, но Мартинес изби.

Ливърпул засили натиска със самото начало на второто полувреме. В 52-рата минута Мартинес се намеси блестящо, избивайки топката над вратата си след удар с глава на Ван Дайк, който засече с глава центриране от корнер на Робъртсън.

В 60-ата минута фалцов изстрел на Салах профуча над вратата. Четири минути след това Тайрън Мингс, който игра блестящо до този момент, повали Салах в наказателното поле. Този път Ливърпул получи дузпа. Египтянинът изпълни изключително прецизно наказателния удар, пращайки топката точно до дясната греда. Това бе 21-ви гол за Салах от началото на сезона.

Ливърпул пропусна доста възможности да отбележи втори гол и мачът стана нервен в последните минути. В 86-ата опит за изчистване на Алисон рикошира в Матип и стигна до Ингс. Бразилецът обаче успя да последния момент да отклони топката с ръка, без да направи нарушение.

В добавеното време Жота пропусна поредната добра възможност за Ливърпул, след като стреля от чиста позиция над вратата. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация