Ливърпул е с разбити трансферни планове!

16:38
Ливърпул е с разбити трансферни планове!
Рафаел Бенитес трябва да започне да крои наново своята трансферна стратегия за това лято, след като ситуацията на пазара взе неочакван обрат в последните дни.

След месеци прекарани в планове как да си осигури нужните му играчи, испанският спец беше неприятно изненадан от своя колега Клаудио Раниери. Италианецът прекрати преговорите по сделката за привличането на Шаби Алонсо, която се оценяваше на около 14 милиона лири. В момента финансовото положение на "Анфийлд" не е цветущо и Бенитез знае, че какви играчи ще купи зависи от това, с кои свои футболисти ще се раздели. Затова парите от трансфера на Алонсо бяха жизненоважни за привличането на Гарет Бари от Астън Вила.

След като Ювентус подписаха с Кристиан Поулсен и интересът им към Алонсо се загуби, Рафа има всичко на всичко 8 милиона лири за нови покупки. Това го оставя в безизходица, тъй като Мартин О\'Нийл обяви, че не би се разделил с Гарет Бари за по-малко от 18 милиона лири. По този начин е много вероятно мениджърът на Ливърпул да не успее да привлече своята трансферна цел номер едно през това лято.

"Мърсисайдци" имаха предложение да изплатят по пет милиона лири на три транша и още два под формата на бонуси, но от ръководството на бирмингамци отклониха веднага подобна възможност.

Бенитес досега събираше доста старателно пари. Първо ще е принуден да продаде Скот Карсън за 4 милиона на Сток Сити или Уест Бромич, след като Астън Вила отказва да брои двойно по-голяма сума за английския вратар. Все пак той успя да изстиска цели 11 милиона от Портсмут за Питър Крауч, който рядко намираше място в стартовите единадесет. Още 6.5 милиона лири влязоха в касата на "червените" от продажбата на Джон Арне Рийзе и Дани Гътри.

С близо 10.5 милиона лири от събраните средства, Ливърпул си осигури услугите на вратарят Диего Кавалиери от Палмейрас и левият бек от Удинезе Андреа Досена.

"Добре знаем ситуацията относно това колко можем да похарчим и ще се опитаме да намерим решение ако нямаме нужните пари. Все още се опитваме да привлечем някои играчи, които да ни направят по-силни, но ако не разполагаме с достатъчно средства , каквато е ситуацията в момента, ще трябва да проявим въображение за да продължим да наддаваме на трансферния пазар. На ясно сме, че трябва да продадем някои наши играчи ако иска да набавим още средства и точно това правим в момента", зави Рафаел Бенитес пред журналисти.

От друга страна времето притиска Ливърпул, тъй като и Арсенал наскоро афишираха интерес към Гарет Бари. Очаква се тази седмица лондончани да отправят официална оферта за футболиста.

Бенитес има в своя трансферен списък още имената на крилото на Нюкясъл Джейм Милър и Алберт Риера от Еспаньол, но на този етап те трудно биха дошли на "Анфийлд". А желанието му да вземе Роби Кийн, трансферна цел номер 2, беше сериозно охладено след като "шпорите" поставиха цена от 20 милиона лири за своя капитан. Испанецът вече се отказа от плановете да подпише със звездите от бившия му клуб Валенсия - Давид Вия и Давид Силва.

Все пак има известна светлина в тунела тъй като Атлетико Мадрид и Арсенал проявиха изненадващ интерес към Шаби Алонсо, въпреки че самият халф неведнъж е казвал, че би предпочел да поеме в посока Реал Мадрид или Барселона. Не е изключено и Арсенал да направи завой в своите планове и вместо да преследва неистово Бари, който трудно ще бъде пуснат от Астън Вила, да се насочат изцяло към играча на Ливърпул.

Това лято напълно се различава от предходното когато Ливърпул харчеше с размах и се раздели с цели 42 милиона за да има в своите редици Фернандо Торес, Раян Бабел и Йоси Бенаюн. Проблемите идват от факта, че бордът на Ливърпул свива всички разходи, в опит да осъществи замисъла по преместването на новия стадион "Стенли Парк". Самата цена за построяването на модерното съоръжение се увеличи от първоначалните смятания и вече достигна 400 милиона лири.

И точно когато в края на миналия сезон Ливърпул показа наченки, че може да се бори за първа титла във Висшата лига, сега докато Бенитез търси пари за всеки свои следващ трансфер, то сър Алекс Фъргюсън и Луиш Филипе Сколари разполагат с огромни трансферни бюджети.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари