Дянкова: Не сме предполагали, че ще успеем да постигнем такива успехи

09:52
Дянкова: Не сме предполагали, че ще успеем да постигнем такива успехи

„Много сме щастливи. Доволни сме от това, което показахме и се надяваме да ставаме все по-добри. И ние самите не сме предполагали, че ще успеем да постигнем такива успехи – това се постига с много труд в залата всеки ден.“ Това заяви капитанката на ансамбъла ни по художествена гимнастика Симона Дянкова след отличното представяне на Световното първенство в Пезаро, Италия, където спечелиха два медала. Българският тим в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатс спечели сребро в многобоя и бронз във финала в съчетанието с три топки и две въжета. Възпитаничките на Весела Димитрова бяха много близо и до трети медал, но останаха четвърти във финала с пет обръча.

„Не се чувстваме ощетени от оценките. За нас това е голям успех и ще продължаваме да работим все така усърдно“, споделиха още новите златни момичета на България. Родните грации получиха страхотно посрещане на Летище София и признаха, че от самото началото очакванията към тях са били много високи. „Изискванията и очакванията към нас още от самото начало бяха много високи. Просто летвата беше твърде високо вдигната. Сега тепърва ще имаме нови съчетания и се надяваме да са още по-добри от предишните. Не сме очаквали да стартираме толкова успешно и бяхме много щастливи, че още в първото си състезание успяхме да спечелим златен медал, да чуем химна и да зарадваме цяла България.

Доволна от представянето на своите възпитанички очаквано бе и треньорката на тима Весела Димитрова. „Много вълнуващо посрещане. Надявам се да сме зарадвали всички хора, които обичат момичетата и нашия спорт. Щастливи сме от факта, че успяхме да се представим достойно. Много искахме да спечелим медал и мисля, че ни се получи“, сподели тя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация