Гришо започна отлично новата година (видео)

14:52
Гришо започна отлично новата година (видео)

Първата ракета на България Григор Димитров започна по най-добрия начин 2017-а година. 17-ият в света победи с 6:2, 6:3 американеца Стив Джонсън в среща от първия кръг на тенис турнира на твърда настилка в Бризбейн, Австралия с награден фонд 437 380 долара. Това бе четвърти успех за българина срещу този съперник от общо шест срещи помежду им.
 

 

Двубоят започна с бърз сервис гейм на нула за Димитров, след което американецът изравни за 1-1. Първата ни ракета отново не срещна трудности при подаването си, а в ответния гейм успя и да пробие своя съперник. Два мощни форхенда от основната линия на Григор, последвани от двойна грешка на Джонсън при 15:40 доведоха и до първия пробив в мача.

 

Въпреки леките трудности, които изпита при своето подаване, българинът успя да затвърди аванса си и да поведе с 4:1. При 4:2 и 40:15 за Димитров срещата бе прекъсната заради дъжд., който въпреки покритието на централния корт все пак успя да си намери път през процепите между покрива и трибуните.

 

След близо 15-минутно прекъсване двубоят бе подновен, като паузата по никакъв начин не разстрои играта на Григор, който безпроблемно затвори сета след 6:2.

 

Във втория кръг Димитров ще се изправи срещу Никола Маю, който се наложи над Стефан Робер с 4:6 6:3 6:4 за два часа и една минута.

 

Григор Димитров направи и най-красивото изпълнение за деня в Бризбейн:

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация