Официално: Стивън Джерард е новият мениджър на Астън Вила

14:53
Официално: Стивън Джерард е новият мениджър на Астън Вила

Стивън Джерард официално е новият мениджър на Астън Вила, обяви бирмингамският клуб. Легендарният бивш капитан на Ливърпул в последните три години бе начало на Глазгоу Рейнджърс, като през миналия сезон той изведе шотландския гранд до първа шампионската титла след 10-годишна пауза. Клубът не споменава какъв е срокът на контракта, но според английските медии той е до лятото на 2024 година. Джерард заменя на поста Дийн Смит, който бе уволнен през миналия уикенд след пет поредни загуби на Астън Вила в Премиър лийг.

Рейнджърс ще получи компенсация в размер на около 3 милиона паунда.

Астън Вила е клуб с богата история и традиция в английския футбол и аз съм изключително горд да стана главен треньор тук. Плановете на борда са много амбициозни и нямам търпение да им помогна да постигнат целите си. Бих искал да изразя искрената си благодарност към всички, които са свързани с Глазгоу Рейнджърс, че ми да дадоха възможността да водя такъв емблематичен клуб и да спечелим рекордната 55-а шампионска титла. Този клуб винаги ще има място в сърцето ми. Бих искал да пожелая на играчите, щаба и привържениците всичко най-добро в бъдеще", заяви 41-годишният Джерард. 

Джерард ще направи официален дебют в двубоя срещу Брайтън на 20 ноември. На 11 декември пък Астън Вила гостува на Ливърпул на „Анфийлд“, където публиката на мърсисайдци го боготвори.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация