Гришо започва срещу Шварцман на Уимбълдън

13:00
Гришо започва срещу Шварцман на Уимбълдън

Първата ракета на България Григор Димитров ще се изправи срещу аржентинеца Диего Шварцман в първия кръг на третия турнир от Големия шлем за годината - Уимбълдън, отреди тегленият днес жребий. 13-ят поставен в схемата Димитров и Шварцман са изиграли два мача помежду си до този момент и са си разменили по една победа.

При успех българският тенисист ще срещне британеца Джеймс Уорд или кипъреца Маркос Багдатис, а евентуален съперник в трети кръг може да бъде 23-ят поставен Джон Иснър.

Димитров попадна в една осмина със 7-кратния шампион Роджър Федерер и може да се изправи на 1/8-финал срещу швейцарската легенда, а другият най-високо поставен тенисист в четвъртината на Гришо е канадецът Милош Раонич. Федерер започва с Александър Долгополов, а Новак Джокович, който е в същата половина, ще срещне Мартин Клижан в първия кръг.

Потенциален съперник в трети кръг на сърбина е Хуан Мартин дел Потро. Световният номер 1 и шампион от миналата година Анди Мъри, както и 4-ят поставен Рафаел Надал са в другата половина на схемата. Мъри ще започне с квалификант, докато Надал ще срещне австралиеца Джон Милман на старта.

Други по-интересни сблъсъци на старта са:

Фернандо Вердаско - Кевин Андерсън,
Данийл Медведев - Стан Вавринка,
Джеймс Уорд - Маркос Багдатис,
Филип Колшрайбер - Марин Чилич,
Доминик Тийм - Вашек Поспишил,
Ришар Гаске - Давид Ферер,
Хуан Мартин Дел Потро - Танаси Кокинакис.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rad011
30.06.2017 14:43

Доста тежики мачове му предстоят на Гришо.Дано се справи!