Федерер: Аз съм за равни наградни фондове при мъжете и жените

18:08
Федерер: Аз съм за равни наградни фондове при мъжете и жените
Рекордьорът по титли от Големия Шлем Роджър Федерер разкри, че стои твърдо зад решението да има еднакви наградни фондове в тениса за мъжете и жените. Преди дни изказване на световния номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович разбуни духовете и породи много коментари по темата. След успеха си на Индиън Уелс сърбинът изрази мнение, че според него мъжкият тенис е далеч по-атрактивен за феновете и съответно привлича много повече публика. Федерер обаче заяви, че според него не трябва да има разлики във възнагражденията за победителите в мъжкия и женския тур.
 
„Твърдо мога да заявя, че аз съм за това да има еднакви наградни фондове за мъжете и жените. Когато се борех за това да бъдат увеличени паричните награди, бях пределно наясно, че това ще се отрази и на женския тенис. Щастлив съм от факта, че тенисът даде на света някои от най-великите спортистки в историята”, заяви Федерер.
 
Световният номер 3 коментира и допинг скандала около Мария Шарапова, която в началото на месеца обяви на специална пресконференция в Лос Анджелис, че е дала положителна проба за употреба на милдронат.
 
„Определено бях много изненадан от новината. Честно казано си мислех, че Шарапова ще обяви своето отказване. Въпреки това не смятам, че в тениса има сериозен проблем с допинга. Може би съм наивен, но в действителност аз вярвам в спортистите и в това, което правят”, заяви още Федерер.
 
След като се възстанови от операцията в коляното "Маестрото" ще направи своето завръщане в игра в мача от втория кръг на „Мастърса” в Маями срещу аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро. За последно швейцарецът бе на корта при загубата от Новак Джокович на полуфинала на Аустрелиън Оупън. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ApricotGarden
25.03.2016 19:04

Ако мъжете и жените предизвикват еднакво голям зрителски интерес напълно нормално е възнагражденията да бъдат изравнени - без значение кой играе по-привлекателен, динамичен тенис, кой прекарва повече време на корта и т.н.

MaLkO_LuD94
25.03.2016 18:40

По тази логика трябва и в останалите спортове да има равни наградни фондове което е голяма глупост *erm*