Джокович спечели титлата в Ийстбърн

18:04
Джокович спечели титлата в Ийстбърн

Световният номер 4 Новак Джокович спечели титлата от турнира в Ийстбърн, след като победи французина Гаел Монфис с 6:3, 6:4 на финала на надпреварата. За Джокович това е втора титла през сезона след успеха в Доха в началото на сезона, както и първа титла на трева на турнир, различен от Уимбълдън.

Сърбинът бе доста стабилен на собствен сервис и отрази и трите възможности за пробив, които се откриха пред съперника му, а от своя страна успя да стигне до два пробива, за да вземе първия сет с 6:3.

Във втората част бившият номер 1 в света успя да стигне до пробив в последния 10-ти гейм, с което затвори мача след час и 16 минути игра.

По този начин Монфис продължава да търси първата си победа срещу Джокович, като до момента е загубил всички 14 мача между двамата. Те могат да се изправят отново един срещу друг на 1/8-финалите в Ол Ингланд Клъб, ако спечелят първите си три мача там.

Джокович от своя страна стигна до 68-ма титла в кариерата си и направи най-добрата подготовка за Уимбълдън, който започва в понеделник. По-рано днес стана ясно, че в треньорския щаб на сърбина за третия за годината турнир от Големия шлем ще влезе бившият хърватски тенисист Марио Анчич.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация