Пореден отличен мач на Везенков за Олимпиакос

18:57
Пореден отличен мач на Везенков за Олимпиакос

Александър Везенков и Олимпиакос продължават успешното си завръщане в елита на гръцкото първенство. Българският национал и съотборниците му записаха третия си пореден успех във вътрешния шампионат, след като удариха Промитеас със 108:75 (28:24, 24:17, 26:18, 30:16) в двубой от третия кръг.

Както и в разгрома срещу Жалгирис в петък, и днес старши треньорът на “червено-белите” Йоргос Барцокас отново заложи на познатата тактика да не преувеличава с минутите на своите играчи. Александър Везенков престоя общо 20 минути на паркета, превръщайки се в топреализатор за своя отбор с 15 точки, 3 борби и 1 чадър. При стрелбата си крилото бе 4/7 от зоната за две точки, 2/3 от тройката и 1/1 от наказателната линия. Реално, Везенков отбеляза 7 точки в първата четвърт и още 8 в третата, като през останалото време получи почивка.

По този начин грандът от Пирея остава единственият непобеден отбор от началото на сезона в първенството. Баскетболистите на Барцокас се настаниха еднолично на върха с 3 победи от 3 мача, докато тимът на Промитеас допусна първото си поражение за сезона, което го изпраща на четвъртото място с 2-1.

Тайлър Дорси добави още 14 точки, 4 борби и 3 асистенции за победителите, Шакийл МакКисик също наниза 14, а Костас Слукас отново се включи отлично от пейката и приключи с 13 точки.

За Промитеас с 12 точки приключи Кендрик Рей, Никос Рогавопулос се разписа с още 11, а Димитриос Аграванис и Джераи Грант вкараха по 10 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация