Задава ли се \"новият\" Тампере за Левски

10:13
Задава ли се \"новият\" Тампере за Левски
Мачовете в европейските клубни турнири продължават да набират все повече скорост, като късно снощи се изиграха първите срещи от втория предварителен кръг. Кръг, след който ще се включи в борбата и настоящият ни вицешампион Левски.

До тук нещата са нормални, а морето спокойно. Опасност от удавяне няма и все пак всеки от нас знае, че тихите води винаги се оказват най-дълбоки.

Привържениците на "сините" могат спокойно да си отдъхнат от гледна точка на факта, че едва ли ще им се наложи да ходят до Скандинавия и по-точно Финландия, както бе преди една година, след като "именитият" местен гранд Тампере падна с 1:3 от Артмедия Братислава у дома и едва ли ще може да сътвори подвиг след седмица, с който да компенсира изоставането си.

Ще попитате какво е лошото или поне онова неизвестно зло. Отговорът не се крие в срещането на някой от най-именитите отбори. Този вариант би бил удачен от икономическа гледна точка, а и от тази, че тогава всички на "Герена" ще могат да се измъкнат сухи при очертаващите се на 100% две загуби. Тайната е в евентуалните срещи с отбори, които би било логично да са от нашата черга, а защо не и по-слаби. Например шампиона на Беларус - Бате Борисов и този на Литва - ФБК Каунас.

Ако някои резултати от снощи изненадаха европейската футболна общност, то безспорно това са победата на беларуския отбор и нулевото равенство на литовците, постигнати като гости. В случай, че тези два състава преминат този кръг ще бъдат поставени в третия на местата на далеч по-именитите от тях Андерлехт и Рейнджърс. И тогава ще кажем УРА, паднат ли ни се на нас пак ще гледаме Шампионска Лига с българско участие.

Да, ама не! Резултатите в Европа в последните няколко години показват един бърз просперитет дори на страни като Малта и Люксембург, които доскоро бяха, а и все още са най-желаните противници. Само че трябва да си припомним последните ни срещи с тях на ниво национални отбори, за да можем да мислим по-трезво.

Някъде из нашата преса днес четох как и Бате Борисов, и Каунас работели за нас, защото Левски е с класи над тях и едва ли не третият кръг се обезсмисля. Би било добре да е така, но не е! И двата нееднократно споменати от мен герои на вчерашния ден играят първо за себе си и след това отново за себе си. Нали не си мислите, че някой от тях си е правил сметка да бие, а после да излезе срещу Левски? Хората в Европа, но не и ние разбира се, излизат във всеки мач с нагласа да изиграят на пълни обороти своите 90 минути, а след това започват да мислят за следващия си противник. Ние сме точно на другия полюс както винаги - слагаме каруцата пред коня и се чудим защо не се движим.

Крайно време е да започнем и ние да мислим по европейски! Крайно време е да разберем, че който и противник да бъде срещу нас, той изисква уважение, а най-голямото уважение идва при една хубава победа в последствие или казано с други думи - "Бий, за да те уважават".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BuTaMuHa
01.08.2008 18:18

смешки стига сте писали коментари за работите на чужди отбори бе! и аз съм от cska ама не псувам левски само щото томов е мутра

seriosblack
01.08.2008 14:44

Нали питахте кво 6те стане ако се паднат бате борисов.Еми ся ще видим кво ще стане.ПРОРОЦИ УЕЕЕ

HEBAR_HOOLS
01.08.2008 10:09

Абе, чесно dunavec извинявай за въпроса, но ти малоумен ли си? Как мислиш ще разцепят листчето с Андерлехт/БАТЕ Борисов на две (едното да иде при поставените, другото при непоставените). Миналата година Тампере взеха нашия коефициент и бяха поставени в 3-я кръг и се паднаха срещу непоставен отбор - Розенборг. Сега как мислиш след като още не се знае кой продължава как ще определят дали двойката Андерлехт или БАТЕ Борисов е поставена или непоставена???? Гледай после жребия, моето момче и ще видиш, че двойката Андерлехт/БАТЕ Борисов ще се падне срещу поставен отбор. http://en.wikipedia.org/wiki/ UEFA_Champions_League_2008-09 - махни интервала и виж малко по-надолу схемата на турнира и тогава говори.

dunavec
01.08.2008 06:02

А какво да правят ?
Като ЦСКА ли да стоят без лиценз ?

Miryo
01.08.2008 03:59

не им трябва ШЛ, само ще се изложат още веднъж

dunavec
01.08.2008 02:17

Сега проверих. Наистина има шанс да се паднат по-леки съперници на Левски, ако те победят фаворитите срещу, които играят във 2-я кръг. Това не е "отмъкване" на коефициент, а просто системата наУЕФА е направена така, че победителят от дадена двойка във 2-я кръг е сред поставените в 3-я кръг заради единият отбор, който е с висок коефициент. Андерлехт е такъв.

dunavec
01.08.2008 02:15

Възможни съперници на Левски дошли от 2-я кръг са победителите от двойките :

Андерлехт - БАТЕ Борисов
Глазгоу Рейнджърс - Каунас
Фенербахче - МТК
Панатинайкос - Динамо Тбилиси
ИФК Гьотеборг - Базел

Възможни съперници на Левски включени директно в 3-я кръг :

Ливърпул, Барселона, Арсенал, Шалке 04, Ювентус, Олимпик Марсилия
Стяуа Букурещ, Олимпиакос, Шахтьор Донецк, Фиорентина , Спартак Москва

seriosblack
01.08.2008 00:26

Наи-после една статия в която да няма псевдопатриотизам.Напоследак ми писна да слу6ам как велики на6и футболисти 6те играят наесен в Реал М,Барса и др такива.Според мен статията не е пристрастна,а обективна.Аз нямам лиубим бг отбор и мисля 4е като фен аз и другите като мен наи-то4но могат да преценя пристрастна ли е или не тази статия.Това с взимането на коефициентите е вярно.Поне за преджарителните кругове на КЕ6.За групите нз как е.Друго не6то су6то е вярно.Ако левски се падне с бате борисов малко подценяване от на6а страна и ето ти нож тампере.И тва с тампере не е просто изолиран слу4аи и изклиу4ение от правилото.За този прожал си има6е обективни при4ини.По съ6тите при4ини левски завър6иха 6ампионата миналата год на второ място.При4ината бе6е 4е изведнъж бяха продадени мн игра4и без да има техни подходя6ти заместници.Ако оба4е левски са вав форма след няколко седмици не Бате Борисов ами Барселона 6те духат супата

dunavec
01.08.2008 00:20

Hebar Hools.
Тампере миналата година победиха Левски във 2-я кръг за ШЛ!
Левски беше ПОСТАВЕН отбор във 2-я кръг, докато Тампере беше НЕПОСТАВЕН отбор. Те играха във 1-я кръг за ШЛ, победиха съперника си, но за 2-я кръг имаха доста по-нисък коефициент от Левски последните 5 сезона/така се изчислява коефициента в УЕФА/ и се наредиха сред НЕПОСТАВЕНИТЕ отбори. Това позволи да се паднат срещу Левски, който беше ПОСТАВЕН отбор във 2-я кръг!

dunavec
01.08.2008 00:17

Никакви БАТЕ/Бойко/ Борисов не могат да се паднат на Левски!

wolfy07
31.07.2008 23:36

Абе как става това с вземане на коефициенти,бе!Вземи прочети регламента!Ако Бате Борисов продалжи отива при непоставените!Няма как да играе с Левски!

iksvel
31.07.2008 19:26

Опа, съжалявам, хвана ме по бели гащи, този факт го бях пропуснал...

HEBAR_HOOLS
31.07.2008 19:20

iksvel, братле май не си запознат с нещата. БАТЕ Борисов ако отстранят Андерлехт ще могат да се паднат на Левски, защото те взимат коефициента на белгийците, които трябва по принцип да са поставени. Това стана миналата година с Тампере, като ни отстраниха.

iksvel
31.07.2008 19:12

Локо Сф - на тях им свалям шапка. Присъствах на всичките им мачове като домакини в Евротурнирите. Останах очарован от играта им. Жестоко порязани първо от съдията срещу Фейенорд, после от късмета си срещу Рен, те въпреки впечатляващата си според мен игра не успяха да стигнат по-напред от 1 кръг за купата на УЕФА в Евротурнирите.
Локо Пд - един път станаха шампиони и нищо не направиха - отпаднаха още след 2 мача, а после ако не се лъжа на следващата година завършиха на 3 място, след което пак отпаднаха след 1 или 2 кръга мисля ( извинете ме ако съм допуснал грешки, тук вече наистина съм малко или много неподготвен, но исках да спомена и черно-белите, защото не се съмнявам че имат много привърженици в този сайт) .
Сравнете тези резултати с резултатите на Левски - групите на Шампионска Лига и 1/4 финал за купата на УЕФА...

iksvel
31.07.2008 19:07

drummer
1) Обясни ми какво значи "щастлив оптимист"

drummer
31.07.2008 18:41

Мисля че няма нищо тенденциозно.Единствено споменаването на думата Тампере, на два пъти в статията , идва малко в повече на някои от "щастливите" оптимисти.

iksvel
31.07.2008 18:28

И още нещо - както се вижда, аз съм левскар. Но съм ходил на мачове и на Левски, и на ЦСКА, и на Локо СФ в Евротурнирите!
А относно мачът с Тампере, г-н Глушков, според мен той беше само един единствен единичен случай!

iksvel
31.07.2008 18:20

В коментарите на абсолютно всички има по малко истина
Левски наистина НЕ може да се падне с БАТЕ Борисов или друг непоставен отбор, за 1000 път се повтаря, но явно се налага заради такива лапенца като kirq4eto...
svetlio_vn ,има много по-компетентни начини авторът на темата да предупреди за така наречените от теб "подводни камъни".
liverpool77 ,ти към какво се стремиш? Прекрасно се вижда нападката! Скритото заглавие е "Пазете се, Левски, няма да минете третия кръг, защото дори и по-слабите и неизвестни тимове ще ви бият!" (добре де, не точно такъв, но това е смисълът) .
dunavec, напълно съм съгласен с мнението ти за Вуцов.
ApLeKuHo, HEBAR_HOOLS ти го каза - нека не правим опити за гадаене - футболът е пълен с изненади.

roommen
31.07.2008 16:34

Мисля че е най-добре всеки да си гледа в неговата паница .Първо да мине жребият след това мачовете и тогава вече е време за коментари.Много ясно че ще сме негативно настроени ,след като изпускаш питомното и гониш дивото.Миналата година отборът на Тампере изобщо не беше по-добър от Левски .Това е мое лично мнение изхождащо от сполучливите мачове на Левски в турнира за купата на Уефа и след това на Шампионската лига "въпреки негативните резултати " с едни и същи футболисти.Смятам че това беше един протест на играчите срещу нещо.

kirq4eto
31.07.2008 13:48

Къде ще ходите бе паляци пак ли искате да ви палнят кошницата, кога ще се откажете най-после? Да не си мислите, че БАТЕ няма да ви ушият ши ва изкартят мишки осрани такива с гонзо дет щял да играе халф.

liverpool77
31.07.2008 12:48

Dunavec, с цялото ми уважение към мнението ти, нека да поразсъждаваме с теб на глас 3-то върни се на точка 1 и 2 ... сега успех!

dunavec
31.07.2008 12:00

Много ми е интересно дали автора щеше да напише подобна
статия за ЦСКА, ако те бяха на мястото на Левски в ШЛ ? Едва когато видя такава статия и за ЦСКА или друг отбор ще повярвам, че е безпристрастен.

liverpool77
31.07.2008 11:52

Браво на Светльо, един привърженик на Левски да вниква в текста, а не да се захваща като удавник за сламка, сякаш целенасочено е била написана статията. Ако ЦСКА участваше и за него щеше да е така, просто бг футбол няма, но ние продължаваме да си тръбим, че сме силни. Господа и госпожици (деница 87) започнете да гледате обективно вие, не да търсите подмолности, тогава може и да разберете смисъла на коментара на човека ... Успех на Левски ...

svetlio_vn
31.07.2008 11:48

Аз съм от Левски , но не виждам нищо унижително в статията . Просто авторът предупреждава за подводните камъни , които могат да ни спънат в третия кръг - нека бъдем готови за това за да не се получи издънката от миналата година !
Пожелавам успех и на всички останали български представители в Евротурнирите !

denica87
31.07.2008 11:46

Хем коментара е псевдо футболен, хем е пълен с грешки нямаше как да се паднем с тампере или артмедия , защото са непоставени Предлагам изтриване на този тенденциозен коментар, НЯМА СМИСЪЛ ОТ НЕГО ОСВЕН ЗАЯЖДАНЕ С ФЕНОВЕТЕ !

denica87
31.07.2008 11:44

Не бива такива тенденциозни коментари да се допускат, това не е мнение на здравомислещ човек а на човек който мрази ЛЕВСКИ. Няма полза от такива псевдо рабирачи... Заради такива хора неможем да прокопсаме...

ApLeKuHo
31.07.2008 11:26

Oбърнахте това на публично унижение. Вярно написано е така сякаш Левски не е български отбор. Но ако се замислите върху това което казва авторът ще видите колко много истина има...
Я си представете че ни се падне някой отбор от ранга на БАТЕ Борисов.... и земе че бие Левски и се класира за Шампионската лига... Всички дори вие които толкова подкрепяте Левски ще им теглите по една благословия . По принцип не трябва да има разделение на отбори когато се играе в евротурнир, но го има и то е породено от завист на успехите на единия и другия отбор.
И за да не ме благославяте и обвинявате излишно не съм нито от Левски нито от ЦСКА.
Когато сме в Европа всички сме Българи..

dunavec
31.07.2008 11:23

Освен това автора май е забравил да погледне схемата на турнира.
Слаб отбор на Левски няма как да се падне, защото е непоставен отбор.
Левски е последен по коефициент от отборите в 3-я предварителен кръг, но успеха е че за пръв път български отбор започва участието си в ШЛ от 3-я предварителен кръг и трябва да премине само един съперник за да влезе в ШЛ. Досега и Левски и ЦСКА и Литекс/в края на 90-те/ започваха от 1-я или 2-рия кръг.
А иначе Левски при Вили Вуцов има съвсем друго лице. Мъри явно се беше изчерпал за отбора и логично беше уволнен след като отбора зацикли. И нека автора да не забравя, че Вили Вуцов, в който и отбор е отишъл винаги е постигал отлични резултати дори повече от очакваното! Явно е наследил много от таланта на баща си.

dunavec
31.07.2008 10:55

Твърде тенденциозно написан коментар. Сякаш автора не е
българин и желае провала на Левски.
Абе продължава това тъпо делене на отбори...сякаш сме толкова силни, че да се делим. Ето в Турция например феновете на Галатасарай, Фенербахче и Бешикташ викат за своя отбор, когато играят във вътрешното първенство, но излязат ли в Европа всеки подкрепя турските отбори и се забравят клубните различия!
У нас обаче всеки злорадства на провала на другия отбор, като забравя, че и той е български! Личи си, че автора на глупавата статия е от ЦСКА и се чудя на колко години е, че да не може да надмогне тъпата тинейджърска фенщина и да напише един по-обективен коментар ?!?

jajaVIII
31.07.2008 10:50

Опитал се е човека да направи някакъв коментар, но от думите му личи от кои е и на къде бие.
САМО ЛЕВСКИ

HEBAR_HOOLS
31.07.2008 10:40

Георги, първо бих те посъветвал да видиш схемата и формата на Шампионската лига. Тампере не можеше да ни се падне тази година, защото те щяха да вземат коефициента на Артмедия, а те също като нас са непоставени. Така, че няма как това да стане. Иначе относно БАТЕ Борисов и Каунас по твоите думи ми прозвуча сякаш, ако ни се паднат ще ни бият като тъпан на сватба. Напротив, според мен цяла България сега си ги пожелава и мисля, че срещу тях определено няма да ни бъде лесно, но ще успеем да ги отстраним. А и също откъде разбра, че Левски няма да има успех срещу тези два тима, къде гледа "новия" Левски??? Всичко това разбира се са формалности и времето ще покаже. Все пак аз ще бъда голям оптимист, ако ни се паднат беларусите или литовците. Пожелавам си също Марсилия, Шахтьор Донецк, Спартак Москва и Стяуа Букурещ. Все пак май са по-добре от Барселона, Ливърпул, Арсенал, Ювентус, Фиорентина и Фенербахче, нали? Нека да пожелаем успех на Левски и да спрем със своите прогнози и опити за гадаене. Само времето ще покаже.

manolov_bz
31.07.2008 10:19

Левски нямаше как да срещне победителя от двойката Тампере-Артмедия,защото те са непоставени в 3тия кръг,както и Левски!