В Левски цари хаосът

09:34
В Левски цари хаосът
В момента състоянието на Левски е много лошо. Отборът се намира в безизходица и просто не знам как ще излезе от тази криза. Нещата в клуба са тотално объркани. Не виждам спасение в този момент. Според мен в тази ситуация, в която се намира в момента Левски, отборът ще продължи да губи мачове.

Направиха се толкова промени в ръководството на клуба, а никой не разбира, че това не помага. Треньорът постоянно върти стартовия състав. Всеки мач излиза с по шест-седем смени. Направих откритие, че Левски има нов десен бек и той е Зе Соареш. Направо трагедия. В клуба цари дезорганизация и объркване от тези постоянни смени както на футболистите, така и на спортно-техническото ръководство. Ротацията, която прилага Ратко Достанич, затормозява всички футболисти. Срещу ЦСКА отборът игра слабо, въпреки че липсваха четирима основни футболисти, но това не значи, че трябва задължително да се правят промени в състава. В мача с Черноморец Бургас Николай Димитров - Хичо бе пуснат отдясно, която е слабата му страна, а това е пълна глупост.

Освен това започването с Христо Йовов в центъра също бе недомислица. Дениран Ортега влезе като смяна, с цел уж да се изостри нападението, но просто този футболист няма място в Левски. През последните мачове той изпусна поне десет чисти гола.

Според мен ръководството е виновно за слабото представяне на отбора. Всички в клуба са в постоянен страес. Това е резултатът от постоянните смени на треньори и ръководство. Самият начин на работа допринася за влошаването на представянето. Недопустимо е за два-три сезона да бъдат сменени толкова треньори и ръководители.

Освен това трансферната политика, която водят в Левски, е много лоша. В момента в отбора има трима леви халфове - Йовов, Жоазиньо, Ники Димитров, а десен е само Зе Соареш. Разполагат и с няколко плеймейкъра в лицето на Дарко Тасевски, Йовов, Седрик Бардон, докато дефанзивни халфове имат само двама - Владимир Гаджев, който е трайно контузен, и Георги Сърмов. Това ме навежда на мисълта, че в последните години в този клуб не се води нормална трансферна политика. Нито се купуват нови футболисти, нито се продават. Явно нещо там е объркано.

В тази криза, в която се намира в момента Левски, той се нуждае от спокойствие. Ратко също така се нуждае и от картбланш при трансферите. Нужни са промени. Трябва да се гледат футболисти, които евентуално да подсилят клуба през зимата. Да се направи добра подготовка, която да помогне отново да се атакува титлата, но като гледам как е тръгнало, скоро можем да се борим и да не изпаднем.

Ратко дойде в Левски напълно незапознат с тима и от него се иска да направи отбор. Когато треньор отива в даден клуб, той трябва да си дава сметка с какво се захваща. Има доста неща, които трябва да се променят, за да тръгне отборът отново нагоре. Достанич обаче не е постигнал много успехи. Той е по-скоро недоказан специалист. За съжаление в Левски има такава политика да се взимат чужденци за сметка на хора левскари, които могат да свършат много по-добра работа. Сега например Левски се нуждае от треньор с авторитет.

Причините обаче за тази криза се крият много дълбоко и не са от вчера.
ЦСКА направи много слаб пролетен полусезон, особено в последните мачове. Левски се облагодетелства от този факт и успя да спечели титлата. Емил Велев започна добре новия сезон и точно взе да прави нещо ново, когато бе сменен. Това трябва да престане, ако искаме Левски да тръгне нагоре.

Емил Спасов, бивш футболист на Левски, за "7 дни спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

FlyingHigh
05.11.2009 01:31

Аз съм фен на ПФК "Левски" и не ме интересува нито в каква форма се намират, нито дали губят или печелят! Защото този отбор е идея.. Идея срещу комунизма. Срещу властта. Срещу лъжливата демокрация.. и незначителните успехи на ЦФКА след 1989година доказват думите ми.. Партиен отбор партията си отиде сега е ваш ред ! Долу ЦСКА !

torres_228
29.09.2009 11:17

Не ,аз не съм се кефил.. Просто така си го направихте вие ,никой не ви е виновен, както и ние сега. Излишно е да се спори по този въпрос. Именно затова футболът ни е на такова ниво ,защото всеки гледа да натрие другия.. Едва ли в Англия е така... А грешките са ,защото бързам.. иначе мисля ,че имам горе-долу добра граматика ,за разлика от ниякои други, на които едвам можеш да разчетеш нещо.

arestigabe
29.09.2009 11:04

torres_228 коментара ти е много точен. Казва ти го фен на ЦСКА. Но с последното изречение ме провокира да ти отговоря- спомни си годината, в която ни отнеха правото да участваме в евротурнирите, твоите съфенове, а и ти също (предполагам) се кефехте яко.Доста подигравки отнесохме.Та приказката е: Не се подигравай на гърбат, а на богат.С вашите камъни по вашата глава
ПП Пише се: НАЛУДНИЧАВО; ПОСТА СИ за другите мисля, че са неволни *wink* не се заяждам

torres_228
29.09.2009 10:31

Всеки отбор е имал момент на такава криза .. въпросът е тя да не е дълга и да може да се прекрати колкото се може по-бързо. Левски като всеки отбор ще се надигне и ще излезе от нея. Просто защото духът в Левски е огромен... След като се надигне ,се надявам тази "ГРЕШКА НА ПРИРОДАТА /ФУТБОЛА/ " уважаемия Г-Н ПаТкоВ да напусне съвсем прилично постта си и да остави този отбор да се развива. За целта трябва всичко да започне от мачовете. Една победа в Пловдив ще ни дойде добре. Трябва да измъкнем нещо и от Лацио.. Звучи НАЛУДНИЧЕВО ,но е така ... Все пак топка ,11 футболиста срещу 11 футболиста.. Бих определил случващото се като момента криза.. А чорбарите нека да си се кефят на отбора си и да не гледат нашия .. Защото пак се потвърди фактта ,че се кефите повече на неуспехите на врага си ,отколкото на успихите на любимците си..

Jordy
29.09.2009 09:36

супер сте ФК Селски давайте само така !!!