Гол, който струва 1 милион евро

20:29
Гол, който струва 1 милион евро
Един шут в добавеното време със стойност 1 милион евро! Това е цифровото изражение на гола на Йордан Минев, с който “ Лудогорец” повали “ Базел” с 1:0 в София и записа първи точки за български тим в груповата фаза на Шампионската лига. Разпределението на парите от награден фонд в турнира гарантира милиона за победа на този етап.

Така към сряда вечер Разград заработи 11,7 милиона евро само от участието си в лигата на богатите този сезон.

2,1 милиона евро се полагат за достигането на плейофния кръг, където съперник бе “Стяуа”.

8,6 милиона евро е сумата, която клубът ще получи от УЕФА за мястото си в групите на Шампионската лига.
1 милион евро носи всяка победа. Такава дойде с шута на Минев в края.

В добавка “Лудогорец” ще заработи няколкостотин хиляди евро и от тв права, съобщава "Труд". А и има още точки, за които да играе.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Szczesny
24.10.2014 22:26

Имаше такъв случай преди време с Блекпул,които си модернизираха стадиона,след като влязоха във ВЛ и получиха 90 милиона за това.Парите може и да не се вземат наведнъж ,не съм сигурен,но мисля,че все пак са на веднъж.Това няма значение след като ще ги вземат със сигурност.Примерно и Юнайтед още не са получили кой знае колко пари от Адидас,но побързаха да изхарчат доста пари,които реално в момента все още ги нямат.Както и да е не съм особено запознат с темата за Юнайтед,но до колкото знам нещата са така.
Но случаят с Блекпул си е точно такъв.

Szczesny
24.10.2014 22:22

Това не съм го чул от Диема,а от лектора ми,който работи във ВЛ.Точно тази беше темата през тази седмица по един от предметите ми.За парите от тв права и кой колко взема.Та ти сигурно разбираш повече от човека,който примерно е разработил проекта във връзка с мениджърите и техните зони.Както и да е.
Висшата лига е сформирана 92 година,за да могат топ отборите да се налапат с още повече пари,защото до тогава примерно Юнайтед е вземал от тв права колкото и един отбор от 3 дивизия.И големите отбори са си казали,че това не е честно и за това са сформирали лига за тях,където ще се вземат най-много пари,но само за тези 22 отбора(толкова са били в началото).Всеки отбор взема по равно.
В Англия главно Скай предава мачовете и той е основен спонсор на ВЛ.Без него нямаше да има ВЛ.Та тогава Скай и ВЛ са сключили първия договор,който е на стойност 191,5 милиона за срок от 6 години.Само за справка предният договор е бил на стойност 44 милиона за 4 години.Огромна разлика.И за справка сега последният договор,който е сключен през 2012 и мисля,че изтича този сезон е на стойност 3,018 милиарда.Отново огромна разлика.Това е само от Скай.
Overseas rights са тези права,които плащат телевизии като Нова примерно,за да предават ВЛ в страните по света.Последната сделка е от 2010 до 2013 година и тя е на стойност 1,4 милиарда,като се очаква следваща да е 2,8 милиарда мисля.Сам виждаш за какви колосални суми става въпрос само от тв права.Отборът,който влезе във ВЛ получава парите за един сезон дори да не оцелее.Парите за един сезон са около 80 милиона.Имам малка грешка,признавам.Тези 200+ милиона са за 3 сезона мисля.Но дори и така финалът,който се играе на Уембли е най-скъпият финал във футбола.И си прав,да.Това са го казвали и по Диема,но аз предпочитам да вярвам на човек,който работи във ВЛ,въпреки че и той това ни каза преди няколко дни.

scouser_pool
24.10.2014 21:05

Та да , за самия финал получават даже само няколко стотин хиляди като награден фонд и тези 2,3 милиона идват от билети и телевизионни права(понеже Уембли се пълни за този плейоф )*smile* Иначе ако става дума и да речем Астън Вила получава 70 милиона от награден фонд ама никой не казва " Астън Вила печели 70 милиона за участието си във ВЛ" , защото то това си им е част от оборота така или иначе вскяа година..за тези отбори от Чемпиъншип нарочно се преувеличава понеже те тия пари не са ги получавали до сега и се създава голямо повишение в оборота им , но пък разходите им също се повишават толкова ( примерно Хъл или Палас от тия 70 млн. имат 25 милиона предимство след първия си сезон и ги изхарчват за футболисти и заплати всичките само и само да са конкурентни на другите отбори- в повечето случай знаейки , че ще ги получат така или иначе тия пари по-късно ги инвестират половината още като влязат за да могат да останат ама си е опасна игра това , защото ако вземат , че изпаднат обратно като КПР или Кардиф става много трудно да оцелеят финансово с такива заплати)

scouser_pool
24.10.2014 20:48

Така че на теория отбор влязъл във Висша Лига от Чемпиъншип действително припечелва едни 140 милиона минимум , но медиите нарочно объркват хората и ги карат да мислят , че се печелят от самото влизане или учасатие в състезанието.Първите 85,90 милиона от тия пари идват чак като даден отбор( примерно Хъл) завърши сезона ама примерно и Астън Вила и Евертън , които са отдавна във ВЛ печелят почти същите суми...да не говорим един отбор от Чемпиъншип колко трябва да инвестира в играчи,заплати,дори инфракструктура(примерно Блекпул преди време трябваше нещо да си оправят стадиона за да могат да играят на него домакински мачове)за да бъде конкурентен на тези в първата дивизия , защото разликата в класите е огромна

Szczesny
24.10.2014 18:28

Накратко.Знаеш ли защо се създава ВЛ?Ако знаеш отговорът,то можеш и сам да стигнеш до извода кой от двама ни е прав.

Garrincha
24.10.2014 08:43

2- те точки , които загубихме ( по мое мнение ) от първите два мача са по 500 хил. евро всяка !

SantiCazorla19
24.10.2014 12:26

1 млн евро от двете загубени точки и още някое евро за второ или трето място, което щеше да бъде почти сигурно спечелено, защото класирането щеше да изглежда така: Реал - 7 точки, Лудогорец - 5 точки, Базел - 3 точки, Ливърпул - 1 точка. Но това е реалността, трябва да се борят до последно поне за трето място, което също ще бъде голям успех.

best_WINNER_bg
24.10.2014 01:15

Не случайно играят в лигата. Нивото им на работа показа че там им е мястото.

Szczesny
24.10.2014 00:38

Това нищо не е .Най-скъпият удар е на този,който праща отбора си от Чемпиъншип във ВЛ.Като цяло това е и най-скъпият финал във футбола.Пада се по над 200 милиона,ако не се лъжа.
Леко отклонение.
Иначе отново поздравления за Лудогорец!

scouser_pool
24.10.2014 20:38

Не знам ти колко си запознат , не ти го казвам с цел да се заяждам , но принципно тая сума е много преувеличена и предполагам си я чул просто по Диема и си си направил грешна преценка , как ще се обоснова? Еми ето така : има едни 70 млн. , които се изпплащат като един вид инсталации или на английски "parachute payments" в рамките на 4 години за всеки отбор влязъл в Премиършип от Чемпиъншип като първатата година са 25 млн. мисля и спадат с всяка следваща , което не е кой знае какво за отбор от ВЛ. Допълнително има награден фонд във ВЛ за всеки отбор , не знам дали от този или следващия сезон , знам , че за последния отбор е към 60 млн. ама то това няма общо със самия финал в Чемпиъншип , такива пари си ги получава всички отбори във ВЛ...

Szczesny
24.10.2014 18:12

Щото аз определено мога да докажа моето.

Szczesny
24.10.2014 18:12

Много обичам хора,които си нямат хал хабер за какво иде реч да коментират. Как ще ми го докажеш това твое твърдение,умнико?

scouser_pool
24.10.2014 12:57

Всъщност е едва 2,3 милиона за самото влизане и финала за който говориш*lol*

Big_Ivan017
23.10.2014 23:50

Страхотно!! *smile* Нека използват парите за продължителното развитие на отбора и да продължават да радват било то в ШЛ или ЛЕ!

PRI_A_TEL
23.10.2014 21:28

Аз мисля, че има доста играчи, набелязани от Лудогорец, но няма да се дават безмисленни трансферни пари, вероятно ако се случат трансфери към Лудогорец, ще бъдат до 1 милион евро, но смятам че трябва да гонят свободни агенти и тези пари да ги дадат като заплати, а не трансферни пари + заплати, защото 1 милион евро са прилични пари, като заплати за 4-5 годишен договор, по 20000 евро на месец, с които биха привлякли играчи, играещи на ниво от Холандия, Франция, Испания, като не слагам тук въобще останалите страни. Общо взето при добри попадения, за 4-5 милиона евро, Лудогорец може да привлече 6-7 доста прилични по млади играчи, на свободни трансфери, които да продадат след време и да реализират още по големи постъпления. Тук не коментирам въобще възможноста за привличане на свръх млади таланти. А от друга страна има много африканци, които гонят възможноста да играят в Европа, както и Бразилци и Аржентинци. Много е трудно Лудогорец да уцелят някой невероятен талант, но ако се случи, ще станат доста богат клуб. Важното е да се борят всяка година за влизане в групите, дали на Лига Европа или ШЛ. Вижда се че тези пари въобще не са малко, а докато започнат да губят пари има много време, общо взето, ако нямат 15 футболиста на които да плащат по 30-40 хиляди евро и да не се класират никъде, не виждам как биха фалирали, а с това управление, което имат в момента, могат наистина да достигнат далече, като далече имам предвид да кажем нивото на ЦСКА- Москва, Зенит и т.н. А българските стадиони, няма никакъв проблем да се пълнят, когато има интересни мачове.

miro211
23.10.2014 23:00

Приятел да ти кажа без да се обиждаш. Нищо не можах да разбера от дългият ти коментар. И недей мисли ми слушай Домуса какво казва:"На този етап трансфери са МАЛКО вероятни. Ти направо им избистри трансферната политика.

MarkoPolo
23.10.2014 23:00

Това не е фифата или фм-а. Не бъркай реалният футбол с виртуалният. На живо, свободни агенти, качествени се привличат ултра трудно, като се има в предвид, че ще трябва да играят в А група, независимо, че ще е Лудогорец. Само мога да им кажа Кийп Ъп !

gocktherock
23.10.2014 20:51

Хубавото ще е хем отбора да изкяри от тая работа, хем града. Така е най-честно и не мисля, че имаме такива практики в България. Дано се случи. Играят добре, имат още какво да учат, правя глупави грешки понякога, но най-важното е, че се борят до последно и късмета им се усмихва и миналата година беше така и снощи така се случи. Надявам се това да мотивира някои от другите отбори, защото това е начина. А не по български както си правехме винаги преди, вкарат ни гол и край, все едно са ни взели душата

holigan4e
23.10.2014 20:43

Сигурен съм , че Домуса , ще ги вложи тия пари в отбора и наистина вече няма да има кой да ги спре тия. Така трябваше да направи и Батков преди години , ама ламята си е ламя. А пък ако не е ламя и е дължал на някои пари това не ми пука. Като не може да управлява отбора вънка.

SuperSizee
23.10.2014 23:07

С такива хора като теб, имам желание да коментирам каквито и да било теми с футбола.