Лацио привлича Десподов за 1 милион евро

11:38
Лацио привлича Десподов за 1 милион евро
Един от най-големите таланти на академия „Литекс" и българския футбол Кирил Десподов вече е с крак и половина в Лацио. „Меридиан Мач“ научи, че младокът има подписан предварителен контракт с римския гранд. Той трябва да влезе в сила следващото лято.

Причината е, че тогава Десподов вече ще е навършил 18 години и ще отпадне всякаква възможност „орлите" да го отмъкнат срещу скромна компенсация от Ловеч. По този начин младокът ще стане поредният изключително силен трансфер на Гриша Ганчев зад граница и ще налее в клубната каса колосалната за родните стандарти сума от 1 млн. евро.

Твърди се, че сделката е била оформена още преди близо 3 месеца, когато Лацио бяха в София. Тогава „орлите" гостуваха заради юбилея на Левеки за мач, завършил 3:2 в полза на „сините". Именно тогава те са се срещнали с представители на Литекс и са подписали предварителния договор.

За интереса на Лацио към себе си потвърди и Десподов на по-късен етап. Това ще бъде поредният звезден трансфер на „оранжевите", които се утвърдиха като търговец номер 1 в българския футбол в последните години.

Припомняме, че само за последните няколко месеца Симеон Славчев бе пласиран в Спортинг Лисабон, а Николай Бодуров в английския Фулъм.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Deco_Sneijder
11.08.2014 17:41

Безкрайно много ме радват такива новини.Всяко лято си мечтая поне 2 или 3 момчета от бг първенството да фръкнат навънка и да се наложат,но това като,че ли не ставаше до преди години..даже и не продавахме..а сега тук там вече се забелязват български момчета сред редиците на някои средняци из Европа.Това може само да ни радва,така се почва от Лацио,Палермо,Удинезе,та чак до Интер,Ювентус и Милан *smile* Давам просто пример.Дано го вземат това момче,дано играе и дано най-вече се наложи!Наложи ли се следва национален отбор,трансфер и само положителни новини за Българския футбол.Успех му желая.И едно голяма БРАВО на Литекс,само тази година 3 лъча надежда изтреля,догодина дано са още повече *smile*.Това лято като цяло станаха много трансфери на Български таланти в чужбина (Много за България) Чочев в Палермо,Славчев в Лисабон,Бодуров в Фулъм,Десподов в Лацио дай боже,а и Тонев е на път да премине в Селтик където вероятно ще играе редовно и ще се наложи,така че страхотен трансферен пазар за Българите *smile*

greenhool
11.08.2014 14:39

Най-после първият българин в Лацио! Желая му успех!!!

Manchester_Red
11.08.2014 14:01

Заместника на Клозе ! *thumb_up* Но все пак ми се струва, че 1 млн. е малко, едва на 18 е момчето и е доста талантлив, според мен трябваше минимум 4-5 млн. да вземат, но така е в България, продаваме талантите си на безценица...

djzt
11.08.2014 12:47

Е така в Бъглария ни взимат талантите за 1 млн и нашите шефове си мислят ,че са адски много пари , а в другите отбори младите звезди не си ги дават за по-малко от 6-7 млн ............. с какво нашите са по-слаби!?!?! Еми с нищо ,но там си ценят момчетата и не ги пускат така да е .... айде със здраве *beer*

za4o
11.08.2014 16:20

Стига бре , Балъков бил много добър ........ Може ли да поемеш отбор който се бори за титлата миналата година и да кажеш преди да започне новия сезон , че Литекс ще се бори за оцеляване >??>?>?>?>? Трагични мачове до тук изиграха. АМА МНОГО ТРАГИЧНИ!!! Литекс - ЦСКА беше най грозната гледка. Двата отбора си подават топката в продължение на 90 мин. Страшна игра...Иначе съм съгласен ,че школата е на едно доста добро ниво за Бг. Любо Пенев също има виждане и философия за играта, но отиде в националния *sad*

crazy_rabbit
11.08.2014 15:34

Мързел и лоша дисциплина *wink*

fivooo
11.08.2014 15:19

Да, това е самата истина. Има и друго - българите се славят с мързела си.

MarkoPolo
11.08.2014 13:50

Много, много правилно ! Ако огледаме топ 5 първенствата, много рядко ще видим отбор в който да не присъства име завършващо на "ИЧ", точно от югославската школа. Изключително силни школи. Литекс, е отбора в България, който прави силни футболисти от млади и не се свени да ги продава да се развиват. Ми то от младите момчета, които ще ни представят на квалификациите за световното, а защо не и на сегашните за европейски, повечето и най-добрите са от Литекс. Ето за това, този клуб ми е любимият от А група, не взема калпави чужденци само, а и си развива играчите от школата. Стоичков и Пенев си бяха, много на място в този клуб, дано оставят и Балъков, защото е много добър и ще залага и той на млади момчета, въпреки лошите резултати за момента.

Danskrastev
11.08.2014 13:43

Като цяло българското първенство е слабо и подготовката също е много зле примери много които отиват в чужбина и не успяват да се налагат за това ги продава ме по-евтино докато виж например Партизан почти всеки техен талант пробива в чужбина последния пример е Маркович който ще играе в Ливърпул така че проблема си е в нас нямат подготовка младите футболисти в България не получават шанс за изява...аз съм на мнение че след време школата на Лудогорец ще произвежда много млади таланти които ще бъдат продавани за много пари защото имат много добра школа в момента...

kolio_vg
11.08.2014 13:35

Абсолютно прав си,просто нека се огледаме колко хървати,сърби и босненци играят в големите първенства и колко българи. За това нас ни оценяват по-ниско.

biancorosso
11.08.2014 13:24

Въпроса е, не дали ги ценят, а колко са склонни да предложат чуждите отбори. Хърватите и сърбите си продават младите за 5-6-7 дори 10млн. в някои случаи, но не забравяй, че югославската школа е много ценена още от край време и западняците са склонни да дават големи суми за тях. Последните 10 години колко големи имена сме дали ние на футбола ? А замисли се колко са дали сърбите, хърватите, босненците и т.н. Като никой не предлага повече от 1млн. ясно е, че ще ги дадат за толкова. По-добре, отколкото да тънат в мизерното ни първенство. Нека ходят на запад и да се развиват момчетата.

futbolista_rs
11.08.2014 13:19

От части си прав, но в последните години кой наш талант се е реализирал в чужбина (говоря за топ ниво не средно европейско)? Всички имат или проблем с физиката или с тактиката и ги преотстъпват или търкат пейките.