Юве дръпна с 4 точки на Интер, Кристиано с нови два гола (видео)

23:44
Юве дръпна с 4 точки на Интер, Кристиано с нови два гола (видео)

Ювентус победи Парма с  2:1 на “Алианц Стейдиъм” в късния двубой от неделната програма на 20-ия кръг в Серия “А”. Попаденията отбелязаха Кристиано Роналдо (43', 58') и Андреас Корнелиус (55').


Срещата започна с минута мълчание заради кончината на легендата на Ювентус Пиетро Анастаси. Домакините наложиха натиск от самото начало, като с пропуски се отчетоха Кристиано Роналдо, Алекс Сандро и Аарън Рамзи. В 21-ата минута Сандро принудително напусна терена, а на негово място се появи сънародникът му Данило. В 25-ата Роналдо пробва изстрел от малък ъгъл, като Луиджи Сепе изби в корнер. При неговото изпълнение именно португалецът игра с топката, но с глава я изпрати високо над вратата.

 

След това нивото на игра спадна, но дойде 43-ата минута, когато Роналдо отправи поредния си изстрел, като този път топката рикошира в Матео Дармиан и приключи в мрежата на гостите за 1:0. Парма също даде жертва, тъй като веднага след гола се наложи Роберто Инглезе да бъде заменен от Андреас Корнелиус. В добавеното време шут на Рамзи по земя мина на сантиметри от далечната греда.

 

В 51-ата минута Данило отправи коварен шут от далечно разстояние, Сепи се намеси, а топката след това се удари в гредата и излезе в корнер. В 55-ата "дуковете" също стигнаха до ъглов удар, при който Корнелиус надскочи Роналдо и с глава изравни резултата. Португалецът обаче побърза да се реваншира и едва три минути по-късно върна аванса на "бианконерите" с втория си гол за вечерта.

 

В 59-ата минута на терена се появи Гонсало Игуаин, който малко след това се отчете с пропуск. Последва серия от блокирани удари на Ювентус преди в 79-ата минута Ернани да опита далечен удар по земя, който попадна в обятията на Войчех Шчесни. Секунди по-късно стражът се справи и с шут на Ясмин Куртич. В 84-ата резервата на гостите Матия Спрокати стреля от добра позиция, но това доведе само до корнер.


ЮВЕНТУС - ПАРМА 2:1

1:0 Роналдо (43)
1:1 Корнелиус (55)
2:1 Роналдо (58)


Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Сандро, Рабио, Пянич, Матюиди, Рамзи, Дибала, Роналдо


Парма: Сепе, Дармиан, Якопони, Алвес, Галиоло, Ернани, Скоцарела, Куцка, Кулушевски, Инглезе, Куртич

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация