Ето защо Ман Юнайтед ще доминира и този сезон!

19:02
Ето защо Ман Юнайтед ще доминира и този сезон!
До затварянето на трансферния прозорец в Англия има още време, но някой неща станали до момента вече бият на очи и носят първи впечатления.
Някои от отборите в "Голямата четворка" във Висшата лига направиха различни трансфери, които в никакъв случай не могат да се определят като удари на пазара в Европа, а други като състава на Манчестър Юнайтед, дори и не са направили покупки досега.


Арсенал взе Самир Насри и Аарон Рамзи, някой ще възкликне Аарон – кой?, а бяха освободени играчи, за които никой няма да попита кои са, като Матю Фламини, Йенс Леман, Александър Хлеб и Жилберто Силва. Големият Арсен Венгер остава начело, но той така и не успя да спечели нещо в Европа, извън титлите от Острова, които вече му се изплъзват в последните години. Говори се, че и Емануел Адебайор ще напусне и какво им остава на "артилеристите" тогава ? Отново да обиграват отбор, но този път без някои от най-големите си имена. Венгер това го може, но титлите няма пак да ги има.

Челси похарчи 16,1 милиона паунда за Жозе Босингва и 8 милиона за Деко. Изгони израелския си наставник веднага след неуспеха на финала /макар и загуба с дузпи да не се брои според мен за провал/ и си намери нов месия в лицето на действително кадърния и успешен Луиш Фелипе Сколари. Има една малка подробност обаче, Сколари не е водил клубен отбор в Европа, камо ли в Англия, където нещата са по-особени. Някъде писаха, че на бразилския специалист ще му бъдат осигурени 250 милиона за трансфери. В Челси парите никога не са били проблем, само че досега не виждаме към "Станфорд Бридж" да прииждат звезди. А дали ако започнат да долитат от това няма да се развали климата в отбора. Сещам се как на срещата срещу Манчестър Юнайтед Михаел Балак и Дидие Дрогба се скараха кой да бие един пряк свободен удар. Играчите винаги се карат, понякога и сбиват, но предимно на тренировки. Сдърпването между тези две звезди беше показателно, че нещо при сините не е наред в психологически план, след като Жозе Моуриньо си отиде. Челси загуби всичко, което се досетите, от Купата на Лигата до Шампионската лига. Имам чувството, че е вярна приказката - "парите развалят". Много пари има в този тим и много звезди, но май само Моуриньо успяваше да сработва играчите си – мултимилионери. Все пак нов треньор – нов късмет. Лондончани изглежда пак ще са единственият конкурент на Юнайтед за титлата и във Висшата лига, и в Шампионската лига.

От английските отбори, Ливърпул е може би най-обичан в България. Уви, след успеха в Шампионската лига преди три години, си крета тихо сред най-силните на Острова. Запазва мястото си в "Голямата четворка", но и нищо не печели. И това лято извършените до момента трансфери не обещават нищо значимо. Диего Кавалиери, Филип Деген и Андреа Досена. И тук май нещо напомня на ситуацията в Арсенал. Идват слабо познати играчи, а напускат силни състезатели, с характер и воля за победа, като Питър Крауч, Йон Арне Рийзе и Хари Кюъл. Рафаел Бенитес е доказан специалист, изведе червените и до спечелването на Шампионската лига, но миналия сезон уволнението му висеше на косъм, заради лоши резултати. Треньорът искаше и да съди собствениците за това, че са преговаряли зад гърба му с Юрген Клинсман. Това няма как да не дава отражение върху работата му. Очаквам и тази година Ливърпул да се бори за място в тройката с Арсенал, освен ако до края на трансферния прозорец не засили селекцията си.

Във всичко написано до тук се съдържат много от отговорите защо Манчестър Юнайтед ще доминира и тази година в Англия. Сър Алекс Фъргюсън не купи никой досега и позволи само на Жерар Пике да си тръгне. Всъщност кой се сеща колко мача изигра испанецът при "червените дяволи". Съставът е сработен и играе заедно вече няколко години. Играчите стигнаха и до така желаните успехи, от които идва признанието, а пък от там и самочувствието, че са най-силни в Англия и Европа. Кристиано Роналдо се опита да обърка статуквото с необмислените си и лишени от логика изявления за трансфер в Реал Мадрид, но от това няма да излезе нищо. Сър Алекс като нищо може да го натири да търка резервната скамейка. Справка: случилото се преди години с Дейвид Бекъм и Рой Кийн. Въобще коравият шотландски треньор на Манчестър Юнайтед, макар и приближаващ една патриаршеска възраст за футбола, е доказал, че не се съобразява с никой и нищо. Той ще си има след време своя паметник в града, независимо от това какво постигне в последните две години от кариерата си, а това също дава психологическо спокойствие и възможност за работа.

Май нещата вървят към това Юнайтед пак да е шампион в страната си, а в Европа ще видим. Там други прочути и титулувани отбори стягат гръмки селекции и се готвят за щурм към първите места в родните си първенства и Шампионската Лига.


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nachoss
22.07.2008 01:14

Абе пичове, престанете с това обновление. Целта на САФ не е да накупи мегазвездите от другите клубове, а ще използва много от резервните си играчи. Ийгълс, Парк, Флетчър, Нани/които изигра доста мачов като титуляр/, Андерсон, Спектър, Джони Евънс, сега Бербатов или Хунтелаар плюс двамата нови бразилци близнаци - всички те чакат титуляно място и го показаха още миналия сезон в някои мачове. Защо винаги трябва да разчитаме на пазара, като имаме добър втори отбор. Аз казах една поговорка: Кучетата лаят, керванът си върви. Миналата година след титлата в Англия, пак започнаха думи от рода "ама как, ама не може, ама Юнайтед няма да спечелят нищо". Нека да погледаме малко мачове и тогава да се съди. GLORY, GLORY, MAN.UNITED!!!

OnlyInter
21.07.2008 21:56

И накрая доминантите от Манчестър:
За Юнайтед съм казал още след финала на ШЛ, че ако Сър Алекс не направи сериозно или поне частично обновяване на състава си, то той няма да може да повтори успеха си. Както някои вече казаха, всеки отбор има нужда от поне малко обновяване, а в Манчестър не правят такова. Един номер трети път няма да стане и със същия състав няма да спечели отново нещо, колкото и да е силен той. Стискат се за Бербатов, но дори да го вземат няма да им помогне чак толкова. А относно Роналдо си мисля, че дори и да остане дори и да си тръгне няма да има голяма разлика и Юнайтед няма да може да повтаря толкова силната си игра от миналия сезон. Ако остане, то е ясно, че ще е на зор и няма да има същото мислене и мотивация, а ако си тръгне определено ще липсва на отбора.

Ето това са моите доводи, че Премиершип обещава да бъде още по-интересна от изминалия сезон и, че Юнайтед НЯМА да доминира през сезона.
Хубаво е, че сте се решили да правите анализи, но моля ви бъдете по-обективни и обстойни в своите писания.

OnlyInter
21.07.2008 21:54

За Ливърпул:
Отново несериозност при доводите. Да попитам, миналата година Рафа Бенитез като имаше пари за трансфери и като ги похарчи, какво направи отбора? Защо не сега като не прави много гръмки трансфери да не бъде по-сериозен претендент за челото? В края на миналия сезон отборът тъкмо започна да играе по-добре, защото Рафа спря с ротациите. Сега той вече знае старите си грешки и знае, че това е неговия последен шанс за титлата на острова. Специално за Ливърпул си мисля, че ще е най-сигурния отбор, който ще се бори за титлата този сезон.

OnlyInter
21.07.2008 21:49

Това беше само за Арсенал, да преминем към Челси:
Това, че Сколари не е работил скоро в европейски клубен отбор няма значение, тъй като той не е изолиран от света и има наблюдения над работата на клубовете. А и да не говорим, че той показа един от най-европейските стилове като наставник на Бразилия и след това на Португалия. За Дрогба и Балак не се притеснявайте, големият Фил няма да ги остави да се набият на тренировките. Мисля, че с Деко и Босингва Челси има достатъчно окомплектован състав за да бъде претендент поне за титлата в Англия.

OnlyInter
21.07.2008 21:41

За Леман пък е най-малкия проблем, тъй като в 2/3-и от сезона той бе резерва, а и вече е в края на кариерата си. Алмуния вече си заслужи титулярното място на вратата, а младия Фабиански ще му е резерва.
Просто не вижда защо при наличието на стабилния вратар Алмуния, утвърдени защитници като Коло Туре, Галас, Клиши, Бакари Саня и Сендерос, страхония Фабрегас в средата на терена заедно с Насри, Ебуе, Диаби и Росицки, както и Адебайор и Ван Перси в атака, Арсенал да не се бори за титлата на Премиершип. А да не говорим, че има и достатъчно резерви като Фабиански, Траоре, Джуру, Денилсон, Уолкът, Бендтнер и Вела. Въпреки извършените продажби Арсен Венгер компенсира нещата и запазва боеспособен състав.

OnlyInter
21.07.2008 21:34

Извинявайте много, но някои от дадените доводи са леко несериозни. Първо, малкото написано за Арсенал с нищо не доказва, че отборът няма да се бори за титлата. Напускането на Жилберто Силва не е голяма загуба, тъй като през по-голямата част от изминалия сезон бе резерва. Може някой от перспективните юноши да го замества на скамейката и да трупа игрови минути. Колкото до Фламини и Хлеб, то и те не се нещо особено. Фламини се превърна в титуляр в края на сезона, а играта на Хлеб бе спорна и той почти нямаше истински силни мачове. Да не говорим, че един английски вестник бе извадил статистика, че Хлеб е един от играчите с най-много грешни пасове във Висшата Лига. Няма да има никакъв проблем Насри, който е значително по-млад и енергичен да замени белорусинът и да покаже истинският си талант, за който вече 2-3 години загатва във Франция.

comers
21.07.2008 18:50

Пике е испанец беше под наем в Сантандер .. а иначе по темата не мисля така Арсенал загуби много точки след като Едуардо се контузи и си мисля че ако Перси влезе в форма Арсенал отново ще е в борбата за титлата и незнам аз миналата година не видях баш пък доминация на Юнайтед за туй трепериха до последно...

bloucester
21.07.2008 17:14

начос, продължавам да смятам, че без промени всеки клуб е загубен, защото играчите започват да се изморяват, да губят желание за игра, за доказване. новите играчи са заплаха за местата им, свежа кръв, внасят хъс за игра, защото те все още не са вкусили от успехите на останалите в отбора (в случая на манчестър юнайтед). всички видяхме какво се случи с шампионския отбор на барселона, който се опита за трета година да играе със същия отбор, както и видяхме колко позитивно се отразиха новите лица на реал (продължавам да не мога да проумея защо челси си продадоха робен).
относно роналдо, да с него юнайтед са далеч по-силни и играят завършено. за доброто на английския футбол ще е челси (дрогба и лампард) и юнайтед (роналдо) да не последват примера на арсенал и ливърпул в разпродаването на ключови играчи.

BoBi_Levskara
21.07.2008 12:32

Не съм съгласен че Ливърпул е най-обичания Английски тим в България.Само от статистиката в winner-a се вижда че Юнайтед имат 2 пъти повече фенове.И понзавам много хора фенове на Юнайтед и нито един на Ливърпул.Преди 20 години можеби е бил най-обичания Англииски тим у нас.Ама сега нещата са съвсем други

nachoss
21.07.2008 12:04

Този цитат беше за тези, които си вярват, че без промени нищо нямало да стане. Аз също съм против Роналдо да се махне, защото с него Юнайтед има изграден стил на игра, казвам ИЗГРАДЕН, т.е. за какво са ни толкова много промени. Трябва ни само един таран - Хунтелаар или Бербатов /това предпочита САФ/ и един млад защитник на мястото на Пике. GLORY, GLORY MAN.UNITED!!!

bloucester
21.07.2008 03:51

цитат от начос:

Кучетата лаят, керванът си върви. И миналата година беше така, тази отново. Ама вие си пишете сега, а после се успокоявайте с "ама само 2 точки разлика....ама късмет при дузпите". GLORY, GLORY MAN.UNITED!!!

темата не беше дали предпочитаме GLORY, GLORY MAN. UNITED!!! или WHO THE F*** IS MAN. UNITED??? темата беше относно трансферната политика. моля те да се изкажеш по нея, за да си направим дискусия като културни хора, а не да вкарваме нападки и да наричаме чуждите фенове "кучета", а своите "камили и камилари", поради това, че ни е неприятно, че любимият отбор не само че не купува играчи, ами е и на път да се раздели с един от основните си такива.

Xelikopterr
21.07.2008 01:53

Роналдо, в случай, че остане в Ман.Ю. със сигурност ще е неизменен титуляр, понеже е любимец на мениджъра, но според мен, действително ще премине на Сантиаго Бернабеу. А за шампиона на Англия ще е доста по-лесно да запази настоящата си позиция, ако привлече един класен централен нападател. Дано да е българин!

nachoss
21.07.2008 01:40

Кучетата лаят, керванът си върви. И миналата година беше така, тази отново. Ама вие си пишете сега, а после се успокоявайте с "ама само 2 точки разлика....ама късмет при дузпите". GLORY, GLORY MAN.UNITED!!!

drummer
21.07.2008 01:01

Използвам случая да поздравя автора, че е в екипа на Winner.bg Той е доказано име в журналистиката.Знам че феновете на английския футбол са особено чувствителни и в това няма нищо неестествено.Успех!

bloucester
20.07.2008 23:20

И един приятелски съвет към списалия коментара - основно правило в журналистиката от такова ниво е човек да представя нещата безпристрастно.

bloucester
20.07.2008 23:18

Съжалявам за острото мнение, но този коментар са пълни и абсурдни глупости. Отборите, които не се обновяват, не постигат нищо. Това е основно правило, което е доказвано милион пъти. Освен това Манчестър Юнайтед не може да си позволи да не закупи играчи, защото такива му липсват на основни позиции, като например центъра на нападението.

gregoda
20.07.2008 21:40

gur4ina Мисля че си много прав за Роналдо не е казано нищо.След като неговото желание е да напусне логичо е ако остане в Ман. формата му да не е същата.Ако погледнем реално миналия сезон повече от 50% от головете на Ман. бяха не Роналдо.И това ще се окаже решаващо за "голямата селекция на САФ".Без Роналдо Манчестър трудно ще доминира отново.Миналия сезон доминирането беше в размер на 2 точки и късмет на дузпи.

gur4ina
20.07.2008 21:16

Моля , моля !!!Ок, даде причините които Ман Ю. ще доминират,но поледнати от лошата страна. Например за Сколари... естествено не е водил клубен отбор но е страхотен специалист...За Насри пък само оплюване.Ами ако се окаже талант.Мога да кажа десетки отбори които взимат неизвестни играчи и после именне те стават обект на желанията именно на отбори като Манчестър.Според мен ще се напише по голяма статия от това защо Ман Ю. няма да доминира.Проблема с К.Роналдо защо не е описан тук???Ами липсата на талантливи нападатели (освен Рууни разбира се) Саха и Тевес не са направили нищо кой знае какво с което могат да впечатлят.Никой не е вечен.Всяка година се изписва какво ли не за силния отбор от предния сезон,но накрая целия отбор почти се разпада...Пример статия

gregoda
20.07.2008 20:14

Първото което е Балак и Дрогба не се караха на финала а в мач от лигата и след това всичко беше забравено и се прегръщаха след мача.Второ никога не са се били още повече на тренировки и трето манчестър е много по-богат клуб от Челси и могат да си позволят много повече така че "парите развалят" не знам за кого се отнася.Не съм съгласен че Сколари не е работил в Европа Преди 4 години беше на финал на Евро 2004 а на Евро 2008 на четвърт финал единственото че не е работил с клубен отбор от доста време но той е доста опитен според мен както е отбелязано "кадърния и успешен".Но това си е моето мнение по повод написаното за Челси

stallone
20.07.2008 19:35

Манчестър никога не е доминирал, няма и да доминира

feim_g
20.07.2008 19:20

Нормално е да не правят траснфери, така е и при другите шампиони. Стремят се да не правят много промени и купуват играчи там където трябва.