Уимбълдън ще има нов шампион при мъжете

20:05
Уимбълдън ще има нов шампион при мъжете

Американецът Сам Куери поднесе най-голямата изненада в тазгодишното издание на Уимбълдън, след като на четвъртфиналите елиминира шампиона от миналата година Анди Мъри с 3-2 сега. Поставеният под номер 24 в схемата Куери се наложи над своя съперник с 3-6, 6-4, 6-7 (4), 6-1, 6-1 в изключително драматичен мач продължил 2 часа и 42 минути. Така американецът за първи път в своята кариера се класира за полуфинал на турнир от Големия шлем.

Първият сет започна отлично за Мъри, който набързо поведе с 3-0 след ранен пробив. До края на частта шампионът от миналата година не изпусна аванса си и затвори сета с 6-3. Втората част бе далеч по-оспорвана. Първоначално двамата тенисисти печелиха подаванията си, докато не се стигна до седмия гейм, когато водачът в схемата проби за 4-3. Отговорът на Куери обаче бе светкавичен и американецът изравни при 4-4. Нов пробив за американеца в десетия гейм реши и изхода на сета за крайното 6-4 в негова полза.

Здравата битка между двамата продължи с пълна сила и в третия сет, който започна с пробив за Мъри. Въпреки че Куери успя да изравни при 5-5, любимецът на домакините отмъкна сета след тайбрек със 7-4. Независимо от негативния развой на третата част, в четвъртата 29-годишният американец бе пълен господар на корта и с категоричното 6-1 изравни резултата в сетовете на 2-2.

Превъзходството на поставения под номер 24 американец продължи и в решителния пети сет. Куери проби за 2-0, а впоследствие затвърди преднината си със сервис гейм на нула. Близо двуметровият тенисист продължи да сервира страхотно, без да дава никакви възможности на своя съперник да върне пробива. Вместо това Куери реализира нов пробив за 5-1, след което довърши шампиона за крайното 6-1 в своя полза.

Така американецът се класира за полуфиналите, където ще срещне победителя от двубоя между Жил Мюлер и Марин Чилич.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация