Олимпия, Беверен, Тампере......БАТЕ – КОШМАРЪТ ПРОДЪЛЖАВА !

18:35
Олимпия, Беверен, Тампере......БАТЕ – КОШМАРЪТ ПРОДЪЛЖАВА !
Традицията при Левски , да удря едно солидно рамо на световно неизвестни отбори в борбата им за европейска известност бе спазена . Списъкът от изброените в заглавието отбори , които са се възползвали от любезността на "сините" и са ги отстранявали в евротурнирите , спокойно може да бъде разширен с още един куп имена . Пак на състави далеч под средноевропейското ниво , като швейцарския Люцерн , белгийските Аалст и Антверпен , гръцкия ОФИ , унгарския Ференцварош , словашкия Слован и т . Левскарите пак сгафиха в най-комерсиалния европейски турнир и за да е пълна трагедията провалиха най-големия си късмет от години насам с жребия в тази надпревара , при това пред собствена публика . < /strong> < /em>
/>
/> Това с традициите вече е ясно , така и не се разбра какво предопределя манталитета на нашия отбор през всичките тези години , който необяснимо ги сковава когато играят с отбори явно отстъпващи им по класа . Има някаква фаталистичност и обреченост в загубите от всички тези средняци . Така поне мисля аз . Криво ми е , че Левски пак се издъни . А съгласете се , игра добре вчера срещу БАТЕ Борисов . Атакуващо от самото начало , с куп голови положения , пропусната дузпа . Превъзхождахме белорусите в единоборствата , бързината , борбата за първа топка . И . . . . .загубихме с гол от статичо положение , при единственото по-сериозно разбъркване пред нашата врата . Вратарят Петков сгреши при спасяването на далечния удар , след който стана корнера . После не излезе както трябва при центрирането от същия фатален ъглов удар , а други трима в синьо не можаха да надскочат , или някак да попречат на голмайстора на гостите да вкара с глава . От тук нататък ще се опитам да посоча някой от конкретните причини довели до загубата с 0:1 .
/>
/> width=\"320\" height=\"229\" align=\"left\" src=\" /analysisdb /Image /2008-08-11-18 /wisoka topka .jpg\" style=\"margin-right: 8px;\" alt=\"\" />Пак от попадението за БАТЕ да започнем . < /strong> < /em> Бившият вече наставник Велислав Вуцов каза нощес на почти тайната си пресконференция след оставката му , че Еньо Кръстовчев трябвало да помага за опазването на двамата високи играчи в състава на противника . Срамота е отбор с претенции като българския да разчита на централния си нападател в отбрана . Единственият с ръст отговарящ на европейските критерии в отбора е още несработеният с останалите , но наистина обещаващ Бистрон . На фона на някой от останалите "сини" футболисти обаче , той изглежда като "Гъливер в страната на лилипутите" . Няма лошо да имаш играчи с ръст от 164-165 см . Стига да са поне малко от малко близо до играта на Марадона , който на всичко отгоре бе висок 166 см . , а бе и гений . Та това за височината на играчите в тима на Вуцов , които освен , че се мъчеха при редките изсипвания на топката в наказателното ни поле ( така и допуснаха гола) , в атака упорито центрираха от крилата и на високите централни бранители на гостите им омекнаха главите от избиването на топката , освен когато отличният им вратар не я ловеше . Хубаво е да вкараш играчите си в отлична физическа форма , но още по-хубаво е освен да могат да тичат , да разполагат и със задължителните за съвременния футбол ръстови данни . Както и да е . И испанците не са двуметрови , а станаха европейски шампиони .
/>
/> Друг проблем по състава . < /strong> < /em> Голаджията дошъл от Дупница , с надпис ENYO на гърба е талантливо и старателно момче , с възможности за развитие , макар и на средна футболна възраст . Той обаче е още далеч от класата за евродвубои . Точно Еньо Кръстовчев ли трябваше да е забития в тила на врага център . За сметка на пратения в средата на терена като дефанзивен полузащитник Георги Иванов доказан голаджия на Левски .
/> Гонзо - опорен халф , моля ви се ! < /strong> < /em> Това е нелепо ! < /strong> < /em>
/> Той се справи много добре с тази си роля , само защото е голям играч , но мястото му не е там . Вили-треньорът имаше три месеца да си намери човек за този пост . Като не ставаше с онзи Асус от Израел , можеше все да изрови отнякъде някой по-евтин и да реши нещата . Дори ако трябваше шефът Боримиров да се съблече по екип за няколко срещи , все щеше да е нещо .
/>
/> Не ! Кръстовчев трябваше да вкарва , а Гонзо да избива и краде топката . Гениално! < /em>
/>
/> Георги Петков игра контузен . Който е играл футбол , а и да не е играл , знае че като нещо те боли и други неща започват да не са ти наред . Дори и инжекциите да тушират болката , след мача нещата стават още по-зле . И това някъде ти човърка в главата и пречи на концентрацията . Толкова ли не можа пак за тези месеци след "промяната" в клубното ръководство да се привлече резервен вратар , даже двама ?
/>
/> width=\"320\" height=\"229\" align=\"left\" src=\" /analysisdb /Image /2008-08-11-18 /duzpa .jpg\" style=\"margin-right: 8px;\" alt=\"\" />Дузпата рашаващият миг в мача с БАТЕ вчера ! < /strong> < /em> Капитанът Иванов на своя глава решил да поеме отговорността . Няма такъв филм в големите отбори . Като е определил треньора хората , в случая по реда им: Николай Димитров , Георги Христов , Рашид Тиберканин това е ! Пак аматьоризъм в нашия случай . Друг е въпросът какъв е този треньор , който не може да си "измисли дузпаджия" , още повече , че в три поредни срещи играчите му пропускат от бялата точка .
/>
/> Веднага след последния съдийски сигнал собственикът Тодор Батков "подаде" оставката на треньора си , който сам доведе в отбора . Може би раздразнен от безмилостните скандирания на публиката . Нещо не ми се вързва обаче логиката . Реваншът е само след 14 дни . Шансове за отстраняване на съперника все пак има . Въпреки изброените грешки дотук , Велислав Вуцов е подготвял този състав , мотивирал го е , селектирал го е , макар и донякъде , разузнавал е съперника и е изготвял тактиката . Сега за две седмици какво ? Същите играчи , същата подтисната психика , натиск отвън и треньор (Емил Велев) на който новия пост му падна кaто гръм от ясно небе .
/>
/> Левски може да продължи в групите на Шампионската лига , като победи в Беларус . Не е мираж ! < /strong> < /em>Първо отборът няма защо да се подтиска психически , защото ако не беше отнетия лиценз на ЦСКА такъв мач с БАТЕ нямаше да има . Това е подарък . Дар от Бога бе и жребият , който пак нямаше да го има ако "червените" не бяха извадени от евротурнирите . Нищо не се губи ако "сините" отпаднат сега , защото им остава и алтернатива влизане в групите на УЕФА , които пак ще са на два мача разстояние . Левски надигра съперника си от гр .Борисов в София и мисля , че е по-добрият отбор . Наистина не си спомням дали в историята на клуба има случай , след загуба у дома и победа навън , левскарите да са продължавали напред . Но ме гложди предчувствие , че това е възможно да стане сега .
/>
/> А и за другото , с традицията Левски да губи от слабаци , все ми се ще да вярвам , че точно сега е моментът да се скърши каръка . Не знам , да му мисли Емил Велев Кокала . И собственика . < /em>
/>
/>
/> width=\"100\" height=\"100\" alt=\"\" src=\" /analysisdb /Image /niki veselinov-foto .jpg\" />

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

doskachara
24.08.2008 11:06

Ние все пак сме българи. Които и наш отбор да играе в евротурнирите трябва да го подкрепяме,да му стискаме палци,да се радваме за него.Какво е това -аз сам от Левски,дано ЦСКА да падне или обратното.Не забравяите преди всичко ние сме българи!!!

mystic_knight
18.08.2008 20:17

Писна ми от глупавите чорби, дето ми разправят, че ако били те на мястото на Левски, щели да откажат да играят в Европа. АБЕ ВИЕ ОТКЪДЕ ПАДАТЕ???? Това да не е концерт по желание. Левски си заслужаваше да играе в турнира за купата на УЕФА, ама да не си мислите, че Батков като им каже: "не не не, ние не щеш ШЛ искаме си УЕФА" и чичковците от Европа ще кажат: "Както кажете Сър, може да Ви уредим и за интертото ако искате". Това не е концерт по желание, каквото кажат шефовете от УЕФА - това е. От Милан искрено вярваха, че именно те ще заемат мястото на ЦСКА, ама квотата си е на България и трябва някой да я вземе, щом шампиона не може да си оправи сметките, тогава ще играе втория и никой да не ми се жалва повече. Ако ще да се класира Левски (надявам се да се класира), ако ще не, но това не е откраднат късмет!

pafata
18.08.2008 14:29

Не вярвах, че българският футбол ще стигне толкова ниско. Той е просто на дъното. Провал в ШЛ, провал в УЕФА. Остават ни бледите надежди на реваншите. Все пак вярвам, че Левски ще продължи в групите.

mengeme
15.08.2008 11:53

Аз съм фен на Левски и подкрепям всичките ни отбори в евротурнирите без значение цвета на фланеллките. Но да Ви кажа доста отдавна нещата в българския спорт и българската държава не отиват на добре и скоро може да се върнем около век и половина назад от развитието си. За българския спорт нещата са повече от трагични. Защо не могат да се изградят нормални спортни съоръжение, където децата да спортуват. Защо българските отбори разчитат само на чуждестранни попълнения, а не разчитат на играчи от своите юношески школи. Ми така ще бъде. Ще падаме от тимове като Бате Борисов, Борац Чачак, защото тези отбори разчитат на своите играчи, които са добре тренирани в тяхнети школи. Ако погледнете отбора на Бате Борисов ще видите, че в него има само беларуски играчи и може един двама чужденци, а вижде в българските отбори колко чужденци има и за какво става на въпрос!

RoSKo0o0
15.08.2008 10:02

... аз съм от Левски ... но когато ЦСКА играят евро мачове съм за тях естествено ... Мисля , че и Левски и ЦСКА дигат коефициента на България не само ЦСКА Само БГ отборите - все още вярвам , че всички ще продължат !!!!!!!

RoSKo0o0
15.08.2008 10:00

ХАХА ... КАКВО СИ МИСЛИТЕ ? ЧЕ АКО ЦСКА БЯХА ИГРАЛИ ЩЕХА ДА БИЯТ ЛИ ?!?! ПФ БОКЛУЦИ !!! ВСИЧКИ БГ ОТБОРИ СА ЕДНАКВИ ... ИГРАЕМ СИЛНО СРЕЩУ ДОБРИТЕ ОТБОРИ и СЛАБО СРЕЩУ НЕЧУВАНИ ОТБОРИ ... СЕГА САМО ЧеРНо МоРе оСТАВА ДА ПРОДЪЛЖАТ И ЩЕ ИМ СТАНА ФЕН ОБЕЩАВАМ ! САМО ЛЕВСКИ И ВОЛОВ *tongue*

roommen
15.08.2008 09:45

getcatta-ако прочетеш как е основан отборът на Левски ще разбереш защо носи прозвището "отборът на народа"и името на най-светлият българин ,когото вие чорбари наричате "турчин".По добре се поинтересувай от своя клуб защо бива купуван и продаван като дръгливо шиле всяка година ,и тогава ми говори за далавери ,коефициенти и празни приказки. тaf4o-ти пък за какъв шпалир ми говориш -след като квичите че сте "станали шампион на говеждия стадион"по скоро заслужавате шут в задника...

FaNaTiKa
15.08.2008 02:38

SADISTA.

Брат .. всички фенове в България са недоносени, не го ли разбра :? И ние ЦСКА да играехме сега, вие пък щяхте да псувате, нека си припомним преди и след мача с Тулуза, колко устати бяхте. Същите сме и ние (В ТОВА ЧИСЛО НЕ ВКЛ СЕБЕ СИ, АЗ НЕ МРАЗЯ НИКОЙ, АЗ ОБИЧАМ САМО БЪЛГАРИЯ И СЪМ ЗА БЪЛГАРСКОТО) но .. ясно е, че и ние ще обиждаме, ако отпаднете и вие щяхте да обиждате, ако отпаднеме. При класиране, пак ще се обиждаме и така .. феновете в българия, не са фенове на футбола, те са фенове на : садизма, на расизма, на хулиганските изпълнения общо взето или ще псуват, или ще потрошат някой стадион или ще мятат димки и факли, да се задими хубаво и да не може да се гледа мач от тях, или пък ще се бият.

С ръка на сърцето казвам, че мразя целият народ, но обичам единствено държавата БЪЛГАРИЯ. Народа е овчи и е най-глупавия на Света, дано дойде акъл на хората, футбола не ни е основния проблем ... всичко тука е проблеми и т.н

drumara
15.08.2008 00:46

Да беше станал бирник а не садист.Първо си плати собстените данъци а след това се срамувай от дълговете на ЦСКА.

SaDisTa
15.08.2008 00:13

Пич,това е България,не Испания.Не са само Левски,всички отбори и целия БГ футбол е смотан.А докато Българи(цесекари) продължават да подкрепят чуждото пред Българското,няма да прокопсаме.Ако ние срамим България в Евпопа с ФУТБОЛ,Вие я срамите с ДЪЛГОВЕ КЪМ СОБСТВЕНАТА НИ ДЪРЖАВА

Taf4o
15.08.2008 00:02

аз пък искам да кажа ,че докато един отбор като Левски ни срами в Европа няма да прокопсаме.само за сравнение ще кажа ,че преди мача реал-барселона "белият балет"бяха станали шампиони и барса срам ,не срам им направиха шпалир,ЦСКА също стана шампион преди мача с левски ама такова нещо не видях.ясно е ,че всички левскари са дребни душици радващи се на чуждото нещастие,но всичко се връща

SaDisTa
15.08.2008 00:01

ТОТО ли си къв си....Едно е Мъри и Левски,друго е Мъри и Литекс.И ако Левски не са играли красиво при Мъри,тогава невиждам при кой.Също така явно не си спомняш благодарение на кой,Левски започна Историята,с достигане на 1/4 финал в УЕФА.
ДА,знам че ставам банален с тоя Четвъртфинал,но ми писна да чета как злобни цеЦкарчета псуват и обиждат,и то само когато Левски пада и жъне неуспехи .Но аз ви казах,криете се когато Левски бие,и се показвате наяве когато пада...това е истината

SaDisTa
14.08.2008 23:52

Левски си имат и УСПЕХИ и ЗАГУБИ,ЦСКА имат само 1 пръст в устата и доста думички по разни форумчета

SaDisTa
14.08.2008 23:51

Истината за Вас Чорбарчетата,е че ви е яд....може да сме паднали от БАТЕ,Антверпеен и тнт,но поне в последните 5 години имаме успехи,за които се писа и в Европа.Освен завист,друго нямате...нямате 1 успех в последните 20 години(айде да не са и повече) затова се радвате и злобеете на нещастието на Левски.Но няма нищо,то ще дойде пак нащо време,пак ще ни гледате по телевизора и после ще псувате по разни форумчета...Не става само с псуване,трябва и образование

CandyBoy
14.08.2008 23:22

Само мога да се смея на куците коне от УеФски.Може да съм Българин , но говедата не се доказаха като такива.ЦСКА FOREVER

batceco
14.08.2008 22:51

Като за начало да си кажа , че съм си ЦСКА-рче, но преди всичко съм БЪЛГАРИН и снощи за първи път седнах пред телевизора с желание и вълнение да гледам мач на Левски в евротурнирите.Ами няма какво да си кривим душите и да казваме на черното бяло.....Левски в момента е трагичен на фона на това което беше преди 2 сезона и не заслужава подаръка който получи (да е ни представлява в евротурнирите). Болно ми е за друго......ако Батков беше мъж трябваше да каже ние не сме заслужили да играем там и да откаже на UEFA. Това е морално уважение за труда на другите, така правят в европа.При наказанието на ПОрто или Стяуа следващите отбори отказаха да играят и от UEFA тихомълком отмениха наказанията. Изкам да кажа че ако се беше случило обратното и червените управници щяха да вземат същото решение.......И докато ние си играем тук на омраза хората играят футбол па макар и трактористи,багеристи или там каквили не щениправят за смях......

Getcatta
14.08.2008 22:29

Исках да напиша с 4-5 гола, два са нещо като подвиг за вашия отбор

Getcatta
14.08.2008 22:27

Не искам да обиждам феновете на "отбора на народа"- кой ли измисли този тъпизъм, но докато Батков ви се води президент/поне на книга/- ще подобрите още повече рекорда си, който май никой няма да надмине. Знаете ли че имате 9 поредни загуби в турнирите. Ако бях фен на този отбор, определено щях да се срамувам, но както и друг път съм казвал, при тях има само далавери, коефициенти и празни приказки- колко достойно и хубаво паднахме с 2 гола ама от Челси и т.н. Просто отвратителен нихилизъм.

mitko2026
14.08.2008 22:19

eм пичове дузпата е изключително дискусионно нещо... По принцип си мисля че в големите отбори за какъвто претендира да е Левски капитана има право на някак... решаващо мнение при дузпата а пък Гонзо знае как се вкарват дузпи на много отбори при това, късмет обаче... имаме шанс, горе главата и сме в групите!

grosseto
14.08.2008 22:09

Левски вие сте направо трагични бе,който ви добара се ви тупа

BOG59
14.08.2008 22:00

Аве вие къв мач сте гледали ве ......... тея немаха удар във вратата и вкараха гоал, ние нямахме ли едно 10 чисти положения а ?? някой гледа ли статистиката, играта беше на много високо ниво от наша страна такъв малшанс никаде го няма.... и жуоще няма нищо общо с мача с тампере там не играхме апсолютно нищо май една греда имахме за цял мач... просто гледайте обективно на нещата, вкарали един апсолютно случаен гоал и айде, а играта не гледате ли ве ако играем така там ще ги бием с 3-4 гола ..........

drummer
14.08.2008 21:43

Според мен, отборът от Подуяне пише "история". Това което гледахме на 13-ти вечерта срещу трактористите от БАТЕ Борисов, определено ще бъде записано със "златни букви" във футболните анали, непосредствено след непобедимото "постижение" на синия клуб наречено Антверпен.

kopeledivo
14.08.2008 21:39

Защо трябва на треньорите и ръководството на Левски все някой да му е виновен.Подариха му този мач,за да се види,че този отбор не става.Нека го разберат най на края.Имаха си добър треньор...изгониха го,докараха си един...лумпен,какво искат от него...да вика като каруцар и да се играе футбол.Няма как.Не си ли подредиш правилно отбора,никой не ти е виновен...

kazak
14.08.2008 20:33

на гонзо най-малкото наказание е да му отнемат капитанската лента

stenli111
14.08.2008 20:26

Жалко такива слабаци като тея трактористи ни биха,за реванша съм сигурен че ще ги отстраним ......поради простата причина че вече ще имаме треньор а не мрънкало като Вуцата,да вари да води някой селски отбор че там поне отбора му може гол да вкара

Getcatta
14.08.2008 20:15

според мен виновен е тренера, но пък президента- евала, сам се залъгва, сам си вярва, а после някой му виновен. Хайде на бас, че в реванша левски в редовното време ще води 1:0, а в продълженията ще отпадне. Между другото всеки уважаващ себе си президент би направил Гонзо луда калинка

mystic_knight
14.08.2008 18:56

Мислех си, че това ще е просто една тъпа критика, но се оказа самата истина. Всичко в тази статия, до последната думияка, е истината за Левски. Яд ме е много, както предполагам, и всички левскари ги е яд... но всичко това го натвори Батков, още с уволнението на Мъри Стоилов.
Ще ми се да плюя Вуцов, да го спукам от бой, ако ми падне, но горчивата истина е, че той няма вина, че е слаб треньор, той си е левскар и много му се искаше... не е виновен този дето яде баницата.