Григор Димитров тръгна с чиста победа на Уимбълдън

21:12
Григор Димитров тръгна с чиста победа на Уимбълдън

Григор Димитров стартира по категоричен начин участието си на Уимбълдън. В мач от първи кръг в Ол Ингланд Клъб световният номер 11 не срещна големи трудности срещу аржентинеца Диего Шварцман, побеждавайки го с 3-0 сета, в отделните части със 7-6 (4), 6-2, 6-2 за точно час и 50 минути игра.

Срещата започна лошо за българина и още в първия гейм пред неговия съперник се откриха три възможности за пробив. Димитров обаче показа здрави нерви и успя да обърне от 0-40, за да поведе с 1-0. Впоследствие първата ни ракета реализира пробив, който след това успешно затвърди за 3-0. За съжаление последва спад в играта на хасковлията, който допусна Шварцман да пробие подаването му, за да изравни за 3-3.

Развръзката в сета дойде в гейм номер 11, когато 24-годишният аржентинец реализира решаващ пробив, за да получи възможността да сервира за частта. Димитров обаче показа завидно хладнокръвие и направи моментален рибрейк, с което доведе сета до тайбрек.

В него поставеният под номер 13 в схемата българин бе безупречен и след 7-4 точки спечели откриващата част, за да поведе с 1-0 сета.

Вторият сет започна с пробив на Димитров, който впоследствие бе затвърден, макар и трудно от българина. Григор направи решителна крачка към спечелването на втората част, след като при резултат 4-2 направи реализира нов пробив. Сервирайки за частта Гришо бе безпогрешен и след гейм на нула поведе с 2-0 сета.

Още с началото на третата част Гришо проби подаването на 37-ия в света аржентинец, а след това затвърди с лекота брейка за 2-0. Българинът продължи да доминира играта на корта и при резултат 3-1 осъществи нов пробив, за да дръпне с 4-1 в резултата. До края Григор не изпусна водачеството си и заслужено се поздрави с крайния успех, за да си уреди място в третия кръг на надпреварата.

Там негов съперник ще бъде Маркос Багдатис от Кипър, който по-рано днес се наложи с 3-0 сета над британеца Джеймс Уорд. Двамата са се срещали общо 8 пъти, а Димитров има категорично предимство от 7 победи и само една загуба, която е именно на трева, но идва след отказване на Григор. Последно двамата играха на Мастърса в Париж през миналата година, когато Багдатис се отказва поради контузия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация