Ивет Лалова: Единственият проблем беше студът

11:07
Ивет Лалова: Единственият проблем беше студът

Ивет Лалова сподели, че в бягането в сериите на 200 м на световното първенство в Лондон е срещнала единствено проблем със студеното време в британската столица. Спринтьорките бягаха на температура от 15 градуса. „И аз като си видях бягането, изглеждаше много леко. Беше ОК. Единственият проблем днес беше студът, тъй като не сме свикнали и не е прятно да се бяга спринт в такова студено време, заяви Лалова. - Надявам се в четвъртък, и такава дават прогнозата, да се пооправи времето. Сега имахме късмет, че не ни валя. Нещата пак са позитивни. Преминах напред, надявам се да имам късмет в полуфинала. Не виждам някой да бяга някакви фрапиращи резултати, но това е заради времето. Но днес е въпрос и на оцеляване”. 

Ивет коментира и новата програма на световните първенства, която предвижда почивен ден между сериите и полуфиналите на 200 м.  

„Харесва ми програмата. Колкото повече продължавам напред в кариерата си, толкова повече програмата се променя и се вмъкват все повече дни за почивка. Перфектният вариант би бил, ако този почивен ден не е между серии и полуфинал, а между полуфинал и финал. Това са двете най-тежки бягания. Дори мога да кажа, че полуфиналът за повечето спринтьорки е по-тежкото бягане. Но с удоволствие бих си починала утре и ще дойда с нови сили в четвъртък за полуфинала.”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация