Клубовете от Бундеслигата изхарчиха 150 милиона евро за нови играчи

16:21
Клубовете от Бундеслигата изхарчиха 150 милиона евро за нови играчи
Клубовете от Първа Бундеслига на Германия до момента са изхарчили над 150 милиона евро за трансфери през лятната пауза. Шампионът Байерн Мюнхен взе Хуан Бернат от Валенсия, но продаде Тони Кроос в Реал Мадрид и Марио Манджукич в Атлетико Мадрид, като спечели около 40 милиона евро от двата трансфера.

Баварците привлякоха със свободни трансфери Роберт Левандовски от Борусия Дортмунд, както и Себастиан Роде от Айнтрахт Франкфурт.

"Жълто-черните" от Дортмунд, които са вицешампиони от последните две години, си осигуриха услугите на Чиро Имобиле и Адриан Рамос. За момента ръководството на Борусия няма намерение да се разделя с Матс Хумелс и Марко Ройс. През лятото Дортмунд купи и Матиас Гинтер от Фрайбург, като похарчените от клуба пари са повече от 30 милиона евро.

Участникът в Шампионската лига Байер Леверкузен се подсили с Йосип Дърмич ( Нюрнберг), с бразилеца Вендел, както и с младата звезда Хакан Чалханоглу от Хамбургер.

"Аспирините" също минаха границата от 30 милиона евро за летни трансфери за подсилване на състава. Целта пред Леверкузен през този сезон е да завърши на второ място след фаворита за титлата Байерн Мюнхен

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sksw
24.07.2014 19:07

Помнете ми думата, че Байерн ще купи Марко Ройс скоро и тогава всичко с останалите приключва, защото Рибери, Гьотце, Ройс, Робен, Мюлер и Левандовски няма коя отбрана да ги спре по света..

velislav_kn_
26.07.2014 16:04

Дортмунд купиха Ройс, не е техен играч *lol*

Salient
24.07.2014 19:44

Ройс следващите две години не виждам как ще напусне Дортмунд... Тоя човек е изцяло отдаден на родния си отбор.

sksw
24.07.2014 19:04

Общо са изхарчили 150 млн, а в Испания само Реал са изхарчили толкова за нови покупки. Мисля че коментарите са излишни хах

assault
24.07.2014 19:15

Ами то и футбола затова стана такъв комерс че не е истина. Отбори като Челси ПСЖ Реал М Сити Монако де не се боят да харчат по 100м + финансови фейрплей ако беше влязал преди 5 години на дали някой от тия отбори щеше да съществува на фона успехи. Освен Реал всичките друго отбори са изкуствено създадени от парите на техните новоизлюпени милионери. Заради тия недуразумения останалите отбори трябва да плащат на някой играчи повече от колкото струват и от колкото заслужават.

crazy_rabbit
24.07.2014 16:35

Изхарчили са ги, защото ги имат... Интересно ще ми е да видя отчетите за изкуствения балон наречен ВЛ, както и за Ла Лига !

assault
24.07.2014 18:12

Пич в англия всички клубове харчат пари от последния до 1я . С изключение на 2 отбора от ВЛ всички отбори харчат разумно. В Испания Бараса и Реал се оливат но във ВЛ всичко е ОК ТВ правата са скъпи билетите за мачовете са скъпи а и отборите имат доста добри спонсори за сметка на Немските и Испанските. Немците не дават спонсори да са им заложни къщи ако се не лъжа докато в Англия повечето от малките отбори приемат прилични пари от бетовете което не важи за Германия.