Топ 10 на гениалните плешивци във футбола (снимки)

15:27
Топ 10 на гениалните плешивци във футбола (снимки)
В спомените на феновете играчите с гола глава ползват карта за безплатен транспорт през времето - много се набиват на очи. Но не един и двама са гениалните плешивци, чийто лик се превръща в част от футболната епохата. И ние имаме един от най-големите - Данчо Лечков. Незабравим виртуоз с топката, и днес визуално той е разпознаваем навсякъде. Общото за всички в тази класация е и че освен коса, те нямат комплекси от това. За разлика от такива като Рууни, които бягат от реалността...

Топ 10 на гениалните плешивци във футбола:

10:
Боби Чарлтън остава във футбола с 3 неща: подаръка на съдбата, оставила го жив след самолетната катастрофа в Мюнхен, майсторлъка си и плешивото теме. Остана в аналите и с ужасяващо нелепите си опити да създаде нещо като растителност по главата си. Но е обяснимо - той твореше на терена по същото време, в което "Бийтълс" създаваше своите шедьоври.



9: Гжегож Лято легитимира прическата тип "кубе" през 70-те години. Рано-рано остана без русите къдри, но сякаш липсата на коса му донесе бързината. Колкото повече оплешивяваше, толкова по-бърз ставаше. Защитници му гледаха гърба и не им оставаше време да го подиграват на фризура.



8: Франк Лебьоф стана световен шампион с Франция през 1998-а и вече щеше да е позабравен, ако не бе ощастливен с гола глава. Липсата на коса го превърна от обикновен защитник, тип дърводелец в национално богатство. Франк се възползва от повсеместното обожание и защитава репутацията си на любим чаровник за френските жени.



7: Яп Стам прилепваше като пощенска марка върху противниците, които освен ритниците му отнасяха и спомена за свирепата му физиономия. Атрибутът коса го напусна още в младежките му години, много преди да направи запомняща се кариера в "Манчестър Юнайтед", "Милан" и националния отбор на Холандия.



6: Снимката, на която Лоран Блан целува голото теме на Фабиен Бартес за късмет, се е запечаталата в спомените на всички, гледали световното от 1998-а. Преди началото на всеки мач на Франция капитанът Блан отиваше ритуално до Бартес, хващаше с две ръце главата му и полагаше върху нея "щастливата" целувка.



5: Атилио Ломбардо е абсолютният класик по темата. Такива като него сякаш се раждат и остават без нищо на главата. Но това с нищо не му попречи да се харесва на жените повече от който и да е било с буйна коса. Страхотно крило, чиято бързина понякога правеше стоте метра на игрището прекалено малко разстояние.



4: И грозен и плешив бе датчанинът Томас Гравесен. При сблъсъка със страховития викинг летяха искри във всички посоки. Много як, много мощен с фигура на дървосекач, някак сензационно той облече екипа на Реал Мадрид. Но ще бъде запомнен повече със синята фланелка на Евертън , където заедно с него се подвизаваше абсолютния му "близнак" - Ли Карсли.



3: На шведския бонвиван Фреди Люндберг видимо му тежеше, че с всяка изминала година това отгоре намалява драстично. Но всичко си дойде на мястото с модата на бръснатите или остриганите до голо глави. Това реши комплексите на Фреди, който освен отличен футболист се превърна и в модна икона.



2: Ето го и "кристалния" Ариен Робен, чиято коса отлетя заедно с многобройните му контузии. И сякаш по чудо той си реши здравословните проблеми с новата, евъргрийн прическа. За нещастието на съпругата му, германките го намират за далеч по-неустоим в новия вариант, а чувството му за хумор показва, че е се освободил завинаги от прангите на комплексите.



1: В тази класация по принцип няма по- и най-. Но короната за най- гениален плешивец за всички времена няма как да стои по-добре от изконното място - главата на Зинедин Зидан. Голото теме му помогна да вкара гол срещу Бразилия на световния финал през 1998-а. С него той удари и Матераци 8 г. по-късно. Останалото е една велика приказка!



Автор: Жаклин Михайлов, в."Труд"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

devic
13.10.2014 20:51

засягате една глобална тема с това оплешивяване на мъжете на средна възраст. изобщо няма място за "мода" и глупави майтапи.

Tup_Vupros
13.10.2014 18:13

Къде е Бобката Михайлов или той е в класацията на великите с перуки(присъдени коси)?*referee*

medno
13.10.2014 17:56

Ами А.Иниеста или пък Роберто Карлош !? Да не би да не заслужават места в топ10 ?

vlatkyn
13.10.2014 16:19

Лечков си е направо преди Гравесен.

nkrumov
13.10.2014 15:49

Немците особено ще помнят един друг "плешивец" - Данчо Лечков.