Силно начало на мениджърската кариера на Джерард във Висшата лига

19:09
Силно начало на мениджърската кариера на Джерард във Висшата лига

Стивън Джерард записа успешен дебют като мениджър на Астън Вила, след като бирмингамци победиха с 2:0 Брайтън на "Вила Парк" в двубой от 12-ия кръг на Премиър лийг. Късни голове на Оли Уоктинс и Тайрън Мингс прекъснаха серията от пет поредни загуби на Вила и донесоха радост на легендата на Ливърпул.

Джерард бе направил три промени в състава на бирмингамци. Туанзебе, Ел Гази и Бейли отстъпиха местата си на Езри Конса, който се завърнаха след наказание, Джейкъб Рамзи и Дани Ингс. Последните двама се възстановиха от контузии. Стийл, Велтман, Марч и Мвепу започнаха за Брайтън.

Вила започна добре. В 11-ата минута домакините организираха добра атака. Каш засече с глава центриране на Таргет, но Стийл спаси.

До почивката Брайтън имаше две чудесни възможности, но Мартинес направи блестящи спасявания, парирайки първо изстрел на Тросар, а самия край на полувремето стражът се разтегна максимално и изби с дясната ръка удар на Лампти.

Вила започна доста силно втората част, но трябваше да почака чак до 83-тата минута, за да вземе преднина. Йънг изведе отляво Уоткинс, който влезе навътре и с хубав удар в далечния ъгъл откри резултата. Пет минути след това Тайрън Мингс сложи точка на спора. Уебстър пресече подаване на Макгин към Уоткинс, но топката попадна в бранителя, който я прати отблизо в ъгъла за 2:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация