Гришо сгази Багдатис

15:34
Гришо сгази Багдатис

Григор Димитров се класира за третия кръг на Уимбълдън след категорична трисетова победа над Маркос Багдатис от Кипър. Първата ни ракета се наложи над своя съперник с 6-3, 6-2, 6-1 за час и 43 минути игра, записвайки осма победа от общо девет срещи помежду им.


Двубоят на корт №2 премина изцяло под доминацията на най-добрия ни тенисист, който демонстрира много солидна игра. През първия сет българинът сервираше отлично, което бе и причината Багдатис да спечели едва 3 точки на неговите подавания. Още по-впечатляващото бе и това, че 13-ят поставен не допусна нито една непредизвикана грешка в сета. Иначе Григор си осигури победата в първата част, след като реализира ключов пробив за 5-3, а впоследствие на свой сервис да приключи сета.


Превъзходството на българина стана още по-явно във втория сет, който започна с пробив за първата ни ракета. Димитров продължи да изпълнява много солиден начален удар, като не даваше никакви шансове на кипъреца в сервис геймовете си. Нов пробив при 5-2 окончателно уби интригата в сета, който приключи при 6-2.

 

Третата част започна далеч по-равностойно. След като спечели подаването си, пред Багдатис се откриха четири възможности да пробие Григор. Първата ни ракета обаче се справи с опасността и удържа сервис гейма си. Димитров се възползва от психологическото предимство и на свой ред успя да реализира пробив и да поведе с 2-1. Нов пробив при 4-1 за полуфиналиста от 2014 на практика сложи край на надеждите на Багдатис, който трябваше да се примири с поражението след 6-1.


В следващия кръг 13-ят поставен в схемата българин ще срещне победителят от двубоя между Дуди Села (Израел) и Джон Иснър (САЩ).

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация