Домусчиев: Само с българи няма как да се пробие в Европа

18:57
Домусчиев: Само с българи няма как да се пробие в Европа
Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви, че само с български футболисти е невъзможно да се пробие в Европа. Според него трябва да се търси правилното съотношение между българи и чужденци.

"Успех само с български играчи няма как да има. Ние сме в топ три на клубовете в нашата държава, които инвестират най-много. Ще има помощни игрища, трибуна, осветление, съблекални, всичко за юношите. Инвестираме в кадри, но трябва да сме реалисти. Без да обиждам колегите от Ботев Пловдив или когото и да било – няма как да се пробие със собствени юноши. Трябва да се търси правилната смес", каза Домусчиев пред ТВ7.

Собственикът коментира и раздялата със Стойчо Стоев, който беше освободен, а на негово място назначен Георги Дерменджиев.

"Стойчо Стоев имаше пропуски. Казах си мнението, но нещата не се промениха. Както и при Ивайло Петев – не можеше да надскочи повече. Резултатите и играта потвърдиха това и в такъв случай е нормално да се разделиш с този специалист. Мисля, че беше за добро. Сега на Георги Дерменджиев му предстои много работа, но не могат да се направят равносметки, докато не проведе една подготовка", допълни Домусчиев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zelen1q
08.09.2014 11:48

Вижте отбора на Бате Борисов с колко чужденци е пък тогава говори пак

scouser_pool
08.09.2014 08:13

Истината е , че и на мен ми се иска да излизат български таланти от школите и да се налагат български играчи и примерно като играем в Европа да гледат "българския" ни отбор как постига успехи , но такива няма...едните ни таланти са супер добри и трябва да се развиват в сериозни отбори , като Кунчев,Славчев и т.н. , а не в Разград или където и да е в БГ...другите не са достатъчно добри да помогнат на Лудогорец и да им подобрят представянето , а в крайна сметка това идва на първо място...сега е хубаво , че и Георги Терзиев от време на време го налагат , но не се сещам за други български играчи , които Лудогорец да вземат и да ползват като титуляри...а продуктите им от школата ще излязат на яве чак след 5,6 години , още е рано ...Литекс работят много добре с школата и най-добрите ни играчи на практика излязоха от там последните години и 2,3 от ЦСКА , но виждате тези отбори не постигат никакви успехи по този начин...същата работа е и в Сърбия и Хърватия...развиват страхотни таланти , но самите им отбори не са кой знае колко силни , примерно Партизан и Динамо Загреб(които произвеждат всяка година по поне 1 световен талант) не постигат почти никакви успехи в Европа , най-много класиране в групите на ЛЕ , а не случайно и двата отбора ги споменах понеже знаем как завършиха мачовете им с Лудогорец*smile*

chefkata_1926
08.09.2014 12:26

Я виж отбора на Бате Борисов както казва пича под мен колко чужденци имат ?Просто трябва да наложат някакво ограничение на тия чужденци примерно по 2 3 в отбор и толкова ,може да стане с Българи стига да се работи правилно!

Big_Ivan017
08.09.2014 02:04

Изобщо не ми се иска да се съглася с него но е прав... а иначе от друга гледна точка пък и хора с пари като него изобщо не допринасят за младежките ни школи... как да имаме талант в България при положение че никой не показва желание да се грижи за всички момчета които искат да пробият в нашия футбол и да ни направят сила по световните и европейските първенства...

golemiq_geshan
07.09.2014 22:55

То няма как да стане отведнъж с българи , още повече при толкова трудното им задържане в А група ако излезе някой по - кадърен . Въпроса е наистина да заздравят школите си господата от Разград и да работят с тях , защото това , което правят в момента с набори 99 и 00 е просто отвратително , едва ли не ги примамват като м*нгали да отидат при тях като им дават някой лев на бащите им и там абсолютна липса на всякаква подготовка , наистина имат бази и всичко , но няма кой да работи там , а и децата отиват там като че ли вече са звезди , след като толкова биват обеждавани да се присъединят . Не случайно споменавам точно тези 2 набора , защото следващите 10-тина години те ще бъдат бъдещето на България и по една случайност братовчед ми е 99 и е един от най - големите таланти в България до този набор , примамваха го като че ли на курорт да отиде в Разград , а и е по - близо , но всички ги посъветвахме да отиде в Литекс и предполагам живот и здраве до 4-5 години ще мачка в първия тим и после нагоре , просто манталитета е друг в Литекс , там не привикват никого и освен ако не са следили някого много из късо , всеки минава сериозни проби

Danskrastev
07.09.2014 22:01

Всичко си е до държавата,и манталитета на хората ето един пример в Сърбия как разчитат главно на млади сърби и много малко чужденци вижда ме как произвеждат таланти,и за какви суми ги продават,и след това имат качествен национален отбор.Много ми допада начина на работа на Лудогорец първо защото сме в България няма ме бази дори няма ме и стадиони,и е хубаво че се инвестира точно в такива неща за да може след време Лудогорец да има качествени български таланти в отбора.Надявам се дори и след класирането в ШЛ да продължат по същия начин отдавна не съм виждал някакво светло бъдеще в нашия футбол...

deyangeorgiev97
07.09.2014 21:53

Прав е Домусчиев. Говорите как българските отбори купували слаби чужденци,но в Лудогорец няма такива работи. Лудогорец са професионалисти,за има няма 5 години направиха такива работи,каквито само Левски и Цска са правали. Пожелавам до една-две години и Левски да се върне там където им е мястото в Евро турнирите!

brickbat
07.09.2014 21:50

да но по-добре да играят българи и да нямаме отбор в шампионската лига отколкото да има 3-4 българи, останалото чужденци.

rokera_henry
07.09.2014 21:25

Как може да сте толкова задръстени и да сте такива буквалисти?! Къде точно написах 22 играча, все Българи??? Къде точно написах, че абсолютно целият състав да е изграден само от българи??? Мен англичаните не ме интерисуват, тях и срещу тях да бягаме няма да можем да гистигнем, защото изключително много залагат на децата си, юношите си и изобщо всичко. Глупави сравнения, пък кой говоре за Кунчев, Божинов и подобни глупости. Само те ли са футболисти? Само се прочетете как разсъждавате.. Жалко.. Простотията е, че се залага главно на чужденци, без значение дали са кадърни или не.. Простотията е, че за да стане нещо от теб, да имаш талант не е достатъчно.. Ама какво ли обяснявам, едва ли ще разберете...

AC_Milan_92_45
07.09.2014 21:39

Големите отбори в България трябва да се борят за Евро турнири и ако знаят кой точно чужденец да вземат, за да стане работата, трябва да го вземат. Както Лудогорец, почти всички чужденци, но вършат работа. Въпросът е, че тези български таланти за които ти спомена, те трябва да се развиват в тези младежки формации на А Група и в по-малките отбори, като Славия, Берое, двата Локомотива и тн. И вече ако стават, тогава да ходят в големите български отбори. Големите ни отбори трябва да играят с максимално добър възможен състав, дори и почти да няма българи, в малките и средните отбори трябва да се развиват. В момента в почти всички отбори чужденците са повече.

rokera_henry
07.09.2014 19:07

Защото не избирате от където трябва. Ама нали е по-лесно да се въртят мениджърски игри, за да се перат по-лесно мръсните пари и да се привлече някой мангал, вместо някой талантлив българин.. То за това сме на този хал, а футбол нямаме.. А в същото време по махленските теренчета стават къде по-интересни мачове от тези, които са предавани по ТВ..

Отговор
:
13
scouser_pool
08.09.2014 07:59

Ехее , разкри цялата конспирация*lol* Чисто и просто Лудогорец търси бързи успехи , купува един добър чужденец за 300 000 примерно като Безяк,Мисиджан и т.н.(не знам дали точно за толкова са купени , но примерна цена)...помага да играе добре отбора , 2,3 години мачка и след това го продават за 3,4 млн. и му взимат някой евтин безизвестен заместник , който ще прави същото(разбира се , не винаги ще се получава както стана с тоя Луму примерно , но повечето пъти ще са успешни покупките)...и ето ти успешна политика и от финансова гледна точка и от игрова*tongue* В същото време , както ти написа аа2 , чакаме да кажеш кои са тези български играчи , които Лудогорец може да ги привлече и да класират отбора в ШЛ???*wonder* Очакваме някой по-добър от Мисиджан,Кайсара или Безяк примерно да кажеш , който ще ги класира*thinking*

MarkoPolo
07.09.2014 19:48

Ами да. Да вземат направо Стефано Кунчев, Божинов, че и Бойко да вземат.

aa2
07.09.2014 19:25

Иди сега обясни как англичните не правят нищо, защото не играят с 11 англичани в отборите си!Глупаво е това!Къде видя ти 22 български играчи, които да могат реално да направят това което направиха Лудогорец?Посочи ми всичките 22-ма, които ще влязат в ШЛ.Аз знам максимум 5-6, ти може би ги знаеш всичките.