Топ 10 на най-изненадващите трансфери на сър Алекс

20:24
Топ 10 на най-изненадващите трансфери на сър Алекс
Трансферът на бившия нападател на Ливърпул и Реал Мадрид Майкъл Оуен в Манчестър Юнайтед със сигурност е една от най-изненадващите сделки във футбола това лято. Може би, единствения контракт, който може да конкурира това би бил евентуалния трансфер на Джон Тери в Манчестър Сити, но той е много малко вероятен. Това провокира британските медии да направят разбор на най-странните трансфери на мениджъра на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън.


► 10. Ерик Джемба-Джемба - Тогава Фъргюсън търсеше подходящ заместник на скоро оттеглящия се Рой Кийн. Това доведе нечувания камерунски национал в клуба, където за 2 години той изигра само 20 мача.

\"\"

9. Алън Смит - След изпадането на Лийдс в Чемпиъншип, любимецът на "белите" фенове Смит ядоса допълнително клуба, след като се премести при "червените дяволи". Доста изненадващ ход от страна на Фърги

\"\"

► 8. Масимо Тайби - Огромната пропаст, зейнала след напускането на Петер Шмайхел, принуди Фъргюсън да потърси алтернатива. Такава той видя в Масимо Таиби, макар че тогава малко бяха чували за италианския вратар, дошъл от Венеция за сумата от 4.4 милиона паунда. Все пак той  влезе в историята на "червените дяволи"... с пуснатия смешен гол през краката след удар на Мат Льо Тисие на "Олд Трафорд".

\"\"

► 7. Рио Фърдинанд - Още една покупка, малко очаквана, но страхотна. Фърдинанд по това време е капитан на Лийдс, а сумата от 30 милиона паунда изненадва някои от футболните експерти. Тогава Фърги търсеше заместник на Яп Стам, който се премести в Лацио.

\"\"

► 6. Карлос Тевес
- Привличането на Тевес под наем, в никакъв случай не можем да причислим към характерните за Фърги трансфери. Играчът дойде от Уест Хям и спечели доста бързо феновете на тима. Въпросът е заслужаваше ли Карлито такава раздяла?

\"\"

► 5. Хенрик Ларсон - След като изкара само един сезон в Барселона, 34-годишният Ларсон смяташе да се върне в Швеция, в непретенциозния отбор Хелзингборг. Залязващото му бъдеще и контузиите му обаче не спряха Сър Алекс да вземе легендата на Селтик. Независимо блестящите му изяви в шотландския тим и играта в Барселона това решение отново се посрещна с изненада. Ларсон все пак успя да помогне на клуба в битката им за Премиършип, независимо, че изигра само 13 мача.

\"\"

► 4. Хуан Себастиан Верон - Никой не подложи на съмнение усета на Алекс Фъргюсън през 2001 година, но все пак сумата от 28.1 милиона паунда беше най-скъпия трансфер в английския футбол по онова време. Независимо от огромната сума, британските фенове така и не успяха да видят най-доброто от аржентинеца и той се превърна в един от малкото провали на шотландския мениджър на Юнайтед.

\"\"

► 3. Антонио Валенсия - След като Роналдо отвори нова страница в историята си с Реал Мадрид, феновете на Манчестър Юнайтед може би очакваха ново класно попълнение на "Олд Трафорд". За изненада на мнозина този път придобивката се оказа еквадорец от Уигън.

\"\"

► 2. Ерик Кантона - През декември 1992 година, решението на Лийдс Юнайтед да пуснат магичния французин при съперниците им шокира футболния свят. Някои дори бяха изненадани от интереса на Фърги към играча, още повече не можаха да си обяснят защо Лийдс се разделят с Кантона. 

\"\"

► 1. Майкъл Оуен - След продажбата на Кристиано Роналдо за 80 милиона паунда на Реал Мадрид решението на Сър Алекс да привлече предразположения към контузии 29 годишен Майкъл Оуен, малко обърка феновете.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

arsenov
08.07.2009 11:32

azur бях ти написал линк но тъпите български комплекси от winner са изтрили поста много сте ъле еи маика ви да еба и постовете на хората ли триете че имало линк на vbox7 в тях бе селяни мръсни

TigerJK
08.07.2009 10:11

ако стане така всички ще обвинят САФ за трансферите.. не може да получиш толкова пари от един играч и да пазаруваш от Уигън и свободни трансфери.. кво ще му стане ако даде по 30 млн за 2 КЛАСНИ играча, пак ще му останат джобни *joking*

dumbo_s
08.07.2009 00:15

За нас не е , защото четем постоянно ( не само ние ) , но това е Юнайтед брат ( може да ги не ги харесвам грам ) , какъв е Валенсия и къде е играл , че да може да замести К.Роналдо ( дупедавка ) ... Ето в такъв смисъл го казват според мене ... Нямам нищо против Валесия , но Юнайтед този сезон максимума ще им е топ 4 или по точно 4 максимум !...

manqkaaa
07.07.2009 22:39

кое му е изнанадващото на трансфера на Валенсия не разбирам .....

azur
07.07.2009 22:12

Хахах арсенов мн благодаря .. За първи път виждам такова своенволие .. има още да се уча *joking*

simeon_1994
07.07.2009 21:38

На Валенсия трансфера не е изненадващ и то изобщо,защото от месеци се говореше,че Съра го иска...

azur
07.07.2009 20:42

Къде е Бербатов ?? ! *joking* Няма значение де и все пак още веднъж поздравления към сайта и ако някой знае нещо за снимката на Кантона .. Рита публиката ли !?!? Не съм запознат и някой ако може ми прати линк към статия, че ми стана интересно ...

beckham_07
07.07.2009 20:32

Нито един от тези футболисти не е разочаровал.Може да не е бил един от лидерите,но винаги се е старал.Много е беше яд когато Верон замина,но всяко зло за добро!!!!!!!