Лалова: Ще използвам 9-то място като много голяма мотивация

16:37
Лалова: Ще използвам 9-то място като много голяма мотивация

"Не спах не само следващата, но изобщо следващите няколко нощи спах много трудно. По-скоро заради деветото място, защото е само едно място по-назад от големия олимпийски успех за мен през миналата година, а в същото време е далеч от финала. Затова се опитвам да го приемам философски и да го използвам като една много голяма мотивация занапред.“ Това заяви Ивет Лалова след завръщането си на Летище София от Световното първенство по лека атлетика в Лондон. Българката завърши на девето място в спринта на 200 метра като не й достигнаха едва 11 стотни, за да се пребори за място на финала.

"Следва някой друг старт, някой турнир, след това задължителната 3-седмична почивка – моята годишна ваканция, която е обикновено през септември и октомври. Оттам нататък започваме пак отначало за 2018 година, която предстои. Много хубава програма, много интересна, тъй като има Европейско първенство в Берлин", каза още Ивет.

На въпрос как оценява представянето на българските атлети в Лондон, Лалова сподели: „Не бих искала да правя оценки, тъй като има по-висши от мен в нашата федерация, които ще го направят. Искам да поздравя всички, защото когато си там, на място, виждаш и приемаш нещата много по-емоционално. Аз видях и сълзите, и усилията, и късмета, и малшанса. Затова искам да поздравя всички. Вчера плаках за Тихомир, тъй като бях там, за да гледам неговия финал“, допълни още тя. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация