Делио Роси: Няма да правя компромиси

16:28
Делио Роси: Няма да правя компромиси

Новият треньор на Левски Делио Роси е категоричен, че няма да прави компромиси с работата при сините. "Досега не съм правил компромиси в работата ми и няма да ги направя. За да ме покани президентът на Левски тук, означава, че ми се е доверил и иска да види по-различна игра. И аз ще работя точно за това", заяви специалистът пред Bulgaria ON AIR.

"Искам да видя как ще работя в една различна от Италия среда. Работя по 24 часа на ден. Не съм човек, който се откъсва от работата си нито за минута. Вече мисля за това, което ми предстои утре", категоричен е тактикът, който има зад гърба си 619 мача в професионалния футбол, от които 360 в Серия А. Водил е отбори като Лацио, Фиорентина, Палермо, Сампдория, Болоня, Дженоа, Лече, Аталанта и др.

Последният му трофей е от 2009 г., когато вдига Купата на Италия с Лацио. Дали е знак от съдбата или не, точно през тази година Левски за последен път стана шампион.

"Амбицията ми е да докарам отбора на високо ниво. Трудностите ми харесват и не се страхувам. Обичам да да пробвам нови неща и да трупам различен опит, да надграждам. Обичам да работя с деца, започнах с тях, сега с мъжете, но в края на кариерата ми мисля да се върна в Италия и отново да тренирам деца."

На въпрос как си обяснява силната подкрепа, която получи на "Герена" той отговори: "Предполагам, защото Левски и Лацио са побратими отбори. Може би, ако бях бивш треньор на Рома, нямаше да ми се радват толкова."

Четирите сезона при римските „орли" са най-значимият период в кариерата му. След една декемврийска победа с 3:0 над Рома, той окупира световните медии с реакцията си след това - влиза по слипове в един от фонтаните на Вечния град.

"Беше въпрос на бас. Не го направих от други подбуди, а защото загубих облог с една монахиня. Преди дербито с Рома участвах в благотворително събитие за сираци. Монахинята, която отговаряше за него, се оказа фен на Лацио и ми каза, че ако бием, ще влезе във фонтана от радост. Отговорих й, че и аз ще го сторя с нея, но накрая само аз се метнах във фонтана, а тя не", разказва Роси.

"Засега предпочитам италианската кухня. Не разбирам български и не знам какво да си поръчам. Със семейството ми заедно приехме тази авантюра. Женен съм от 34 години и имаме три деца. Винаги всички решения сме взимали заедно и когато могат, ще дойдат тук. Надявам се феновете на Левски да се гордеят с работата ми", завърши Роси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация