Хора, не подценявайте Локо Пд!

21:33
Хора, не подценявайте Локо Пд!
Локо Пд е религия, Локо е съдба,
Локо е култура, с Локо след смъртта!


(рефрен)



Пред Локо Пд винаги има една основна цел - да печели постоянно и навсякъде срещу Ботев, в голямата битка за Пловдив.


Да, но в последните години Локо Пд доста често взе да бие Ботев, така че вече лакмусът за "черно-белите" не са срещите с "жълто-черните", а двубоите с Левски, ЦСКА, Локо Сф, Литекс...

Тази година Локо Пд е облагодетелстван, защото много бързо ще може да покаже дали ще е фактор в шампионата. Погледнете само какви интересни сблъсъци ще имат питомците на македонския наставник Драган Канатларовски още в началото - Локо Пд гостува на новака Сливен в първия кръг, след това домакинства на изморения от Интертото Черноморец. Тези два мача може да послужат за загрявка, преди големия сблъсък с ЦСКА на стадион "Искър" в Самоков, а сетне и за мача на истината - приемане на "Лаута" на Левски в четвъртия кръг. Пловдивчани ще имат още една бърза серия с яки тимове - в седмия и осмия кръг срещат Славия и Локо Сф. Какво начало за Локо Пд?! И какъв край - гостуване на Ботев, в последния кръг! Явно предстои доста емоционален шампионат за почитателите на "черно-белите"! С какъв знак ще са футболните им вълнения - с положителен или с отрицателен?!

Според оптимистите Локо Пд има сили да се справи с новия тим на Левски, с още по-необиграния състав на ЦСКА и какво да говорим за Локо Сф, когото биха в контрола в София и за неизяснените възможности на отбора на Славия. А пък за Ботев, там няма две мнения - сигурни три точки!

Според песимистите обаче отборът спокойно може да запише един равен и три загуби в първите кръгове на шампионата. Лошият старт на първенството ще вдърви младите, ненатрупали самочувствие момчета на Драган Канатларовски и така те ще се окажат някъде при Ботев и Беласица, които са смятани за сигурните опашкари в майсторската група. Черногледците се кахърят, че вече го няма сърцатият Даниел Моралес (отишъл в Черно море), треперят как ще се развият скандалите с Краси Димитров и Даксон да Силва. На "черно-бели" песимисти още от сега им е черно пред очите, защото според тях един Въндев няма да стигне.

Така изглеждат разнопосочните фенски вълнения!

Какво обаче показва трезвият спортно-технически поглед върху състава на Локо Пд?

Между гредите ще е Ставрев - сигурен, опитен вратар! Той определено вдъхва спокойствие на централните защитници Милиев и Сечков, както и на крайните Йошев и Николов. Румен Горанов е неоценим не само като дефанзивен полузащитник, но и като реализатор - доста често вкарва попадения от статични положения. Освен това синът на славния някога вратар Румянчо Горанов добре е подпомаган от Гюрсел Вели. Много голям километраж навъртат и двамата преливащи в двете фази на играта полузащитници, дошлият от Видима-Раковски Искрен Писаров и най-вече новият любимец на публиката Анатоли Тодоров. Оптимизъм буди и нападателната двойка Герасим Заков и най-вече Явор Въндев, който след като бе заплашен, че ще бъде пратен в родния Сливен, се разигра като бесен. Това обаче далеч не е всичко, защото Канатларовски може да подсили тима с Кюмюрджиев, Том, както и с Даксон да Силва, след като отслабне и влезе във форма.

Ако питате мен, с амбициозния треньор Драган Канатларовски Локо Пд през този сезон със сигурност няма да е в тройката изпадащи състави, а по-скоро ще е близо до първите шест отбора. Понеже "смърфовете" вадят сериозни футболни аргументи: здрава, непропусклива защита, гъвкава, подвижна халфова линия и опасно нападение, съставено от нападатели, които умеят да творят вихрени, скоростни контраатаки.

Така че, хора, не подценявайте Локо Пд!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BuTaMuHa
01.08.2008 18:14

абе нищо няма да стане и пак ще свършим по средата ама преди ботеф само локо и юве!

shooker1990
31.07.2008 14:50

според мен изпускате едно момче което мисля че ще се налойи в първия тим на локо и ще покаже на какво е способен.Не са само старите и прехвалени звезди а има и млади

dunavec
31.07.2008 12:57

razorblade.
Ти се сърдиш, че статията била написана с цел да засегне
феновете на Ботев, но защо не погледнеш своето язвително
мнение, което доста повече обижда и унижава феновете
на другия пловдивски отбор - Локомотив.

razorblade
31.07.2008 09:36

Уж коментар за Локомитив , а този който умее да чете между редовете , бързо ще съзре основната цел - да се уязви отборът на град Пловдив - БОТЕВ !
Не могат да се отърват от насадените си тежки многогодишни комплекси черно-белите ни кюстендило-анадолски събратя и това си е ....С няколко уредени мача в дербитата и една купена титла с кървавите пари напрестъпника Жоро Илиев , изведнъж се помислиха за големци ....Като вица за мравката , която крачела до слона и се тупала в гърдите :"ееей, слоне, ама колко тежко стъпваме , а?" , Да , ама не !
Комплексари сте , черно-бели рахат-локуми , и с коомлексари ще се умрете .....С тежък , неизлечим ЖЪЛТО-ЧЕРЕН КОМПЛЕКС !
Но няма как , търпим ви ..какво друго можем да направим ..Пловив е град - символ за етническа толерантност, все пак

dupkarq
31.07.2008 01:07

какво юве бе няма нищо общо с локото преди 2-3години

dunavec
31.07.2008 00:11

"Пловдивското Юве" няма нищо общо с отбора от 2004г.
Но така е като им отстрелват президентите един сред друг...

drughi36
31.07.2008 00:03

Ние сме, ние сме шампиони на България ние сме....

bad_boy1936
30.07.2008 23:45

БРАВО НА АВТОРА, ФЛАНЕКАТА НА ЛОКО ПД СЕ ОБЛИЧА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА

CVORA
30.07.2008 23:13

така си е пич локо пловдив са ма6ина

nikibt
30.07.2008 23:13

толкова безмислени слова за буферите. ха ха ха......