Джокович е последният 1/4-финалист на Уимбълдън

16:44
Джокович е последният 1/4-финалист на Уимбълдън

Трикратният шампион Новак Джокович се класира за 1/4-финалите на Уимбълдън, след като победи французина Адран Манарино с 6-2, 7-6(5), 6-4 в последния мач от осминафиналната фаза на турнира.

Двубоят трябваше да се играе вчера, но бе отложен заради маратонската среща между Рафаел Надал и Жил Мюлер, завършила с успех 15-13 в петия сет за тенисиста от Люксембург. Джокович бе в солидна форма днес и дръпна с 3-0 още в началото, след което проби съперника си още веднъж, за да затвори първия сет с 6-2. Сърбинът поведе с пробив и във втория сет, но Манарино вдигна нивото на играта си и изравни резултата, а впоследствие се стигна до тайбрек. В него французинът имаше преднина от 4-2, но допусна няколко поредни грешки, които позволиха на световния номер 4 да се наложи със 7-5. В третия сет един ранен пробив бе достатъчен на Джокович и той спечели мача след 2 часа и 12 минути игра.

Джокович завърши двубоя с 36 печеливши удара и 24 непредизвикани грешки, като показа и добра успеваемост на мрежата - 18 спечелени точки от 23 атаки. Единственото притеснително за него бе проблем в рамото, заради който поиска медицински таймаут преди началото на третия сет.

По този начин Джокера стигна до 39-ия си 1/4-финал в турнири от Големия шлем, където ще се изправи срещу чеха Томаш Бердих. Сърбинът е в серия от 12 поредни победи срещу този съперник и има само 2 загуби от него в общо 27 мача помежду им.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация