Арсенал се доближи на три точки от четвъртото място (видео)

23:53
Арсенал се доближи на три точки от четвъртото място (видео)

Арсенал победи Саутхямптън с 2:0 на стадион "Сейнт Мери" в отложен мач от 26-кръг на английската Висша лига.


Главен арбитър на двубоя бе Джонатан Мос.


Домакините започнаха по-агресивно и на няколко пъти изсипваха топката в наказателното поле на своя противник, но така и не можеха да стигнат до реална опасност.


Преди да измине четвърт час игра спокойният в отбрана, но твърде пасивен в офанзивен план Арсенал спретна прилична акция, завършена от Аарън Рамзи с плътен удар покрай десния страничен стълб.


Гостите на два пъти опитаха да превземат вратата на противника, но удари на Алекс Окслейд-Чембърлейн и Алексис Санчес бяха блокирани. "Светците" отговориха с центриране отдясно и удар с глава на Габиадини, но отбраната на лондончани се справи.


Пет минути преди почивката Габиадини застана зад топката при пряк свободен удар, но не успя да уцели очертанията на противниковата врата. Последва страхотна тупалка на Редмънд в горния ляв ъгъл, но Петер Чех спаси.


Малко след почивката гостуващият отбор сътвори много добра акция, но нямаше късмет. Ектор Бейерин центрира отдясно и Рамзи отправи удар от движение, но уцели съотборника си Дани Уелбек.


Преди да изтече един час игра Арсенал откри резултата. Месут Йозил намери Алексис Санчес в наказателното поле и чилиецът демонстрира класата си. Той финтира двама противници, остана лице в лице с вратаря и вкара хладнокръвно.


Саутхямптън отговори с опити на Уорд-Праус и Габиадини, но и двамата не успяха да превземат целта. В 78-ата минута влезлият като резерва Буфал направи няколко финта и стреля, но доста разочароващо в аут.

 

В 83-ата минута столичани удвоиха преднината си. Алексис Санчес центрира вдясно за Рамзи, който свали за Оливие Жиру и влезлият малко преди това на терена нападател вкара с глава от лесна позиция.

 

В добавеното време шут на Габиадини беше блокиран, а точният удар на Шейн Лонг не затрудни вратаря на гостите.

 

След днешния мач Арсенал събра 66 точки и се доближи на три пункта от заветното 4-то място, което дава право на участие в Шампионската лига.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

putopalo
11.05.2017 00:39

Арсенал ми звучи познато,дали става въпрос за Арсенал Казанлък?