Мапуку иска да играе за България

18:39
Мапуку иска да играе за България

За блестящия хеттрик срещу Пирин нападателят на Левски Жуниор Мапуку получи голмайсторската статуетка за Играч на VІ кръг. В анкетата сред треньорите конгоанският футболист бе оценен като номер едно от 9 треньори.

Втори с 4 гласа е Божидар Чорбаджийски от ЦСКА, по 3 гласа има за Габриел Обертан от Левски и Тиаго Родригес от ЦСКА. С 1 глас в класацията е Марселиньо от Лудогорец.

“Искам да благодаря за наградата, но трябва да благодаря и на съотборниците си, на треньора и на моето семейство”, каза след церемонията в Пресклуб “България” Жуниор Мапуку. Той подчерта, че не се притеснява от конкуренцията с румънския нападател Серджиу Буш, защото това е нормално нещо. Освен това, треньорът решава кой да играе, моята работа е да тренирам, заяви Играчът на VІ кръг.

“Щастлив съм, че Делио Роси е треньор на отбора. Тренировките са доста по-тежки, той много говори с нас”, бяха думите на Жуниор Мапуку. Той разкри, че при пристигането си в Левски не е знаел, че ще играе с такива класни футболисти като Жорди Гомес и Габриел Обертан, но е радостен да бъде заедно с тях. “Всеки от нас трябва да дава максимума във всеки мач, не само заради трите точки, но и да радваме феновете с красива игра”, сподели още Мапуку. “Бих играл за националния отбор на България. Със селекционера Хубчев не сме говорили, но ще е удоволствие за мен, ако той се обади да говорим по тази тема”, каза Мапуку.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация