Изключителен мач на Везенков за Олимпиакос на старта на Евролигата (видео)

01:40
Изключителен мач на Везенков за Олимпиакос на старта на Евролигата (видео)

Отборът на Олимпиакос се поздрави с категоричен старт на новия сезон в най-силния клубен европейски турнир - Евролигата. Александър Везенков и съотборниците му от гръцкия гранд не оставиха никакви шансове на Баскония и разбиха испанския си съперник с крайното 75:50 (28:13, 19:9, 16:20, 12:8) пред близо 6000 зрители в “Двореца на мира и приятелството” в Пирея. Двубоят бе част от първия кръг на новата кампания в турнира на богатите.

Олимпиакос демонстрира много силно представяне в двете фази на играта, което се отрази в крайния резултат на срещата. Баскетболистите на старши треньора Йоргос Барцокас успяха да си извоюват двуцифрена преднина още в първата четвърт, след като я спечелиха с убедителното 28:13. 

След това “червено-белите” продължиха доминацията си и във втория период, като на полувремето резултатът сочеше 47:22 в полза на гърците. Второто полувреме се оказа протоколно, като Баскония не успя да намери начин да възстанови 25-точковото си изоставане и допусна първото си поражение за сезона след 75:50.

Александър Везенков постави стабилно начало на седмия си сезон сред най-добрите. Българският национал бе избран за играч на мача, след като се превърна в топреализатор за победителите със своите 16 точки, 3 борби, 1 асистенция и 2 отнети топки. При стрелбата си крилото бе 5/8 за две точки, 1/3 от тройката и 3/5 от наказателната линия. Всичко това Везенков направи само за 22 минути на паркета, а коефициентът му на полезно действие бе 16.

Мустафа Фал добави още 11 точки на сметката на победителите, докато Костас Слукас вкара още 10 точки и направи 5 асистенции.

Рокас Гедрайтис наниза 15 точки и хвана 6 борби за Баскония. Мат Костело добави още 11 точки за шампионите на Испания от 2019-а, които не можеха да разчитат в днешната среща на гардовете Уейд Болдуин и Алек Питърс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация