ЗА МИЛИОННИТЕ ТРАНСФЕРИ В АНГЛИЯ И....ОЩЕ НЕЩО

21:05
ЗА МИЛИОННИТЕ ТРАНСФЕРИ  В АНГЛИЯ И....ОЩЕ НЕЩО
Няколко зашеметяващи трансферни предположения и факти са на път сериозно да раздвижат, буквално в последните часове, английския трансферен пазар.

В местната преса вчера написаха, че Челси проявява интерес към Кака и е готов да му предложи рекордната за Острова заплата от 250 000 лири седмично. Това, при положение, че сега най - добре платените играчи във Висшата лига получават двойно по-малко.

Разбира се най - скъпият футболист в света в момента е Дейвид Бекъм, който се подписва във ведомостите на своя Лос Анджелис Галакси за около милион щатски долара на седмица. Но в Америка нещата са други. Първо парите са много повече като наличност и второ "Бекси" освен добър футболист е и изключително добре продаваем рекламен продукт по цялата планета. За Кака нещата са все още в сферата на предположенията и медийните спекулации.

Подобно е и положението в Манчестър Юнайтед. Там, след всичко изписано и изговорено около Бербатов, в крайна сметка не се стигна дори до преговори за сделка. Но според "Дейли Стар", Сър Алекс продължава да се оглежда за голаджия и дори бил склонен да даде 15 милиона лири на Барселона за 30-годишния Анри. Новият треньор на каталунците Хосеп Гуардиола обаче едва ли ще се реши на такава стъпка, въпреки неубедителното представяне досега на французина със "синьо-червената" фланелка. За Юнайтед вече доста време се спрягат преговори за Роке Санта Крус от Блякбърн, или Клаас Ян Хунтелаар от Аякс.

Всичко това засега са предположения за запълване на водещите страници на вестниците.
Но преминаването на Роби Кийн от Тотнъм (колкото и да се опъваха и уверяваха от "шпорите", че него и Бербатов не ги пускат никъде) в Ливърпул вече е факт. Нападателят на ирландския национален тим и основен голаджия на клубния си отбор след Бербо, тази сутрин мина успешно медицинския преглед в града на Бийтълс и се очаква да сключи четиригодишен договор, според агенция "Франс прес". Трансферът ще е между 22 и 25 милиона евро, а на седмица ирландецът ще взима около 100 000 паунда. Някъде около сегашните стандарти в Лигата, не като тези предвидени за Кака естествено.

Говори се, че с получените средства за Кийн, мениджърът на Тотнъм Хуанде Рамос ще се опита да привлече свой сънародник в състава си, в лицето на голмайстора на Валенсия и нашумелия покрай ЕВРО 2008 - Давид Вия. Въобще Рамос засега не се церемони много с продажбите. След като се отрече от лидер в титулярната си единадесеторка като Роби Кийн, засили набързо в Блякбърн и един от най-обещаващите, поне доскоро, английски национални вратари – Пол Робинсън. За добри пари - 3,5 милиона британски лири. Е на негово място не взе пак испанец, но все пак говорещ сродния португалски - бразилеца Аурелио Гомеш от ПСВ Айндховен. Така някак с лекота Рамос събра 30 милиона и може да пазарува по-спокойно. Не величия разбира се.

Къде сме ние? Нали има една такава телевизионна рубрика със същото име. Ами никъде. Не знам Левски как успя да пласира Домовчийски за милион и нещо в Херта, въпреки, че бъдещето е пред него, но... Иначе, Литекс тихичко си продава и купува на принципа "ни кяр, ни зян", а за ЦСКА нещата са ясни. Те трябва да продават на "живот и смърт".

Потвърждение за това е, че Хосе Гарсес ще премине днес медицински прегледи и ще подпише тригодишен договор с Академика Коимбра, според местната преса. За панамеца, "червените" се очаква да вземат около 400 000 евро. Разликата се набива на очи убийствено! Гарсес не е Кака, Роналдиньо или Ето\'о, но вкарва редовно за страната си в световните квалификации. Просто го трансферират от ниската база на българския клубен футбол. А за да се подкрепя за ниската миза, от която започват нашите търгове, ето ви още един свеж пример от световните агенции. Бразилецът Родриго де Соуза, който преди четири години избяга от ЦСКА за неплатени пари заедно с пълничкия си сънародник Лео Лима, отива от Фламенго в Панатинайкос за 3 милиона евро. Тук стана гаф с парите му, той си замина за Бразилия и.... преди две години стана голмайстор на тяхната си Бразилиейро Серия "А".

Има ли какво да се коментира повече? Ще си цъкаме с език за 250-те евентуални милиона на Кака и ще си траем !


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mitko2026
29.07.2008 22:11

Е за жалост обаче Кака не Бекам, за жалост Кака не е Роналдо и няма да облича чужди екипи повече. Край на трансферната му сага, точка и остава при Росонерите!
Форза Милан!