\"Спящият великан\" Роман Павлюченко

14:40
\"Спящият великан\" Роман Павлюченко
Английските фенове няма да забравят скоро Роман Павлюченко, след като той отбеляза и двата гола при победата с 2:1 на "Сборная" в решаващият мач за класиране на Евро 2008, което завърши наскоро.

Ето какво, може би не знаете за централния нападател на Спартак Москва и настояща цел на много европейски отбори в това лице и Тотнъм.

► 1. 26-годишният Павлюченко е роден на 15 декември 1981г. в град Мостовской.  Висок е 188 см.

► 2. Преди официалната оферта от страна на Тотнъм е бил в полезрението на редица грандове като Манчестър Юнайтед, Аякс, Селтик и Евертън.

► 3. Един от най-резултатните футболисти. В първия си сезон отбелязва 10 попадения. В следващите сезони числото вече е двуцифрено. С отбелязаните 18 гола в 27 срещи през 2006г. се превръща в голмайстор на руското първенство.

► 4. С негово участие отборът на Спартак Москва спечели своята първа победа в Шампионската Лига, като победи с 3:1 Спортинг Лисабон (нападателят отбеляза един гол).

► 5. Кариерата му като футболист започва от местния Динамо Стайропол. В последствие преминава през отбора на Ротов Волгоград.

► 6. Именно с изявите си в отбора на Ротор си спечелва повиквателна за младежката национална гарнитура на Русия.

► 7. За Спартак е изиграл 136 мача, в които е реализирал 67 гола. Това го превръща в една от основните фигури на московския гранд.

► 8. На Евро 2008 изигра 5 срещи, в които реализира 3 гола и остана на гол разлика от голмайстора Давид Вийя. Своя дебют с националната фланелка при мъжете Павлюченко прави през 2003 г.

► 9. За "Сборная" нападателят има изиграни 22 мача и 9 реализирани гола.

► 10. Преди решителната квалификация с Англия е наречен от своя старши треньор Гуус Хидинк "спящ великан". Отговорът е светкавичен и двата гола са най-доброто опровержение от негова страна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mitko2026
06.07.2008 18:23

Не съм съгласен!
Ако Роман е Великан, то да не казвам какво е Аршавин, да не говорим за Погребняк който ще закопае тия някъде да се не денат