Гуардиола: Не усещам вълнението от дербито

17:23
Гуардиола: Не усещам вълнението от дербито

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола сподели, че не усеща емоциите преди голям мач, както и атмосферата в града. Испанецът говори преди градското дерби с Манчестър Юнайтед.

"Аз не го усещам. Събуждам се сутринта и отивам в балона на нашия клуб. Там съм 12 или 14 часа, след това си отивам вкъщи. Не ходя по ресторанти или барове. Мога да си представя колко е важен мачът за двата отбора, но трябва да съм хладнокръвен в съзнанието си, за да съм наясно какво трябва да направим, за да сме на най-доброто си ново", заяви Гуардиола.

"Изиграхме добри мачове срещу тях, може би резултатите ни не са добри напоследък. Освен един мач миналия сезон, който беше точно след среща от Шампионската лига. Сега с Роналдо те са още по-силни", допълни той.

Попитан дали Кристиано Роналдо е бил близо до преминаване в Манчестър Сити, Гуардиола отговори: "Обикновено не говоря за играчи на други клубове. Сигурен съм, че Роналдо е щастлив в Юнайтед. Ние вкарахме толкова много голове миналия сезон без нападател, защото Серхио беше контузен. Вероятно в бъдеще ще привлечем типичен играч на този пост, но кой знае."

"В последните 10 мача във Висшата лига имахме два лоши резултата - срещу Саутхамптън и Кристъл Палас, останалите мачове играхме наистина добре. Първият мач срещу Тотнъм ни липсваха осем или девет играчи. По принцип, дори да сме в победна серия, винаги можем да се подобряваме и ще продължаваме да опитваме", каза още Гуардиола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация