Атлетик Билбао и Барселона поделиха точките на “Сан Мамес” (видео)

00:53
Атлетик Билбао и Барселона поделиха точките на “Сан Мамес” (видео)

Отборите на Атлетик Билбао и Барселона завършиха наравно 1:1 на “Сан Мамес” в късния мач от съботната програма на втория кръг в Ла Лига. Иниго Мартинес се разписа за домакините в 50-ата минута, а в 75-ата Мемфис Депай отбеляза първото си попадение с екипа на каталунците. Гостите изиграха много слаб мач, като трябва да са благодарни, че съперникът им не се възползва от множеството си положения за гол.

Роналд Куман не направи нито една промяна в състава си след победата с 4:2 над Реал Сосиедад, като заложи на същите 11-има играчи. Триото в атака отново беше съставено от Антоан Гризман, Депай и Мартин Брейтуейт, който се разписа на два пъти преди седмица. Марселино пък подреди своя състав в 4-4-2, като двамата нападатели бяха Иняки Уилямс и Ойхан Сансет.

Още в първата минута Уилямс пробва удар от малък ъгъл, който беше блокиран от противников играч за корнер. В 6-ата Брейтуейт получи топката пред вратата, но неговият изстрел мина над нея. В 10-ата Уилямс успя да се пребори с Гарсия и отправи шут, който беше избит от Нето в корнер. Минута по-късно удар на Сансет разтресе гредата на вратата на гостите. В 19-ата минута грешка на Нето позволи на Уилямс отново да стреля, но Де Йонг се хвърли на пътя на топката и успя да я избие. 

В 24-ата минута Алба успя да предотвари изстрел на Алекс Беренгер от опасна позиция. В 27-ата удар на Унай Венседор мина покрай вратата. В 31-ата Пике беше заменен от Роналд Араухо заради контузия. Минута по-късно опит за пас на Беренгер стигна до Уилямс, чийто удар с глава прелетя над вратата. В 40-ата нападателят опита далечен шут, който не затрудни Нето. В добавеното време на първата част Араухо се разписа със задна ножица, но беше отсъден фал в атака на Брейтуейт срещу Микел Баленсиага.

В началните секунди на второто полувреме неразчетено излизане на Нето доведе до опасен шут на Беренгер, който обаче беше изчистен от Араухо на голлинията. В 50-ата минута баските стигнаха до заслужен гол, след като Мартинес засече с глава центриране от корнер. В 53-ата Дест опита шут по земя, който беше уловен от Агиресабала. В 63-ата Сансет нанесе силен удар, който бше отразен от Нето. 

В 74-ата Де Йонг опита прехвърлящ удар, който кацна върху напречната греда. Само минута по-късно обаче Депай демонстрира по-голяма точност и изравни резултата с мощен изстрел. В 86-ата нападателят пропусна да направи обрата пълен, след като шутът му по земя мина в близост до вратата. В добавеното време Гарсия си изкара директен червен картон, тъй като фаулира точно пред наказателното поле откъсващата се резерва Нико Уилямс. Домакините обаче не се възползваха от изпълнения пряк свободен удар и така мачът завърши при резултат 1:1.

АТЛЕТИК БИЛБАО - БАРСЕЛОНА 1:1

1:0 Мартинес (50')
1:1 Депай (75')

Атлетик Билбао: Агиресабала, Лекуе, Вивиан, Мартинес, Баленсиага, Беренгер, Д. Гарсия, Венседор, Муниаин, И. Уилямс, Сансет

Барселона: Нето, Дест, Пике, Гарсия, Алба, Де Йонг, Бускетс, Педри, Брейтуейт, Депай, Гризман

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация