Барса стартира ерата след Меси с бой над Реал Сосиедад (видео)

22:57
Барса стартира ерата след Меси с бой над Реал Сосиедад (видео)

Барселона победи Реал Сосиедад с 4:2 на "Камп Ноу" в среща от първия кръг на Примера дивисион.  Жерард Пике (19') и Мартин Брейтуейт (45+2', 59') и Сержи Роберто (90+1') отбелязаха попаденията за домакините, а за гостите точни бяха Хулен Лобете (82') и Микел Оярсабал (85').


Още в 30-ата секунда Брейтуейт стреля по земя, но Алекс Ремиро успя да улови топката. Минута по-късно Гризман също пробва шут, който обаче се оказа неточен. В 10-ата минута именно той се опита да се разпише с акробатично изпълнение, но отново не намери целта. Две минути по-късно французинът отправи удар с глава, но топката се отби в напречната греда. В 19-ата Депай центрира от фал, а Пике стреля с глава и откри резултата в полза на домакините. 

 

В 28-ата минута Депай пробва да прехвърли Ремиро от голямо разстояние, но вратарят се върна навреме и улови топката. Впоследствие Барселона намали темпото, но въпреки това стигна до второ попадение секунди преди почивката. То беше отбелязано от Брейтуейт, който се разписа с глава след центриране на Де Йонг.


В 47-ата минута Гризман прати топката в противниковата мрежа, но го направи при вдигнат флаг за засада. В 50-ата, останал сам срещу вратаря, Алба прати топката в аут, но и без това изглеждаше, че е бил в позиция на засада. В 53-ата Оярсабал стреля по посока на противниковата врата, но го направи много неточно. Веднага след това съотборникът му Йон Баутиста също се отчете с пропуск. В 59-ата отлично двойно подаване между Алба и Депай позволи на левия бек да пробие в наказателното поле. След това той опита центриране, което беше избито от Ремиро, но Брейтуейт стигна до топката и отбеляза втория си гол за вечерта. В 66-ата Нето отрази удар по земя на Микел Мерино, а секунди по-късно Андер Баренечеа не умери рамките на вратата със своя изстрел. В 71-ата Емерсон дебютира за домакините, заменяйки Дест. В 73-ата Педри шутира и принуди Ремиро да избие топката в корнер. В 82-ата резервата на баските Лобете намали изоставането им, възползвайки се от добра асистенция на Баренечеа. В 85-ата Оярсабал върна интригата в мача, след като се разписа с перфектно изпълнен пряк свободен удар.


БАРСЕЛОНА - РЕАЛ СОСИЕДАД 4:2


1:0 Пике (19')

2:0 Брейтуейт (45+2')

3:0 Брейтуейт (59')

3:1 Лобете (82')

3:2 Оярсабал (85')

4:2 Роберто (90+1')

 

Барселона: Нето, Дест, Гарсия, Пике, Алба, Де Йонг, Бускетс, Педри, Гризман, Брейтуейт, Депай


Реал Сосиедад: Ремиро, Салдуа, Елустондо, Льо Норман, Муньос, Порту, Субименди, Мерино, Янузай, Силва, Оярсабал

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация