В Испания узнаха истината за края на ерата на Гуардиола в Барса

14:22
В Испания узнаха истината за края на ерата на Гуардиола в Барса
Защо Пеп Гуардиола напусна Барселона? Отговорът на този въпрос се крие в автобиографичната книга на испанския специалист, която се очаква да бъде пусната в продажба през следващия месец.

Както е известно, Гуардиола записа златна страница в историята на Барса като изведе отбора до 13 трофея. Мнозина в Каталуния се обединяват около мнението, че той усъвършенства насложената в корените на клуба философия на игра на легендарния холандец Йохан Кройф.

В края на сезон 2011/2012 Гуардиола изненадващо сложи край на паметния си престой на "Камп Ноу". Това негово решение се превърна в обект на най-различни спекулации и до скоро се предполагаше, че напускането му е свързано с тогавашния президент на клуба Сандро Росел. Според прословутата мълва, Пеп възнамерявал да преобрази напълно Барса, но не получил подкрепата и доверието на Росел.

Мадридското издание "АС" обаче разкрива истинската причина за напускането на Гуардиола като споделя с читателите си анектдот из автобиографичната книга на специалиста, озаглавена "Herr Pep".

"Слуховете, че съм искал да преобразя Барселона и че президентът на клуба Сандро Росел не е подкрепил плановете ми за развитието на отбора, не отговарят на истината. Чувствах, че съм се изчерпал като наставник на Барса. Бях много изморен. Лично аз пожелах да напусна", казва настоящият наставник на Байерн Мюнхен, цитиран от "АС".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

proof313
08.08.2014 08:53

От тая статия разбрах всичко друго, но не и истината? Някой да я е разбрал от статията?

sksw
06.08.2014 14:28

Байерн не играе тики така. Да, играят с повече пасове откакто Гуардиола е там, но нямат нищо общо с играта на Барса от преди. Барса играят дори без Гуардиола в момента тики-така. Тики-така не означава само да има повече пасове и притежание на топката, а и самата игра на отбора в офанзива. Барса се мъчат едва ли не да влязат във вратата с топката, докато при Байерн имаме дълги извеждащи пасове или къси извеждащи пасове към хората отпред, бързи флангови атаки през Рибери и Робен по двете крила, центрирания към нападателите и удари от далеч. Това не е тики-така. Да може да си подават повечко сега, но Байерн няма нищо общо с Барса и на дали някога ще има. И като изключим ШЛ където стигнахме 1/2 финал, което не е никак лошо, то другите турнири ги спечелихме. Поставихме няколко рекорда. Така че за момента съм доволен от случващото се в Байерн. Също ми прави впечатление, че Гуардиола в негов стил се опитва да подмлади отбора, главно давайки шанс на младите ни надежди от школата. Взехме Роде и Лева които също са доста млади, другия сезон ако и Ройс дойде ще е супер. Според мен вече Байерн има достатъчно хора, че да може да се справя и без Робен и Рибери. Разбира се, докато те са там отбора ще е много силен, но и без тях отбора има способни играчи на всяка позиция и дори добри техни заместници. Ако и Ройс дойде от 2015, всичко ще е още по-добре. Така че идните години Байерн ще е сила главно в Германия, а също така и в Европа.

Papinhoo
06.08.2014 12:39

След 20 години може да разберем истината. Това ми си струва несериозно

komara92
06.08.2014 00:59

И той като Фъргюсън се отказа на време.Човек трябва да знае кога да спре *wink*

scouser_pool
05.08.2014 19:22

Това се знае още когато напусна , той самия го каза*lol*

lazera0
05.08.2014 15:23

Това го четох преди няколко дни да не кажа седмица, както винаги не изневерявате на стила си, продължавайте все така *beer*