Официално: Конте е треньорът, който извлече най-доброто от Азар

16:52
Официално: Конте е треньорът, който извлече най-доброто от Азар

Преди началото на сезона Антонио Конте заяви, че се изправя пред огромно предизвикателство, свързано със звездата на Челси Еден Азар. Тогава италианецът сподели, че се надява да успее да мотивира белгийския национал така, че той да даде най-доброто от себе си.


Шест кръга преди края на сезона това е факт. Еден Азар изравни личното си посещение от 14 гола за една кампания. През сезон 2014/15 белгиецът отбеляза най-силното си представяне, завършвайки с 14 попадения и 9 асистенции, както и 10 награди за Играч на мача.


Шест кръга преди края на настоящата кампания пък Азар вече има също 14 гола, 5 асистенции и цели 12 отличия за най-добър футболист в двубоите на Челси.


Азар се разписа при успеха на Челси с 3:1 над Борнемут в събота от кръга в английската Висша лига, а преди това бе донесъл с двете си попадения победата с 2:1 в дербито с Манчестър Сити по-рано през седмицата.


Общо в кариерата си за Челси белгиецът вече има 55 гола в 167 мача, с което изравни статистиката на Ейдур Гудьонсен.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Redbula
09.04.2017 18:14

Айде Реал да вадят 200мил и да го взимат че аман от такива предатели! Да взимат и Коща в комплект аз искам Санчес и Мората ;)