А ти разбираш ли от футбол и политика?

20:39
А ти разбираш ли от футбол и политика?
Че в България всеки разбира от футбол и политика, е изтъркано клише. И абсолютно невярно. Поне що се отнася до футбола, където битува абсурдното за цяла Европа твърдение, че щом играе наш отбор в клубен турнир, всички трябва да го подкрепят. Така например, ако фен на ЦСКА не вика за Левски, то веднага е заклеймяван като непатриот и предател от огромната маса "разбирачи".

А подобна глупост няма никъде, ама никъде! Едва ли ще намерите и един фен на каталунския Барселона например, който да стиска палци за Реал Мадрид в международните мачове. Дори напротив - радва се при провал на омразния клуб, пък бил той и от същата държава. Но у нас, по стара традиция, си живеем по някакви налудничави неписани закони, според които е елементарно да се разграничи редното от нередното.

Със сигурност много хора никога няма да осъзнаят разликата между национален и клубен отбор. И не са длъжни. Но нека поне не се бият с плам в гърдите и да дават акъл кой е "нашият" тим и кой чуждият. Или пък да се възмущават с пискливи гласчета, че левскар вика срещу ЦСКА или обратното. Защото във футбола, за разлика от политиката, безпринципни коалиции няма. Или поне не са толкова видни, че да задоволяват естествената нужда на "разбирачите" да казват "това - да, това - не".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pavleta_85
11.09.2009 14:47

рядко правя коментари,но тази статия няма никаква работа тук - според а като гледам и не само според мен. *smile*)) всеки има глава на раменете,а които няма нищо в нея да си вика каквото си иска !!! ))

VanDrag
02.09.2009 20:52

Така така, Калине ти си много прост човек!
Каква е тая статия ?
Някаква омраза ли изпитваш към някоий отбор, че не искаш да го подкрепиш или какво.
Ти като разбираш от футбол къде си седнал да ни сравняваш с Барса.
В другите страни имат много пари и не се притесняват за тях както тук.
А ние какво имаме ? Нищо! Един отбор в ШЛ дето нищо не прави и малко ЛЕ. Та по въпроса> аз съм от Левски, но като играе ЦСКА в Европа и печели аз се радвам (защото така българия печели тъй ВАЖНИТЕ точки за да може някои ден да играят 2 отбора в ШЛ и още +1 в ЛЕ , а дай Боже някой ден и 3 отбора в ШЛ) Някой ще каже защо са му на тоия левскар да играе и ЦСКА в ШЛ. И отговора е , че този левскар иска футбола в БГ да се развива. Как ще стане това ли? Ами с Пари. колкото пове4е отбори играят в Еврпа, толкова повече пари ще идват в българия.
И ДА СЕ НАДЯВАМЕ, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН АНГЛИЧАНИТЕ ЩЕ СЕДНАТ СЪБОТА ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРИТЕ, ЗА ДА ГЛЕДАТ БЪЛГАРСКИ МАЧОВЕ.
Много моля да ме извините, но според мен всеки българин който иска българските отбори да се провалят пред Европа е ЗАГУБЕНЯК.
*beer*

elephant
01.09.2009 18:09

Живееме в България, българският футбол не е като испанския, така 4е няма място zа сравнение.Всеки бг тим в Европа трябва да се подкрепя За малка футболна нация

kango
30.08.2009 21:41

това е най-тъпата статия .Естествено че ще викам за левски като ииграя в европа колкото и да са ми противни понякога.Калин сигурно е от тези фенове който ходят в евромачовете за да викат срещу нашите отбори в сектора за чуждите фенове БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

miskin91
27.08.2009 00:59

По мое мнение това изказване е на един некомпетентен журналист дето си няма идя нито от футбол нито от това ж коя дарйава живее а пък тея дето го подкрепят два пъти. пък зема да ни обяснява че ний не разбираме. Каде си трагнал да приказваш че другаде никой не вика за чужди отбори само за твойте все едно в украйна като спечели шахтиор да не би да не са се радвали или у русия с зенит. Добре може да се саглася че в западна европа не е така ама там не се класира един отбор на жсеки 10 години и щото са имали късмер при жребия. И само да ти кажа че дори и да има някаква истина в туи дето казващ което ма съмнява - избирай си по добре примерите щото умразата между барса и реал не е чак толкова жутболна колкото политическа ве простаккккк
И тея дето казвате че е прав нали знаета ко има за жас от пете пъста най дългия

peshkin
26.08.2009 12:26

Калине, земи се гръмни бе момче, ти ходил ли си на училище? Учил ли си география и икономика? Еми не, щом пишеш тук и пишеш ПРОСТОТИИ! Ние нито сме голяма и развита държава като Испания ( Реал - най-богатия клуб ), нито КАТАЛУНЦИТЕ викат за испанците. Е тва е да си ИДИОТ ОТ КЛАСА!!! (Ако не знаеш що е каталунец и че е различно от испанец...). Още веднъж - земи се гръмни, а не да тормозиш хората и да сваляш рейтинга на сайта.

vanhio
25.08.2009 19:46

По-добре няма как да бъде казано !!!

zizinho
25.08.2009 12:42

От ЦСКА съм , но винаги съм викал за Левски (и не само тях , просто ЦСКА и Левски , са като Барса и Реал) в мачовете им в Европа...Левски постигна големи успехи преди няколко години , а и бяха най-добрия български отбор...Не виждам защо да не подкрепям Литекс , Левски , Локото , та ако ще и Сливен , ако имат мачове в Евро турнирите...

sashaserg
24.08.2009 13:35

Пха ха. Ама те у Европата си играят всяка година тез добрите отборцхета. А за нас е цхудо да се класираме в Лига Европа/ Уефа. Страни като Англия Италия Испания са постигнали максимума за влизащи отбори в ШЛ 3 директно и един от преди 3 а сега 4 кръг. За нас ако един отбор излезе поне в 1/8 или поне земе 3 място в групите ще имаме две квоти и може би даже един директно. Така че не слушайте идиота писал темата а си подкрепяите Българите и отборите ни в Европа защото те са сведени до минимум.

tedino
23.08.2009 23:37

само дето Барселона и Реал Мадрид всяка година участват в Шампионска Лига и поне тази година и двата тима са претенденти за титлата.Освен това имат достатъчно висок коефициент.А за нас е гордост да вкараме някой отбор в групите на ШЛ и да вдигнем малко коефициента си. *sick* *stop*

arsenov
22.08.2009 19:36

така е защото за испания,англия,германия тва е нещо нормално отборите им да играят в ШЛ докато за БГ е кат някво рядко чудо. и за тва го има тоя момент дето някой казва за друг че не е патриот

red_devil_84
22.08.2009 19:30

гарантирани са 4 ма друг пут толко и си гледал ма4ове и разбираш от футбол 3 са гаранд 4 играе плей оф

kievo
22.08.2009 15:46

"В испания фен на Барса няма как да подкрепи Реал"

Да ,само дето тук се мъчим да правим добри резултати,че да може да имаме повече отбори в Европа ,докато техните са гарантирани - четири за Шампионската.

MB_KrisS
22.08.2009 13:07

Като чета коментарите се радвам, че с повечето читатели сме на мнение различно от това на автора *thumb_up*

ip
22.08.2009 12:51


Чувал съм от по-възрастни хора как едно време левскари и цесекари са гледали мач от една трибуна,не с омраза един към друг,а с любов към любимия отбор..естествено времената сега са други,хората също...някои се радват повече на провал на кръвния враг отколкото на собствените успехи,постоянно се опитват да докажат колко по-велик отбор е техния и как видиш ли винаги ще си остане N1..безсмислен спор,като този за яйцето и кокошката..

svetlio_vn
22.08.2009 12:23

Изобщо не съм съгласен с мнението на автора на тази статия . Според мен преди всичко сме българи , а след това се делим на клубни пристарстия . Когато наш тим участва в ЕКТ , най-нормалното нещо е да го подкрепим , или поне да не се радваме , ако другият отбор победи . Даден е пример как е положението в Испания , само че те не кое място са в ранглистата с клбни отбори ? 1-во ако някой не знае ! Ако ние се радваме само на провалите на другите отбори , след 1-2 години няма да играем с 4 тима в турнирите , а с 3 , освен това ще почваме от по-задни кръгове и ще бъдем непоставени при жребиите за влизане в групи . Журналистът от Новинар е прав , че изкривеното мислене е при нас , но това е така , защото много "фенове" се радват повече за провала на друг отбор , отколкото за победата на своя собствен !

spartak_1919
22.08.2009 11:48

Господин Калин ли си, Каналин ли си не знам, обаче по добре да си беше спестил тази глупава статия.
Примера, който даваш с Барса и Реал и АБСОЛЮТНО ГРЕШЕН! Откъде и да го погледнем и сега обяснявам защо. *wink*
Барса и Реал са едни много големи клубове, със десетки пъти по-големи бюджети от нашите клубове, а Испания е богата страна, световно известна със спортните си успехи. Казвам спортни защото не говорим само за футбол, а за баскет, волей, тенис на корт и мн мн други.
А България? България е една бедна страна, в която спортните успехи са рядкост.
Мисля че, положението и на Испанските клубове и на Българските ти е съвсем ясно, както и положението на самите държави. Е тогава защо даваш за пример Испания? Та те нямат нищо общо с нас.
Затова ние трябва да подкрепяме нашите клубове в Европа! И не виждам нищо лошо в това... Трябва да се радваме, когато български отбор печели и да ги подкрепяме заедно. Защото не печели само клуба, а държавата България!

dunavec__
22.08.2009 11:14

Вил, не е въпроса дали ще викаш или не за вечния враг. Ако си българин най-малкото няма да подкрепяш чуждия отбор срещу българския и ще си стоиш неутрален... а не да се пишат любовни писма до азерите, а след това чета под клиповете в ютуб как тия турци/азерите за такива се смятат/ обиждат всички българи и се радват как сме им били роби 5 века!

Dororo
22.08.2009 10:10

Аве защо сравняваме наще отбори с испански или англиски ако и наще отбори св са в ШЛ и дават добри резолтати ОК!Ама за наще мижави отбори каде отбадат още в първия мач в ШЛ или ЛЕ какво е лошото да ги поткрепяме да идат по нагоре (мое мнение)

vill
22.08.2009 10:00

Много добра статия.
Всеки може да си прави каквото си иска.Ние живеем в свободна страна.
Нито ще си по-малко българин ако не викаш за Левси в Европа(а ти си ЦСКАр),нито пък ще си по-малко ЦСКАр ако викаш за Левски.
Аз си викам само за ЦСКА от нашите отбори,но за Левски няма как да викам.Безразлично ми е за тях.Нито съм против тях в Европа нито съм за тях.Не съм някакво хейтърче което да иска противника постоянно да се проваля. *wink*

hitria
22.08.2009 04:44

ПЕТЪК-НЯМАЛ РАБОТА ЧОВЕКА И СИ ПРАВИ ТАШАК С ФЕНОВЕТЕ.
ЗА КОЕФИЦИЕНТА НА БГ ОТБОРИТЕ-ЛЕВСКИ ДА СИ СТАВА ПЪРВИ ВСЯКА ГОДИНА, ДА ВЛИЗА В ШЛ И ТАМ ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА. КАКВО ГИ ИНТЕРЕСУВА 2 ИЛИ 5 СА ОСТАНАЛИТЕ НИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ТЕ НАЛИ СА СИ ВЪТРЕ. КАКВО ПЕЧЕЛИ ЕДИН ОТБОР ОТ ТОВА, ЧЕ ИМА ДРУГИ В ЕВРОПА-НИЩО. МАЛЪК КОЕФИЦИЕНТ- ЩЕ ИГРАЯТ С АМАТЬОРИ ВСЕ ЕДНО Е ПРЕДСЕЗОННА ПОДГОТОВКА И ТОВА Е. КАТО ИМА ТАКИВА РОДОЛЮБЦИ ОЧАКВАМ СЛЕДВАЩИЯ ДОМАКИНСКИ МАЧ НА ЛЕВСКИ СЕКТОР "Г" ДА БЪДЕ ПЪЛЕН С ЦЕСЕКАРЧЕТА И ДА НИ ПОДКРЕПЯТ БУРНО (ЩЕ ИМА БРОШУРИ С ТЕКСТОВЕ НА ПЕСНИ ДА НЕ СТАВАТ ОБЪРКВАНИЯ). И НАКРАЯ- МНОГО ПРАВИЛЕН КОМЕНТАР НА АВТОРА- ТЕЗИ, КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ ЯВНО ПРЕДИ 20 ГОДИНИ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА СДС, ПОСЛЕ ЗА БСП, ПОСЛЕ ЗА ЦАРЯ, ПОСЛЕ ПАК СДС СЕГА ЗА ГЕРБ СЛЕД 4 ГОДИНИ ЗА СЛЕДВАЩИЯ. ТАКА ТРЯБВА, НАШИЯ ИДОЛ Е МЕЧО ПУХ- КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ. ТОВА, ЧЕ НИКОЙ НЕ СТАВА, ЕЕЕЕЕЕЕ ГОЛЯМА РАБОТА, НАЛИ ИМА. ЦЯЛАТА "А" ГРУПА В ЕВРОПА ЗА ДА НЯМА НЕДОВОЛНИ.НИКОЙ ОТБОР ДА НЕ ИЗПАДА. ПОУВЛЯКОХ СЕ И ЗАПОЧНА ДА ПРИЛИЧА НА КОМУНИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ.

dopeman
22.08.2009 04:30

Калине , има разлика когато става вьпрос за Испания и когато става вьпрос за Бьлгария . Това е като да сравняваш две планети .А дори и там , мислиш ли , че някой фен на Барса ходи на мачовете на Реал мадрид да скандира против тях ? Мислиш ли , че някои испанец е чак толкова озлобен и ще се занимава да прави това . А и да го направи едва ли ще се забележи сред хилядите фенове на големите им стадиони.А тук в Бьлгария кьдето едва сьбираме по 1000-2000 човека на мач от страна на домакина , наистина е осьдително да има бьлгари в агитката на чуждестранния отбор.Защото когато сме малко трябва да се подкрепяме и да сме солидарни един кьм друг . Понеже си новинар и сьм сигурен че следиш спортните новини , обьрни внимание какво написа след срещата на ЦСКА с Динамо , спортния вестник " Русия Ескспрес" . Написаха ,че фенове на Черно море подкрепят Динамо . Щом това им е направило впечатление на тях ,чужденците от една не по - малка страна от Испания и са посветили цяла статия на това , сам си прави изводите. Да отидеш от Варна чак до София за да викаш против ЦСКА в международен мач . Сьгласи се ,че тук има нещо ненормално колкото и пристрастен да си .

rokera_henry
22.08.2009 03:02

Именно и аз това казах.. Написали сте го по няколко пъти в различни варианти.. И това си е самата истина..

vladolinko
22.08.2009 02:50

Калин Караиванов, Евалата момчето... *thumb_up* ето ви едно безпристрастно мнение!

Jason_Bourne
22.08.2009 02:42

Напълно подкрепям MB_KrisS! С Калин съм съгласен само, че половината българи "разбират" от политика, а другата половина - от футбол. Но тук се говори за Левски и Цска В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ (и Литекс). Фен съм на Левски, обаче слушах с интерес по радиото Цска и Литекс, при това не защото чаках да се изложат, а защото ме интересуваха техните мачове от ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ! Разберете, тук не става въпрос за аматьорските футболни срещи от българското първенство - тук се печелят точки за поставянето на повече отбори в евротурнирите. Наистина, във Испания двата най-големи гранда може и да се мразят в шампионска лига, но те могат да си го позволят. То не е само в Испания а и в Англия, Италия, Германия и тнт - те имат по 4-5 отбора в тези турнири. Докато ние се надяваме поне 1-2 да влязат в Лига Европа (камо ли Шампионска Лига) трябва да се подкрепяме, защото от това печелят всички. Но защо ли си правя труда да ви обяснявам след като в България 90% от феновете живеят с правилото "Я не сакам на мен да е добре, я сакам на Вуте да му е зле."
PS: Всеки си има право на мнение, за това не съдя никой. Аз просто изразявам лична позиция, нищо повече. That's all.

Pavel_BG
22.08.2009 02:21

"Едва ли ще намерите и един фен на каталунския Барселона например, който да стиска палци за Реал Мадрид в международните мачове."
Голяма глупост!!!!!!! Има една "малка" разлика, между българския клубен футбол и испанския в случая, както и на всички футболни сили! Разликата е, че те редовно имат по трима или четирима участника в Шампионска Лига, а ние рядко имаме дори и двама и в двата европейски турнира!!!

leomesi
22.08.2009 02:16

iksvel е то нащо може ли да е по-зле от това. По твойте думи хем се подкрепяме хем падаме от всякакви батета и каки смятай ако не се подкрепяхме.

AriesBG
22.08.2009 02:01

А истината можеби е съвсем друга, и авторите на сайта много добре я знаят.Само ни гледат сеира как кълвем/цъкаме/ като шарани.Забелязъл съм че от време на време се пускат някой статии чисти правокации с цветущи заглавия.Не мисля че е много коректно към потребителите.Който си е фен ,си е фен и пак ще си чете или посещава сайта....

peshu
22.08.2009 01:20

Аз мога да кажа само 1 че този които е писал тази статия е мн бавен щом пише това за Левски ли бил са класирал Цска ли или Литекс няма нищо лошу вав това 1 нормален запалянко да подкрепя Български отбор играи ли срещу някой чужд отбор

lubo_nemaniq
22.08.2009 01:20

Калине,ти осъзнаваш ли разликата между Испания и България?Във футболен и политически аспект?Когато нашата мила родина започне да излъчва по 4-ма представители в груповите фази на европейските клубни турнири тогава може да започнеш да се чудиш,ако има още някой цесекар да подкрепя Левски или обратното.Защото,когато това стане сини и червени няма да надничат в чуждата паница,а ще се занимават само със себе си!

Boreto_
22.08.2009 01:19

Много е прав автора! Браво, че е казал нещата точно както са!

mafiota83
22.08.2009 01:14

А, бе това ли е единствения начин в България да популяризираш сайта си и да има повече кликове??? Последно време публикувате доста простотии, става вече като спирт1.

pecata88
22.08.2009 01:12

Точно- ние не сме Испания или Англия, та даже и Турция, че да не се израдваме когато който и да е български отбор надскочи чергата си и запише повече от 2-3 мача за година в Европа, пък бил той и вечният враг. Аз лично съм ЦСКА-р, но нямам нищо напратив дори и Лески да поиграят повечко мачове в чужбина, защото тези мачове носят освен коефициент и пари на даден отбор, което е добре за школата, което пък е добре за младите таланти, което пък е добре и за нас зрителите. 94-та година съм се радвал на гол на Сираков, както и левскарите са издивявали на гола на Стоичков срещу германците например. А ако няма добра база за развитие за младите футболисти в Б-я, ще видим нещо значимо от националния тим точно на куков ден *wink*

MB_KrisS
22.08.2009 00:59

Лелееее Господи помилуи!!! Вече позволиха да пишат статии и на тъпаците дето ходят по мачове на националния и само псуват по играчите. От уважение към сайта не искам да псувам автора на тази статия, но той нека си знае какво ми е мнението за него. Можеш ли да сравняваш Испания с България? Каталунците не подкрепяли Реал... да ама Реал и Барса са конкуренти в ШЛ, докато при нас всеки се бори за точки. Знаеш ли кога ЦСКА или Литекс щяха да са поставени ако не бяха успехите на Левски и обратното, кога Левски щеше да стигне да тази фаза ако не бяха победите на Литекс и ЦСКА. Думата е НИКОГАААА!!!! А и никой не говори да подкрепяш като идеш на стадиона, а по-скоро да не ходиш в чуждите агитки и да не пускаш зари при гол на Дебрецен. Аз съм левскар, но се израдвах искрено на точките които донесоха Литекс и ЦСКА за коефициента на България!!! И по въпроса за националния. Обясни ми колко трябва да си тъп и какъв селянин си, щом ходиш на мач с червено или синьо знаме и псуваш през целия мач футболистите играещи или играли за "вечния" враг. За тези хора Ботев е казал: "А вий...вий сте ИДИОТИ !!!"

Forlan
22.08.2009 00:46

Бате нали се сешташ, че България не е Испания да имаме 4 отбора в ШЛ и 2 в Уефа.Винаги ще подкрепям българските отбори в Европа

mutata
22.08.2009 00:42

Аз лично като левскар на- много си мразя чорбетата и няма как някога да ги подкрепя... за другите отбори ми е все едно какво ще направят- и добре и зле да е ми е през оная работа.... Прочетох нечий коментар че докато злобеем един срещу друг никой бг. отбор няма да влиза в групите на евро турнирите... Аз бих казал- когато отборите започнат да играя нормален европейски футбол, тогава ще постигнат и някакв успехи...

zerocgti
22.08.2009 00:39

Какви марки БГ-футбол, какви български отбори бе? Па те тея отбори играят с 50% (и повече) чужденци! Какво значи "български" отбор? Такъв в който играчите са некадърни бразилци, купени "на килограм" за по 50-100 000 ?! Айде, стига глупости ...

deko1991
22.08.2009 00:38

haramilio като е написал тази глупост ко трябва и 5 000 000 ще напишем но не трява да се допуска сулъо и пулъо да пише статии и да се прави на разбирач!

Wencislaw
22.08.2009 00:25

Подкрепям g0ldmember ! .. и в Англия е същото ... миналата година 1/2 финала... 3 отбора от Англия и 1 от Испания...а ние какво ? Имаме 1 отбор в КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ШЛ,дори и в групите не е ...така,че трябва да се подкрепя всеки отбор които играе в Европа,дори и отбора на Гацова Маала да е... *stop*

haramilio
22.08.2009 00:23

ОФ ОБЩО ВЗЕТО ВСИЧИ ПИШЕТЕ ЕДНО И СЪЩО. От 300 потребители нито един не каза нещо различно, като грамофонни плочи сте. Аз ако съм на мястото на журналистта, ше ви изтрия коментарите веднага.

Magik
22.08.2009 00:06

На този кой му даде да пише статия. КРЕТЕН *sick*

g0ldmember
21.08.2009 23:56

Авторът на статията е невероятно тъп.
Реал и Барса всяка година се считат за фаворити в ШЛ, а български отбор е участвал само веднъж в нея. Много ясно, че всички трябва да го подкрепят. Отборите ни, които участват в евротурнирите, винаги трябва да се подкрепят от всички. Като стигнем и ние нивото на Испания, с четири отбора в ШЛ, тогава вече можем да се делим на Левски и ЦСКА и т.н, и да се "радваме на провалите им".

lenaski
21.08.2009 23:48

Тъпо кара иванов-тъпо-Барса е столица и Мадрид е столица-нормално е да има антагонизам...Левски и цецка са отбори от София-ако единия е отпаднал аз разбира се ще викам за другия-щото сам българин и е отбор от моят град,а не като Барса и Мадрид-разли4ни-анадъкму???

rokera_henry
21.08.2009 23:43

За мен темата не е много умна.. Има нещо вярно ,но аз не съм съгласен напълно.. 1во ние нямаме Реал и Барса, 2ро тези отбори всяка година учавстват в ШЛ и нямат нашия проблем ,да се борим за групите на ШЛ и Лига Европа. Другото ,което тези отбори се състезават за страна ,която е напред в ранглистата по-футбол,а ние сме тези ,които трябва да искаме победи ,за да може да трупаме точки ,та да може 2 отбора да имаме в борбата за групите на ШЛ. Така че ,не мисля че сравнението в темата е сериозно,както и самата тема.. Да,почти всеки би се радвал за неуспеха на кръвния враг,но ние не сме Испания или Англия,Италия,Германия и т.н ,а СМЕ БЪЛГАРИЯ. Левскар съм и ме е яд ,че се представихме слабо на герена ,а цска ако заслужава да премине в следваща фаза,ами нека го направи.. Който заслужава да премине.. Мразя цска ,но те са Бг. отбор и ако заслужават и играят качествен футбол,нека продължат напред..

Vegata
21.08.2009 23:39

Калинчо... калинчоооо... земи се скрий някъде че нз... по-глупаво нещо не бях чел от много, много време!

Ghasper
21.08.2009 23:32

А и относно темата реал барса - защо ние винаги трябва да гледаме от другите страни защо ние не направим нещо от което ще се поучат останалите? защото злобарите и т*панарите са прекалено много ако подкрепяме и останалите отбори това ще бъде само похвално а не предателство към любимия отбор

Ghasper
21.08.2009 23:27

Две страни на монета .. абе футбола ни е слаб и това е ясно на всеки когато играят в първенството злоба хъс всичко трябва да играе но когато играят в европа те са наши момчета и трябва да ги подкрепяме и да се гордеем с тях само комплексари и келеши които не разбират биха оборили подобно нещо как ще се развива футбола като на мача левски - бате миналата година видяхме знамена само цска ... това е селянията и простотията българска безгранична нямам думи и тоя дето е писал статията втори път покрии се и повече не пиши :X

Ghasper
21.08.2009 23:24

Нямам думи тоя който е писал статията е пълен злет*к май той се мисли за голям разбирач ама НЕ Е!!!!!

AriesBG
21.08.2009 23:12

"Монетата има две страни" ,както е и случаят с темата.От една страна всеки истински фен поткрепя своя клуб и се радва на неуспехите на другите, от друга страна всеки би бил доволен ако родния футбол спечели повече престиж и авторитет пред останалите държави.Или друго яче казано или гледаме в переспектива или не по далеч от носа си.На дереджето на което се намират нашите отбори аз лично бих предпочел вторият вариант.В крайна сметка всеки има право сам да избира кого да подкрепя ,но когато стане въпрос за национален отбор как се гради самочувствие...

dumbo_s
21.08.2009 22:56

Абе човек , ама ти си много малумен заклевам се ... Ако си истински журналист направо си подавай молбата ... Колко отбора от Испания играят в ШЛ бе ? ... Къф е коефицента на Испания и на испанските тимове ? .... Ти пък точно къде си отишъл да видиш какви фенове има ? ... Че срещу Манчестър имаше и фенове на Мадрид , но понже ти си "великия" разбирач това не е вярва ... Аман от такива неграмотни хора ... За жалост вече набут такива л*йна с татините връзки и се мислят за нещо ... *evil*

pacho_vr
21.08.2009 22:46

По принцип пиша много рядко, но седа се ядосах и ще се включа. Искам да попитам г-н Караиванов дали живее в България ? Знае ли г-н Караиванов какъв е коефициента на България в УЕФА и какъв е той на Испания там ? Защото г-н Караиванов според мен не знае защо е жив. Според мен Вие господине трябва веднага да си подадете молбата за освобождаване от работа. Вие нямате качествата да бъдете спортен журналист. И последно, некаподкрепуим Левски, ЦСКА и Литекс в реваншите им. От това ПЕЧЕЛИ БЪЛГАРСКИЯТ ФУТБОЛ

Wencislaw
21.08.2009 22:40

Takeo,прав си,но според мен едва ли ще се оправи,защото българските фенове гледат да се напият,да идат на мача и да се бият...друго не ги вълнува много-много..само някой по сайтовете са по компетентни.. *sick* П.С. Нито пък аз визирам теб *lol*

deko1991
21.08.2009 22:39

cesekarchetooo подкрепяй си отборчето и злобей но след това да не каже някой ма що нямаме отбори в турнирите заради такива идиоти като теб дето злобеят *devil*

mir_2009
21.08.2009 22:38

Глупави сте повечето и явно още живеете в Османското иго.Абсолютно е прав автора на статията.Аз като истински цесекар НИКОГА, АМА НИКОГА не бих подкрепил Левски и е луд тоя дето си мисли че е нормално цесекар да подкрепя Уефски

fena_man_utd
21.08.2009 22:24

Защо ми се струва,че всички повтаряте едно и също.Всеки който гледа малко футбол знае колко отбори от испания влизат в шл и колко от бг отброри влизат в ЕЛ то от ясно по ясно.

Dongle
21.08.2009 22:13

Няма да намерим фен на Барса да вика за фен на Реал защото там футбола е 100 пъти по развит от нашия и те винаги играят в ШЛ и гледат да се докажат. Докато при нас футбола е много зле и за да изплува нагоре ще трябва да се подкрепяме. Така че едно е в Испания, Англия и Италия - друго е България!

cesekarchetooo
21.08.2009 22:13

Явно ти си бая тъпичък. Истинските фенове се радват на поражението на вечния противник. Това е част от тръпката, от играта...

deko1991
21.08.2009 22:11

явно писателя на статията е бая тъпичак! И ние да имаме 7 отбора като Испания и други в евротурнирите и на нас няма да ни пука но когато имаш 1-2 тогава е съвсем различно!

fena_man_utd
21.08.2009 22:04

И какво излиза,че щом обичаме даден български отбор задължително трябва да мразим другия бг отбор,така излиза от статията.Внашата малка и непретенциозна страна България трябва да се радваме на колкото се може повече отбори в Европа.А не да се радваме на неуспехите на ''мразения''от нас отбор.

haramilio
21.08.2009 22:04

MaRsa7a, така първо на първо ИСПАНИЯ ИМА ТРИ ДИРЕКТО ВЛИЗАЩИ ОТБОРИ И ЕДНИ ИГРАЕЩ ПЛЕЙОФ, както всички Англия и Италия и второ ние нямаме участник който да влиза директно в ШЛ *stop* ТИ АКО РАЗБИРАШ ОТ ФУТБОЛ АЗ ЩЕ СЕ МЕТНА В РЕКАТА *sick*

plezliooo
21.08.2009 22:03

Мисля че няма място за сравнение между Барса , Реал М и Левски и ЦСКА. Барса и Реал всяка година играят в Европата, а ние , ние къде сме? Няма нищо лошо в това един Левскар или Цесекар да подкрепя противниковия отбор когато играе в Европа.

Takeo
21.08.2009 22:02

Wencislaw по принцип може да се каже и да се затвори страницата. Обаче това е част от един общ проблем по затриването на нацията. Вече до такава степен сме станали единаци и асоциални типове,че няма и накъде. И едно от малкото неща, които ни сплотява не бива да се остави да бъде опорочено. Обаче почвам вече да се ядосвам,че на хора, които не виждат по далеч от носа си.
П.С. Не визирам теб.

MaRsa7a
21.08.2009 21:58

Поредната кафева статия на winner.bg . В испания има 2-ма участника който влизат директно в групите на ШЛ. В БЪЛГАРИЯ ние имам само 1 участник и е правилно хората да подкрепят и 3-те ни отбора.

П.С. Смърт за ЦК на БКП

iksvel
21.08.2009 21:56

haramilio, аз пък предпочитам да Левски да загуби от Дебрецен, а ЦСКА и Литекс да продължат, вместо това, което казахте ти и оня побъркания. Защото Левски няма да вземе повече от 3-4 точки в групите на ШЛ и ще завърши четвърти, докато в ЛЕ имаме шансове да продължим напред, както и ЦСКА и Литекс. Повече победи -> повече коефициент. А парите, които бихме спечелили от групите на ШЛ - ще ги получат сегашните ни келемета футболисти, а остатъкът отива директно в търбуха на Батков, Хо-хо-хо, какъв кеф! А освен това ще ни бутат по 2 шайби поне на мач. И това е кеф, а?

Wencislaw
21.08.2009 21:56

Няма ли да е по просто само да кажете "Различни хора-различни идеали" ,а пишете тука по цели романи... *wonder* *sick*

holliwood
21.08.2009 21:55

Това нещо постоянно го виждам в форуми само да е за футбол постянно се правят на разбирачи и така ако бяха на живо и се карат двама фенове на два отбора и спорят помежду си това би довело до сбиване.НЕ СЕ ПРАВЯ ЧЕ РАЗБИРАМ ПРОСТО СИ Е ТАКА *wink*

goalkeaper
21.08.2009 21:53

мисля че тук изказването на winner.bg е доста тъпо не може да сравняваме българския фудбол с този на испания ,англия и италия където със сигурност имат поне по 2 отбора в евро турнирите не може да казвате че не трябва да подкрепяме всички български отбори колко победи на евро турнири имаме ние и колко победи имат испанските и англииските грандове нямам намерение да коментирам тази тапотия поради простата причина че ние сме българи и държавата ни е далеч по скромна с фудболни таланти от тази на другите страни аз съм против тази тема мисля че всеки българин независимо дали левскар ,цскар или какъвто и да е там трябва да се радва на загуба на българските отбори който дори не можем да наречем грандове безмислено е това сравнение

Takeo
21.08.2009 21:52

livebird 1982 това са единици, които доказват правилото. Никой не казва,че фен на ЦСКА трябва да плаче когато Левски се препънат, или да скача от радост когато победят. Но да кажеш,че не трябва въобще да се подкрепяме е жалко. Жалко е също като онази българка, която на всеослушание гордо заяви,че нямало Баташко клане! И моля без квалификации! Всеки е много силен тука да казва кой е смешен и кой не!

haramilio
21.08.2009 21:49

liverbird1892, е може в предишния форум да се карах ме и да се псувахме с тебе, ОБАЧЕ СЕГА С ДВЕТЕ РЪЦЕ ТЕ ПОДКРЕПЯМ. Дано БАТЕ, ДИНАМО И ЛЕВСКИ ПРОДЪЛЖЪТ

Notlike
21.08.2009 21:45

Неслучайно споменатият г-н Караиванов НЯМА да пробие в титолуван тираж. Барселона и Реал Мадрид са друга категория. Тези отбори имат милиарди фенове по света и получават тяхната подкрепя, а родните се пръскат по колко тима, а колко е бедната ни държавица ? 7,6 млн души наброяване, една-пета не ги ебе от футбол и кажи-речи 5 млн футболни фенове. Разделят се на левскари и цесекари и ей ти ги по 2-3 милиона фенове от единия лагер. И какво правим? Да се освиркваме? Да успеем да вкарваме отбор в първи кръг на ШЛ ли? Затова ли да викаме "против" ? Родното на този етап е най-важно. Когато достигнем нивото на най-добрите в Европа, а и по света, тогава нека се разделим на лагери. Когато обаче нашите мизерни тимове се борят за всяка точица в Европа, трябва да стискаме палци за тях и да се молим Спасителя да ни закриля ! И ако ние не разбираме въобще от футбол, то споменатият Калин Караиванов какво разбира ? Присмял се хърбел на щърбел. Никога, ама никога специалист няма да каже "тоя не разбира това, оня онова". Благодаря !

VesuBG
21.08.2009 21:45

Точно тоя пример който сте дали за Барса и Реал Мадрид не е така ... Имам приятел който живее в Мадрид , сега е тук в България и го питах точно за това и той отговори че се подкрепяли !

liverbird1892
21.08.2009 21:45

хаха колко сте смешни всички казва някой че никой не е длъжен да подкрепя отбор само щото е български и хиляда човека пишат че не е така и тровят автора добре но когато играят левски или цска в темите с крайния резултат от мача всички чурбари се радват ако паднем пишат 1 куп глупости както и неи когато те играят такаче сте ми мн смешни тук пишете 1а там друго е в крайна сметка май и вие нз кво искате

Dido_dude
21.08.2009 21:37

Явно г-н Караиванов иска да докаже на цяла България , че той самия не разбира от фубтол... Няма смисал да повтарям това което са написали другите потребители. Аз съм на същото мнение , че трябва да подкрепяме българските отбори. Дай боже някой ден да станем като Барса и Реал или като Манчестер Юнайтед , Челси , Арсенал и Ливърпул , тогава вече сигурно ще подкрепяме отборите на които сме фенове.

iksvel
21.08.2009 21:34

leomesi, виждам ги Звезда и Партизан. Чехи унижават бившия носител на КЕШ, а пък Жилина се подиграва с Партизан. С други думи, пропадат. Това да стане с нас ли ? Още повече да пропаднем ?

angelhenry
21.08.2009 21:32

Калин Караиванов aко съм на твое място бих спрял да се интересувам от футбол!Как може да кажеш да не подкрепяме другире БГ отбори и да ми ги сравняваш с Реал и Барса *stop* Само като прочетох това твое изречение и ми се доповръща без майтап.Е г-н Караиванов, ако ние имаме всяка година учасник в ШЛ и по 2-3 в ЛЕ, тогава няма да ни прави впечатление, но ние които правим по един добър евросезон на 3-4години е меко казано СМЕШНО.

Takeo
21.08.2009 21:31

Извинявам се, но това за мен е статия изпъстрена с много силни и "сложни" думи и без капчица съдържание. Защо да е абсурдно това,че много хора намираме за редно да подкрепяме родните си отбори. Има ли си автора и най-бегла представа какво е мнението за България отвъд границите ни? Футбола е начин да се покажем пред света и да докажем,че сме способни въпреки малките си мащаби. Да омразата между отборите може и да е еднаква навсякъде, но успехите на клубно ниво са различни. Авторитета на съответната държава е различен от нашия. Точно този начин на мислене ще ни докара до ръба. Оцелели сме след куп безпощадни геноциди,защото сме силна и донякъде единна нация, поне по отношение на някои неща. И едно от тях е спорта. Ако съсипем и това, накъде вървим. Абсурдно е да не се подкрепяме,защото не е естествено. Обратното насажда само допълнително напрежение и омраза между хората. Това ли ни трябва точно сега?!

leomesi
21.08.2009 21:31

Много ограничени потребители се намериха да пишат пълни глупости.
Като неискате сравнение между Реал и Барса вижте Звезда и Партизан.
Заглавието на статията е точно за вас . peace

RoSKo0o0
21.08.2009 21:29

Може би в България сме останали хора *wink*)) Винаги България се е подкрепяла във всичко и така сме извоювали и военните си успехи. Нашият манталитет е такъв и е правилен ! Това че авторът на статията ни сравнява с изкуствените хора ! - не благодаря

omega_star
21.08.2009 21:28

Малее, това журналист да го каже... явно сте ужасно ограничен господин Караиванов. Къде са тези първенства на големите, къде е нашето ? Естествено, че фен на Барса ще се радва ако Реал отпаднат от еди къде си. Та те всяка година са директно в групите на ШЛ, трупат коефициент и са световни ГРАНДОВЕ ! Не знам колко разбираш от политика но от футбол определено НЕ разбираш !

zhivkot
21.08.2009 21:27

Авторе, ти Разбираш ли от Футбол и Политика? Ти правиш ли разлика между Испания и България? От сезон 2010/211, сезонът в който левски влезе в ШЛ няма да се зачита при оформянето на коефициента и БГ отборите не ги чака нищо добро в Евротурнирите, защото ще са непоставени. Така, че плюй по противниковия отбор и не се радвай на Българските успехи. Испания имат по 4 отбора всяка година в групите и след тях, а ние имаме по 1 отбор на 5-10 години в групите.

tymypa
21.08.2009 21:25

бате и аз съм от левски ама ме е срам че има такива глупави хора като тебе и са фенове на левски а още ме е по срам и че си българин... но ти това няма и да ме разбереш какъв е смисала на думите ми такаче моляте не си и прави труда да ми отговаряш че да се излагаш още.

torres_228
21.08.2009 21:24

Всеки има мнение, хора. За едни е важно само собствения си отбор ,а за други са важни всички. Има си причини и за едното и за другото... Но този "разбирач" се е изказал много глупаво... Това е абсолютно негово мнение, поне аз така го разбирам. Едни подкрепят българското ,други подкрепят отбора си ,това е. Няма смисъл да се карате. Аз съм от първите ! *wink*

iksvel
21.08.2009 21:23

Потърсих малко за автора, щото ми стана интересно какъв трябва си, за да напишеш подобна глупост. kalinkaraivanov.bloginar.net ето ви нещо. Да му се радвате още на автора *joking* Първият ми коментар се е оказал по-верен, отколкото си мислех. Аз ще ти кажа, pet_14. Изпращаха го с овации, защото е прославил не само Милан, а и страната си, защото рядко се среща такъв футболист, особено на неговия пост. Поне това правят другите страни, а сега колко левскари признават Стоичков, а не Гунди? А цесекарите - обратното ? liverbird1892 , ако играта ни е силна, ТО АЗ СЪМ ПО-ПИЯН ОТ Г-Н КАРАИВАНОВ. Каква игра бе, момче! Къде видя игра? Случаен гол срещу Литекс? Победа над юношите на Ботев? Размазахме великите Миньоро? А ти видя ли, че при гола ни от дузпа срещу перничани, дузпата не трябваше да се изпълни? Вратарят бе пред голлинията, а двама души бяха в наказателното поле, освен изпълняващия дузпа и вратаря. А и съдията беше на 5 метра...А добрата ни игра в Европа? Плачебна игра срещу Санта Хулия, малко по-добре срещу ФК Баку, малко по-добра срещу Дебрецен. Ама не достатъчно !

liverbird1892
21.08.2009 21:18

iksvel недей да ми се силиш само и играта ни е мн силна глупак в бг играем силно 4-ти щели да сме може да се дъним в евопа ама от тея 3 мача в бг 2-та в шампионата и тоя за супер купата игахме на ниво и пак ще сме шампиони такаче само Левски а другите дано отпанат за др седмица успех на Лески на Динамо Москва и на Бате Борисов дано тея три отбора продължат *beer*

pet_14
21.08.2009 21:15

Много ще се радвам автора да прочете коментара ми.
Чудно ми е той щом е голям "разбирач" с какъв акъл го е написал това ?
Все едно фен на Барса да не стиска палци за Реал или обратното в Европа . . . . не всеки го рпави, дори са малко такива, но ги има !
До колкото си спомням Касияс беше казал, че ще стиска палци за Барса и ще се радва ако ние триумфираме в ШЛ ! така и стана !
Защо по дяволите тогава ТИФОЗИТЕ НА ИНТЕР изпратиха с овации и плакати Малдини ?!? Защо ?

MiroVr
21.08.2009 21:15

Ебахти разбирача, по сащата логика мразете и националния като играят повече левскари или цесекари там. Бегай маани, догодина като почнем непоставени от 1-ви краг ще питам тогава, много е наватре с нещата пича *wink*

LosGalacticos
21.08.2009 21:14

Сега, аз "разбирача" ще дам пример на "новинара", например тази година всички български отбори отпаднат и коефицента на България също падне и ще имаме да кажем 1 ШЛ и 2 ЛЕ, а ЦСКА (примерно) завърши на 4то място. Това означава, че ЕВРОПА ще е мираж, щото ти си викал на мача срещу Левски. Е, каде е логиката ако се конкурираш срещу брат си и го подкопаваш, това по-добре ли ще е за Семейството *wink*. А за феновете ти какво ще спечелиш ако ЦСКА победи, а Левски падне в ЕВРОПАТА. А пък, иначе къф новинар - педераз, бит. *sick*

Cecioli
21.08.2009 21:06

Темата наистина е интересна. Аз също съм на мнение, че малко прекляваме с патриотизма, НО задължително трябва да отбележем нещо. Примерите с Реал, Барса и т.н. са много правилни, но разликата с тях е само една и се нарича - коефицент. Тези отбори неразчитат да са поставени при жребите, нямат притеснения от кой кръг ще започнат квалификаците за различните турнири, нито много им пука какъв ще им бъде съперникът в първите кръгове, просто защото рядко играят такива. Те имат гарантирани места и брой отбори от своето първенство, които участват в евротурнирите. Много внимателно проследих как руснаците отразиха гостуването на Динамо Москва в България. Почти навсякъде се говореше за руските отбори, като цяло. Никъде не видях радостна статия - Амкар приемерно се издъни и т.н. Руснаците си държат за всички. В този ред на мисли е добре и ние да продължим да си държим за нашите тимове, просто защото всичките те, образуват общия коефицент на България. Като станем 11-12 в Европа, Тогава всеки може да се радва с удоволстие на неуспехите на другия.

iksvel
21.08.2009 21:05

Евалата на автора ! По-пиян идиот не бях виждал ! liverbird1892, не прави това, а ти си кретен. Ако е това причината, ехеее, да сме много напред, щото омразата е повече при нас. "Боли те кура", простако, защото с тая шибана игра като свършим четвърти тая година, ако нямаме коефициент, ОТИВАМЕ НА МАЙНАТА СИ. А на четвъртия в Англия или Испания му е през оная работа, защото пак си отива в ШЛ. Сещаш ли се за какво говоря, разбирач?

likata
21.08.2009 21:02

АЗ ОТ ФУДБОЛ НЕ РАЗБИРАМ.
МАЛКИ,ЖАЛКИ И БЕДНИ СМЕ ЗА ДА СЕ ДЕЛИМ НА ЧЕРВЕНИ,СИНИ ИЛИ ОРАНЖЕВИ В ЕВРО ТУРНИРИТЕ.


ТОЯ КАЛИН КАРАИВАНОВ ОБАЧЕ МНОГО ГИ РАЗБИРА
БРАВО КАЛИНЧО.

tymypa
21.08.2009 21:01

доста глупаво сравнение ... да сравняваш страна която и националния и клубните отбори са едни от най добрите по света с нашата страна кадето ни знаят малко хора и то благодарение на '94-та година е доста показно че и ти си сред тези "разбирачи" за които говориш което е срамно при положение че се водиш спортен новинар

boro68
21.08.2009 20:58

Напълно съм съгласен с коментарите.А на автора на статията ще кажа само , че ако Левски и Литекс не натрупат малко точки в Евролигата , то за догодина ще излезе доброто представяне на Левски в УЕФА и тогава ще отидем много назад в ранглистата.
От това ще страдат всички наши евроучастници ,защото ще започват по-рано предварителните кръгове и по-често ще бъдат сред непоставените.
Успехът на един отбор е успех за всички.Така,че.....

liverbird1892
21.08.2009 20:58

оф че сте тъпи той не сравнява Барса и Реал с Левски и Цска просто дава пример защото те може да са по големи отбори но омразата е еднаква навсякъде глупаци аз не виждам примерно като съм Левскар и Цска влезнат в Шампионска лига да речем и на кво да се радвам а че ше гледам най противния ми отбор че ще ми се бият в гардите че са по добри щото те са там и така нататак и обратното когато ние сме там е същото за тях такаче човека е много прав и аз никога няма да подкрепя др бг отбор освен Левски само защото бил български и кво боли кура мен *wink*

nekakav_pi4
21.08.2009 20:57

Така всеки трябва да си подкрепя своя отбор, хубаво.Защо феновете в България се делят на Левски и ЦСКА и колко фена има Ботев Ихтиман (нищо лично)?Тогава Софийските отбори трябва да имат по няколко фена живеещи в квартала около стадиона.Има разни, които не са стъпвали в Англия или Испания, но са върли фенове на Манчестър, Ливърпул, Реал, Барса.Е защо подкрепяте силните, защо в България няма фенклуб на Мурсия или Престън Нортенд?Няма нужда да се коментира, че не сме първи в листата на УЕФА и ако Левски вдигне коефициента догодина за ЦСКА ще е по-добре и обратно.Това го казвам защото не разбирам от футбол, а вие от Уинър като разбирате защо не ми публикувате обоснованите прогнози, които редовно познавам и са грамотни.

П.С Тази седмица не съм гледал мачове защото съм фен на Болтън, а те нямаха мач *joking*

stoqn_maradona
21.08.2009 20:54

ама ти си бил много умен бе брато...каде сравняваш Барса и Реал със Левски и ЦСКА...Можеше и да минеш без тая простотия.Виж добре успехите на испанските отбори и тези на Българските.Ако Левски или ЦСКА се преставят добре в Европа от това печели българският футбол.Ти си уникално умен.За сравнението ти няма смисъл да се говори.Че си тъп вече го доказа може да прекратиш кариерата си *joking*

liverbird1892
21.08.2009 20:53

Напълно съм съгласен с написаното тук не съм длъжен да държа за отбор само защото е български държа само за Лесвки другите да падат да не би наистина някой фен на Барселона да подкрепя Реал или такъв на Селтик да стиска палци на на Ренджърс още примери Ливерпул - евъртън Интер-Милан , Аякс-ПСВ и така нататак това че трябва да подкрепяш някои отбор щеото бил от тая държава според мен е мнение на 1 задръстен и ограничен човек всеки ще си подкрепя или усвирква който си иска

WayneRooney10
21.08.2009 20:52

Браво за хубавата тема ,но разликата ни с Испания е огромна *stop* Аз примерно подкрепям всички наши отбори в Европа без значение името защото и без това не симпатизирам на никой от БФЛ ,а главно когато стане дума за мачове от Европа се подкрепя неизменно все пак главно при това е,че при победи се вдига коефициента на страната ни *smile*

cuupa
21.08.2009 20:49

Калин Караиванов, Новинар - баси тупия идиот разбирач начи . ПЕДЕРАС ! как мои да пишеш такива глупости ? направо съм ВУЗМУТЕН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

spurs_fan
21.08.2009 20:48

Калине много грешиш , тука нивото на футбол е много по на зад от Реал и др отбори и за нас даден отбор да влезе в групи на даден турнир е много приятно и тогава трябва да се радваме че не дадения отбор ще играе а че ще има българско присъствие.Така че Калине ГРЕШИШ !!!

cuupa
21.08.2009 20:47

1во ако наш отбор влезе в ШЛ или ЛЕ ще е голямо постижение , а Барса и Реал сяка година са в ШЛ така че е редно един ''цесекар'' да вика за левски или обратното!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! а този които е написал тази глупост няма място в този саит !!!!!

lod
21.08.2009 20:47

За малка страна като България,която се бори за по-високо класиране в световната ранглиста трябва да има подкрепа на българските отбори от всички българи.Дори да не харесваш някой български отбор той може да помогне за българския футбол,като донесе точки за ранклистата.Ние не сме Испания или Англия за да се радваме на участието на 5-6 отбора в Европа,затова нека да подкрепим бг отборите както и националният отбор *smile*

rosen1968
21.08.2009 20:45

Тази статия не ми харесва а това сравнение този пример между ЦСКА И ЛЕВСКИ И БАРСА И РЕАЛ е просто не мислима защото футболът в България и този в Испания е на космическо разстояние.А според мен не зависимо кой отбор подкрепяш във евротурнирите всички сме българи.На 1/4 финала когато Левски отпадна от Шалке 04 ами ако бяга стигнали финал и го бяха спечелили българският футбол печели от това. А за Барса и Реал няма такова значение техният футбол от това повече накаде питам аз ? Лично мое мнение сигурно и аз не разбирам... А за политиката не разбирам прави сте *joking*

Rebec
21.08.2009 20:44

Все още нашите клубни отбори не са достигнали нивото на Реал и Барса , да се сравняват ....