Мапуку напуска Берое в края на месеца

11:32
Мапуку напуска Берое в края на месеца

Голямата дилема пред Берое е дали ще успее да задържи конгоанския си нападател Жуниор Мапуку за следващия сезон, след като договорът му изтича в края на месеца.

Мапуку определено играе най-силния си сезон досега и в 24 срещи с екипа на Берое е реализирал 11 гола. Съвсем нормално е интересът към неговата особа да се увеличава след всеки изминал ден. Но засега самият футболист и дума не обелва за бъдещето си, въпреки че все по усилено се коментира, че той е на път да подпише с Левски.

Според негови приближени желанието на Мапуку е да подпише договор с отбор от Западна Европа. Говори се, че към него има нездрав интерес от страна на испанския Елче, който играе в Сегунда Дивизион. Африканецът често се спряга и за трансфер в беларуския БАТЕ Борисов, но дотам. Видно е, че Мапуку коренно се е променил при втория си престой в Стара Загора, а за това повлия и отсъствието на Петър Хубчев, който имаше конфликт с конгоанеца. Няма ги вече сръдните от първия му престой и недоволството.

Има и вариант Мапуку да продължи да играе в Берое и конгоанецът не веднъж е споделял пред приятели, че в България неговото желание е да живее само в Стара Загора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация