Топ 5 на великите моменти на Кака в Милан

19:12
Топ 5 на великите моменти на Кака в Милан
Снощи Кака бе представен като футболист на Реал Мадрид след трансфер, смаял света - 67 200 милиона евро, които "кралете" от Мадрид не се поколебаха да платят за бразилската звезда.

По повод на вчерашното вливане на бившия "росонер" в редиците на "Белия балет" сайтът Goal.com публикува топ пет на моментите на Кака в Милан за шестте великолепни "червено-черни" сезона на мегазвездата.


Топ пет на моментите на Кака:

\"\"► 5. Дебютният сезон - когато Кака пристигна в Милан от Сао Пауло през 2003-а година за 8,5 милиона евро той все още е непозната величина. "Росонерите" са действащи европейски шампиони и притежават един от най-добрите плеймейкъри в Европа - Мануел Руи Коща. 21-годишният играч е привлечен, за да бъде резерва на португалската звезда, но много скоро той закотвя на пейката бившия играч на Фиорентина. Кака направи зашеметяващ дебют, вкара десет гола в Серия "А", а Милан спечели единствената си за десетилетието шампионска титла в Италия. В тази година бразилецът спечели приза за най-добър играч в Калчото, както и за най-добър дебют.

\"\"► 4. Голът срещу Фенербахче - Вероятно най-великият гол в кариерата на Кака в Милан, който той отбеляза през сезон 2005/06. Милан играе с Фенербахче среща от груповата фаза на Шампионската лига на "Джузепе Меаца", резултатът е 1:1 и остават само пет минути до края на двубоя. Тогава Кака пое топката в собствената си половина, премина трима бранители, преодоля вратаря и донесе победата на тима си по изключително красив начин.

\"\"► 3. "Златна топка", Най-добър играч на ФИФА и Клубен световен шампион - Декември 2007 година бе най-великия период за Кака. Бразилецът спечели престижната "Златна топка", бе избран за най-добър играч от ФИФА и бе коронован с Клубната Световна купа след победа над Бока Хуниорс с 4:2. В тази среща бразилският футболист вкара едно попадение, а останалите бяха дело на Алесандро Неста и Филипо Индзаги (2).


\"\"► 2. Триумф в Шампионската лига през 2007 година
- Кака не бе най-добър във финалната среща в Атина, поради здравата опека на дефанзивния халф на Ливърпул Хавиер Масчерано, но в края на вечерта той прегърна най-престижния клубен трофей след победата на неговия Милан с 2:1 над мърсисайдци. Това бе един вид реванш за лудия финал срещу Ливърпул през 2005-а година в Истанбул, когато тимът от града на Бийтълс сътвори истинско чудо, изтръгвайки от ръцете на "росонерите" почти спечеления трофей. Кака стана голмайстор на Шампионската лига и спечели наградата на ФИФА за най-добър футболист на годината.

\"\"► 1. Полуфиналът на Шампионската лига - пълно унищожение на Манчестър Юнайтед - Най-великият момент на Кака бе полуфиналът на най-комерсиалния турнир през 2007 година срещу Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" са големия фаворит за трофея, а на плещите на "росонерите" тежи безличен сезон в Италия. Но Кака не мисли така. Той напълно затъмнява Кристиано Роналдо, пълен господар на терена е в първата среща на "Олд Трафорд", бележи два пъти, а вторият гол е изключително красив, тъй като бразилецът сам се справя с трима състезатели на Юнайтед. На реванша на "Джузепе Меаца" Милан разпиля съперника с 3:0 и заслужи мястото си на финала, който не след дълго щеше да спечели. А Кака отново блестеше в проливния дъжд на стадиона в Милано от първата минута до последния съдийски сигнал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Milan1989
03.07.2009 08:00

Кака е на 27 години, селдователно има още 5 години да се проваля. Но явно всички коментирали не са гледали играта му на купата на конфедерациите, където всички асистенции към Фабиано бяха дело на Кака и бразилеца спечели наградата за играч на турнира. Единственото, което ме притеснява е неуспешния му мерник отдалеч, но с Кристиано в Реал, няма Кака да опропастява далечни удари. По-скоро Кака ще е типичен плеймейкър и ще захранва Раул,Бензема,Кристиано и останалите нападатели с пасове, което той умее идеално.

Cris_7
02.07.2009 14:38

Велик беше . но сега ще си провали кариерата в Провал Мадрид

Nenoph
01.07.2009 23:22

Най-добрата сделка за Милан от привличането на Пато (2 години)!
Кака никога, в който и отбор да играе, дори и да беше останал в Милан, няма да играе играта, която показа до 2008 и с която спечели прозвището "най-добър в света". Потърпете малко и ще се убедите *wink*

biznesmen
01.07.2009 23:18

Средната възраст на отбора ще падне защото се махнаха Шева,Малдини,Кака и се купуват нови млади футболисти.

Fi4o_CskA
01.07.2009 22:38

най титолуваният отбор в света е реал мадрид а не милан. Русонерите не ме кефат изобщо. Не може средната възраст във отбор водещ се от топ 10 да е 30 годиним *joking*

ForzaMilan1899
01.07.2009 21:47

Нямаш си на представа в каква грешка си.Най-важните неща за един отбор са феновете и историята.Те са от нещата, които отличават големите от малките клубове.

samomanutd
01.07.2009 21:32

ами реал са наи тиолувани но са са боклуци тва важи и за милан и тва е най важното а не историята важно е кво праи6 сега а не преди 10 години коаат футбулистите на милан са билио о6те млади

biznesmen
01.07.2009 20:28

В някаква грешка си най-титулувания отбор в света е именно Милан.Иначе Кака дано не спечели нищо и кариерата му пропадне

vendeta
01.07.2009 20:27

''спитара'' не те зн кои си ама маи не 4етеш достатъ4но .... Милан е най-титолувания отбор в света *wink*

spitara
01.07.2009 19:37

bobolino ако това е "най-нищожното отборче в света" незнам ,това е най-титолувания отбор ,е и мене не ме кефат ,дразнат ме с тапия си начин на работа и всичко ама това кадето го казваш е смешно..

bobolino
01.07.2009 19:25

Такива моменти Кака няма да има повече защото вече е играч на най-нищожното отборче в света *lol*