От Легия призоваха Селтик да преиграят мача

19:11
От Легия призоваха Селтик да преиграят мача
Ръководството на Легия Варшава изпрати отворено писмо до Селтик, в което призовава двата тима да се срещнат отново за да определят кой отбор е по-достоен да играе в плейофите на Шампионската лига.

Двата тима играха един срещу друг в третия предварителен кръг и поляците спечелиха категорично и двата мача с 4:1 и 2:0. Заради използването на нередовен футболист във втория двубой обаче УЕФА присъди служебна загуба за Легия 0:3, което прати Селтик напред. Поляците смятат, че това е крайно несправедливо и предлагат двата тима да се срещнат още веднъж, за да бъде определен победителят.

Отвореното писмо:

Селтик е една от легендите на европейския футбол. Клуб, който с голямото си наследство е допринесъл много към историята на най-великата игра. Легендата се базира не само на големите успехи на терена, но и върху уповаването на ценности като честност и достойнство. Успешните отбори на Селтик през годините и великите фенове прославят клуба из целия свят. За това Селтик винаги е бил модел за подражание за нас.

Легия също е отбор със силен характер и смело сърце. Нашата история не е толкова дълга и успешна като тази на Селтик, но можем гордо да погледнем назад и да очакваме бъдещето. Нашата почти 100-годишна история, винаги свързана с нелеката история на Полша и Варшава, показва, че никога не сме се отказвали и винаги сме поставяли честта на първо място.

Двете победи над Селтик в третия предварителен кръг на Шампионската лига, спечелени трудно, но заслужено, бяха голям успех за нас. Това ни доближи до голямата мечта на цяло едно поколение наши фенове - влизането в групите на Шампионската лига за първи път от 19 години. Смятаме, че е дълбоко нечестно и в разрез с феърплей-а тази наша мечта да бъде разбита заради последните четири минути на втория мач, когато в игра влезе Бартош Берешински.

Селтик бе част от една от най-красивите истории в европейския футбол, когато през 1967 година победи Интер на Еленио Ерера на финала на Купата на европейските шампиони. Можете ли да си представите Джок Стейн и Били Макнийл да бъдат лишени от шанса да постигнат най-големия триумф в кариерата си заради административна грешка. Ще приеме ли, която и да е футболна легенда на Селтик класиране напред, въпреки загуба в двата мача. Сигурен съм, че тяхната легендарна гордост не би им позволила това. Как биха погледнали в очите унижените фенове.

За това ви призовавам да се обърнете към великите традиции на честа и справедливостта, с които Селтик е известен през всички 126 години от съществуването си. Не разрушавайте това красиво наследство, което сте приели от предните поколения. Призоваваме ви да изразим заедно желанието си пред дисциплинарните органи на УЕФА да изиграем един мач, който да определи победителя. Да го направим или във Варшава, или в Глазгоу.

Легендарният мениджър на Селтик Уили Мейли веднъж казал, че на вашият стадион "мъжът се оценява от футболните му достойнства". Само вие може да решите дали това кредо ще бъде заменено от опортюнистично възползване от грешки в правилата.

Много фенове на Селтик вярват в мотото "Пази вярата" и го изобразяват на знамена, фланелки, татуировки и най-вече в сърцата си. Ще мисля за това, докато очаквам вашият отговор.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sage333
11.08.2014 07:18

Гадното е ще ако беше обратният случай и селтик водеше в резултата и беше заменил футболист непозволено УЕФА намаше да ги накаже. УЕФА правят така то на тях им скимне. Неможе в два напълно еднакви случая УЕФА да взима две различни решения. Ако селтик играеше с по голям клуб от тях Уефа щеше да си замълчи

shoshibgFB
11.08.2014 02:47

Голяма грешка на администраторите на Легия, язък за готиното им отборче. Гадното е , че въпреки че има прецедент (Литекс), наказанието не е едно и също, което дава на феновете правото да си напряват извода, че т.нар. "Големи" отбори ги бутат (не че Дебрецен са голям отбор де, ама Унгария е къде къде по-напред с материала от БГ).
Това писмо нищо няма да помогне, за съжаление.

Chelsea_FanBlue
11.08.2014 22:53

Някой по-долу беше написал, че в предишен мач, ако са били картотекирали "виновника" е щяло да му изтече наказанието преди реванша със Селтик. Но оттам идва и логичният въпрос, защо да вписваш играч, който няма как да ползваш услугите му?! То е ясно, отборът ти има мач, ти си с наказание, не участваш и ти приключва наказанието. Въобще толкова противоречиви са някои правила на УЕФА, че явно и те не ги знаят и прилагат различен аршин както им скимне. Иначе от ръководството на Легия едва ли биха допуснали такава грешка?! Пожелавам успех на Марибор *thumb_up*

BoB_i_leshta
11.08.2014 00:41

Такова нещо няма как да се случи ,защото жребият вече е теглен .Интересно ми е обаче дали и Марибор ще им сцепат задниците на Селтик . Гледайки шотландците в първия мач срещу Легия ,останах с впечатлението ,че половината отбор за пръв път пипа топка през живота си и общо взето идеята в играта им е не повече от тази на Розова Долина ,които даваха в събота по Канал 3 .

NoDiggity
10.08.2014 23:14

Следващия сезон предлагам ПлатиМИ директно да класира в ШЛ отборите, които най-много му допадат и направо да даде титлата на някой без игра..

Jason_Scotland
10.08.2014 23:07

Тази декларация е пълен абсурд и не виждам за какво е таз жлъч в посока Селтик?
Такива случаи има много в историята на ЕКТ и очевидно ще има и за напред. Има си правила и е добре отборите вперили поглед в паричките на ЕКТ да отделят и малко средства за качествени административни кадри за да не изпадат в смешни ситуации.
Аз си спомням, че в началото на 90-те ЦСКА победи легендарния Ювентус с 3:2, но по същата причина но отрязаха (мисля Михтарски имаше проблем с картотеката) и служебно 3:0 за Юве ... правила, що да правиш?
В таз декларация на Легия обаче подмолно се "мажат филии" на Селтик, че белким го докарат на чест някаква а всъщност трябва да се оправят с УЕФА ... те са законодателния и контролен орган*wink*
В крайна сметка грешката си е тяхна а се опитват да прехвърлят от болната на здравата глава проблема.
Инак, Селтик са си зле не само поради новия тренер ами най-вече орязания бюджет. За това и Нийл Ленън дипломатично напусна*wink*

Arcilius
10.08.2014 22:44

Правилата са си нарушени (дори и по невнимание, както ми изглежда в този случай) и затова преиграване няма как да има. Единственото, което не мога да си обясня, е как така няма човек от УЕФА (примерно съдията или делегата на мача), който преди започването на срещата, особено в квалификации за ШЛ, да направи проверка с картотеки, наказания и прочие. По този начин няма да се стига до такива фрапантни отсранявания. Ще бъда благодарен, ако някой по-компетентен ми обясни как стоят нещата.

devil4eto
10.08.2014 22:14

Това няма как да стане! При днешния "финансов" футбол едва ли Селтик да се реши на такова нещо( като прибавим и факта, че евентуален такъв мач ще го загубят). Грешката си е на Легия, не може отбор с претенции за Шампионска лига да не знае правилата и да ги нарушава В ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ НА РЕШЕН МАЧ!!!!

aa2
10.08.2014 21:15

За последен път ще се опитам да обясня на простите ви глави - ПРАВИЛАТА СА СИ ПРАВИЛА, НАРУШИШ ЛИ ГИ ТРЯБВА ДА БЪДЕШ НАКАЗАН!Няма значение дали за 1-2-5-90 минути, важното е, че са нарушили правилата.Като са прости и включват играч, който не може да играе, в мач, в който нещата са решени да си сърбат попарата.
А вие сте още по-прости!Пискате за феър плей, за честност, за справедливост.Ами айде замислете кой в случая нарушава правилата?Случайно Селтик да е направил нещо?Говорите за Лудогорец, за Литекс...Селтик с какво е виновен за Литекс?Какво е направил Селтик погрешно, че да заслужава обиди?

Тъпи сте, но не го осъзнавате!

Deco_Sneijder
10.08.2014 23:24

Харесвам коментарите ти по принцип,но когато става въпрос за Селтак си адски пристрастен!

aa2
10.08.2014 21:37

Виж сега, УЕФА каза, че започва проверка на този проблем и Селтик го направи официално - подаде жалба.Разбира се, че когато си излъган ще търсиш справедливост.От там нататък вече управляващия решава какво ще е наказанието, Селтик няма нищо общо с наказанието.След като са толкова прости да включат играч, който е наказан за 2 минути при резултат 6:1 заслужават полученото! Знам, че ви е яд, но фактите са такива, приемате ги и млъквате!Описукахте света, а не разбирате, че нищо не постигате. И само да поясня - няма фен на Селтик, който да е доволен от положението, нас ни е срам адски много, но НЕ НИЕ РЕШАВАМЕ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ!!!Единственото което можем да направим е да си подкрепим отбора и да продължим да се надяваме за ШЛ. Край!

myzrael
10.08.2014 21:31

Хайде и аз да обясня на господин "интелигентен" какво е направил Селтик. Селтик е подал жалба до УЕФА. Без тази жалба Легия си продължаваше и нищо нямаше да се промени. Малко нагло е да скъсат задника от бой и в 2-та мача, да ти го набутат 6 пъти и ти да се оплакваш, че не си продължил, заради такава глупост. Приеми, че си загубил с достойнство и остави отбора, който те е насрал от бой да продължи. Но явно в това жалко и мижаво отборче нямат никаква доблест и чест и не могат да приемат спокойно загубите! Разбирам да искате да накажат Легия - добре, но наказанието ад е толкова сурово, че да ги отстранява, само защото вие за никакъв х*й не ставате...извинявай, но когато УЕФА почне да отстранява отбори вместо вас и това се случва не за първи път, докато други отбори в същата ситуация не подлежат на такива наказания...хмм, малко е съмнително! Сега разбра ли какво осъзнах аз и какво осъзнаваме всички незаслепени ТЪП*КО ?!?

sakata_97
10.08.2014 20:36

Легия заслужават този шанс на 100%,Уефа да се осъзнае и да отмени това наказание,а и Селтик трябва да се съгласят такъв голям отбор като тях трябва да го направи

MarkoPolo
10.08.2014 22:49

Човек, на всички ни е ясно, че си пристрастен и не мислиш трезво и защитаваш Селтик. Вместо да псуваш наред, без причина и да пишеш глупости за правила. Казваш, че правилата са за спазване, дори и леко да ги престъпиш ? Не мисля, че ти си ангел и не веднъж си прекрачвал, това или онова правило. Ако примерно, забравиш да си платиш вноската за апартамента с 1 ден и от банката дойдат и ти вземат всичко, ще говориш ли пак така *smile*)) поне бъди справедлив, като защитаваш теза.

aa2
10.08.2014 21:43

Не се мъчи да им обясняваш - те са винаги прави. Аз лично се отказвам вече, няма смисъл да спориш с бавноразвиващи се, твърде изтощаващо е!

ivanov1982
10.08.2014 21:37

Абе помак има една приказка - Кьорав карти не играе! Знаят че са осрани, че и писма пишат! Отпадат си заслужено и това е

devic
10.08.2014 20:20

какъв реванш? няма друг отбор който при унижение и отпред и отзад, ще има някакви претенции за плейофи.... и то 6 пъти!!!!

biancorosso
10.08.2014 19:50

Малко безсмислено е да пращат това писмо, защото най-малкото не зависи от Селтик, а от УЕФА, т.е. дори и Селтик да се "съгласи", УЕФА няма как да разреши подобно нещо, най-малкото защото жребият за ЛЕ и ШЛ вече е теглен и няма как да се получи такава промяна.

Deco_Sneijder
10.08.2014 19:17

Няма смисъл..защото Легия пак ще ги разбие и после просто няма да имат с какво да се оправдаят...много мръсна постъпка..убиват истинските отбори така

Chelsea_FanBlue
10.08.2014 23:40

Ти сам казваш, че правилата са за да се спазват. Защо в случая с Литекс не са спазени? Чете ли отговора от УЕФА? [@link http://gong.bg/bg-football/evrouchastnici/uefa-reabilitira-seltik-no-ne-go-napravi-za-liteks-291623] да ти припомня! УЕФА пък обяви, че "Дебрецен няма интерес да пуска този футболист в последните три минути на добавеното време, когато резултатът е толкова категорично в полза на полския клуб". Дебрецен - Литекс 4:1 в общият резултат и отхвърлена молба. Легия В - Селтик 4:1 в реванша и молбата е приета! No more comment!

aa2
10.08.2014 21:29

По твоята логика дай при резултат 5:0 след 60-та минута отбора, който води да направи 10-11 смени, да вкара даже някой фен на мястото на футболистите си, дай другия отбор да върне играча си с червен картон(ако кажем, че има такъв), то какво ще повлияе, резултата вече е 5:0. Наистина продължавам да се изумявам колко тъп може да бъде един човек! 10000000% сигурен съм, че ако на мястото на Селтик беше ваш любим отбор щяхте да говорите по друг начин.1000000% съм сигурен, че изобщо не ви пука за Лудогорец и Литекс, но просто се правите на патриоти, въпреки че най-вероятно сега, ако се срещнем на живо и ви накарам да ми опишете емблемите на 2-та отбора няма да можете да го направите.Сигурно и резервните екипи на отборите не знаете, но сте много съпричастни към тях... Пумия, пумия, пумия, това е българският футболен фен!!!

Chelsea_FanBlue
10.08.2014 21:03

Освен това, говорим за играч, който е влязъл в 87-мата мин и на практика няма с какво да повлияе на мача!

myzrael
10.08.2014 20:56

А защо тези правила не важаха за Литекс, но пък се задействаха 2 пъти за Селтик?!? Мога да ти кажа нещо относно правилата на ФИФА и УЕФА, когато става въпрос да се подкрепят гнусни отбори като този - К*Р за Селтик,, К*Р за ФИФА и УЕФА !!!

TaTa_Martino
10.08.2014 20:26

Да е*а м*йк*ти помашка заради твоите некадърни идиоти прецакаха Лудогорец идиот такъв

MarkoPolo
10.08.2014 20:07

Интересно. Ако не беше Селтик, замесен, сигурно нямаше да говориш за правила и грешници. Ако тези твои правила се спазваха и в случая с Литекс преди няколко години, щеше да е същото. Подкрепяй си отборчето, още годинка, защото като се върнат Рейнджърс, титла няма да видите с години *smile*

aa2
10.08.2014 19:56

А стига си говорил глупости бе, цирей мръсен!Какво можем да направим ние?Да идем при УЕФА и да ги умоляваме да не наказват грешниците?Баси тъпака излезе....Като разбереш какво означават ПРАВИЛА и разбереш, че тези ПРАВИЛА се спазват тогава можеш да започнеш да говориш.Балък!