Официално: Неймар напуска Барса

18:56
Официално: Неймар напуска Барса

Ръководството на Барселона разпространи официално изявление, чрез което хвърли светлина върху събитията от тази сутрин. Както е известно, бразилската звезда Неймар се появи на клубната база, но не взе участие в тренировката, напускайки 43 минути след появата си. Според испанските медии нападателят се е сбогувал със своите съотборници и по-късно днес ще пристигне в Париж, за да финализира трансфера си в Пари Сен Жермен. Клубът потвърди, че играчът е поискал официално да напусне, като от "Камп Ноу" очакват да получат наведнъж пълния размер на освобождаваща клауза в неговия договор, която е в размер на 222 милиона евро.

 

Ето и текста на комюникето:

 

"Неймар, придружен от неговия баща и агент, информира Барселона тази сутрин за желанието си да напусне клуба. Това се случи по време на среща в офисите на клуба. Изправен пред тази ситуация, клубът информира другата страна, че се позовава на откупната клауза, заложена в действащия договор на играча, която към 1 юли възлиза на 222 милиона евро. Те ще трябва да бъдат депозирани в пълен размер.

 

Освен това, в отговор на искането за бонуса за лоялност, клубът още веднъж ясно заяви, че сумата остава депозирана при нотариус, докато случаят не бъде разрешен.

 

Играчът продължава да има договор с Барселона, но временно има разрешение да не участва в тренировките.

 

Скоро ще направим допълнителен коментар по темата "Неймар" чрез говорителя на клуба Джосеп Вивес."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Hitchhiker1902
03.08.2017 02:42

Чак пък огромна загуба... Барса се задъхваше от заплатите и бонусите на МСН, до степен да не могат да си окомплектоват отбора в защита и центъра. Още по Коледа беше ясно, че някой ще си тръгне. Намериха добър начин да прелеят 1/4 милиард от единия катарски отбор в другия, разиграха малко драма за феновете и ей го Трансфера! Сега ще купят трима топ-играчи с тия пари и са на далавера отвсякъде. А Ней - ЗТ, дрън-дрън... Избра малкият футбол за ГОЛЕМИТЕ пари. По бразилски. Затова винаги ще е в сянката на Меси, не щото феновете нямат очи. Next stop - China :)

CFC_H_A_Z_A_R_D
03.08.2017 01:29

Щеше ми се да остане в Барселона да не свърши като Роналдиньо!!!Мисля,че направи най-ГОЛЯМАТА си ГРЕШКА в кариерата.

crip1
02.08.2017 20:06

Огромна загуба за Барселона. Отслабват много. Може би най-важния им футболист след Меси, за мен лично в повечето случаи най-важния. Определено трябва да сме щастливи от развръзката, Неймар е много голям играч. Не виждам кой може да го конкурира за топката по-натам. Честно казано напълно разбирам решението му, повечето фенове на Барса (Меси) нямат очи за друг, а бразилеца е прекалено добър за да стои в сянката на друг играч.

putopalo
02.08.2017 21:08

Огромна загуба?Да не починал някой?Айде дръж се мъжката...Модерен футбол е все пак-кой дава повече кинти,той пичели.