Кой ще пророни сълзи от радост в голямото надлъгване между Франция и Германия?

10:52
Кой ще пророни сълзи от радост в голямото надлъгване между Франция и Германия?
Отборите на Франция и Германия се изправят един срещу друг в първи мач от програмата на четвъртфиналите на Световното първенство в Бразилия. Сблъсъкът между двете суперсили на европейския футбол ще се проведе на митичния "Маракана" от 19:00 часа българско време. За главен арбитър на срещата е назначен Нестор Питана от Аржентина.

Световните шампиони от 1998 г. започнаха участието си в турнира от предварителна група "Е", където компания им правиха представителните тимове на Швейцария, Еквадор и Хондурас. Възпитаниците на Дидие Дешан успяха да я оглавят еднолично с актив от 7 точки - две победи и едно равенство. На осминафиналите на пътя на петлите се изпревариха суперорлите от Нигерия, които бяха елиминирани след загуба с 0:2.

Германия пък състави група "G" заедно с Португалия, САЩ и Гана. Бундестимът започна вихрено участието си в надпреварата, надигравайки тотално Роналдо и компания с изразителното 4:0. Впоследствие обаче момчетата на Йоги Льов не впечатлиха с изявите си, но въпреки това съумяха да извоюват още 4 точки, за да спечелят битката за първото място в групата. В първия кръг на директните елиминации, Маншафтът се наложи трудно над Алжир на Райс М'Боли. Срещата се реши след продължения и приключи при резултат 2:1.

Настоящите съперници са се изправяли един срещу друг общо 25 пъти. Петлите имат леко предимство в директните сблъсъци - 11 победи срещу 8 загуби при 6 равенства. Друг важен факт за отбелязване е, че Германия игра на полуфинал на последните три Мондиала. Досега нито един отбор не го е правил 4 пъти поред.

Довечера селекционерът на Франция Дидие Дешан ще може да разчита на всичките си основни футболисти. Кадровите проблеми пред него се изпариха, след като бранителят Мамаду Сако се възстанови напълно. От друга страна спецът със сигурност може да се похвали, че изгради боеспособен отбор, който има потенциал да триумфира в турнира.

За разлика от Дешан, Йоахим Льов има за задача да реши някои сериозни въпросителни. В навечерието на днешния мач седем футболисти на Бундестима бяха повалени от вирус, но от немския лагер не пожелаха да разкрият техните имена. Така че, не е ясно на какъв състав ще заложи Льов, който със сигурност няма да може да се възползва от услугите на контузения Шкодран Мустафи.

Вероятни състави:


Франция - Лорис, Дебюши, Варан, Сако, Евра, Кабай, Погба, Матюиди, Валбуена, Гризман, Бензема

Германия - Нойер, Хьоведес, Хумелс, Мертезакер, Боатенг, Швайнщайгер, Лаам, Кроос, Йозил, Гьотце, Мюлер


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Big_Ivan017
04.07.2014 17:47

Ако и двата отбора излязат за да покажат на какво са способни ще видим един страхотен мач! *smile*

Tesla
04.07.2014 14:38

Германия нямат Френския колектив, Дешен го е изградил страхотно, смятай щом поради тази причине не е взел един от най-добрите си играчи- Насри, предтсавяте ли си каква дисциплина налага. За мен мача е 3-2 за Франция (обръщачка)

Spairo
04.07.2014 14:09

Германците имат повече опит, отборът им е много обигран и футболистите са скачени като съдове, докато във Франция има много млади таланти, които тепърва има да трупат опит, смятам, че немците ще надделеят, макар и с минимална победа в редовното време.
Прогноза 1;2

Deco_Sneijder
04.07.2014 13:58

Едва ли някой е очаквал Франция да играе така,особено след новината за отсъствието на звездата им-Франк Рибери.Представиха се над очакванията до момента,но не мисля,че днес ще продължат серията си *smile* Германците най-накрая ще покажат за какво са на това световно

Big_Ivan017
04.07.2014 17:49

Не ми казвай че наистина си мислиш че един играч прави отбор! *smile* Отборната игра, прави отбора и силните мачове! *smile*

Stan1926
04.07.2014 13:49

Германия прие стила тики-така. А знаете ли какво се случва с тези отбори сега?
Франция са по-добрият отбор, Льов пак ще си човърка носа, докато гледа как отпада.

reuters
04.07.2014 15:10

Този път няма да стане ,тези футболисти са готви за този триумф който ги очаква.

wesselin1994
04.07.2014 13:21

Предстои ни да видим най-хубавия мач от началото на световното.

Danskrastev
04.07.2014 12:57

Според мене Х изравнение са силите даже мисля че Французите имат леко предимство заради по-силната форма в която се намират но си мисля че ще гледаме дузпи.

Ginekologa
04.07.2014 12:21

на национално ниво Германия има повече опит от Франция в момента и ще ги излъжат *wink*

btonev
04.07.2014 11:47

Много оспорван мач, предполагам, че ще се стигне до продължения.

sksw
04.07.2014 11:33

Германия са унищожително силни, нищо че досега не си дават много зор и имаха леки проблеми в играта си. От мен 0:1 или 0:2 за Германия.

golemiq_geshan
04.07.2014 13:37

Кое им е унищожително силните на Германия ?! Отчайващо несигурна защита , с изключение на Боатенг , Лаам просто не става за халф , поне не върши колкото Швайни в средата , безобразен Гьотце до тук ,Йозил също е под 50% КПД , само Кроос и Мюлер , като за втория не винаги , са на ниво ... Касто цяло и аз мисля , че Германия ще продължи , но защото Франция с Гризман и Валбуена в най - добрия случай по крилата няма същата класа в атака , особено ако Дешан реши да пуска Сисоко , Жиру , което не е изключено . Само не знам след като видя , че Жиру не струва срещу Еквадор , защо не се даде шанс на Кабела срещу Нигерия , имам чувството че с нестандартността си може да бъде доста изненадващ и успешен ход , но голяма загуба за Франция ще бъде липсата на Сако , според мен Косчиелни и Варан имат по - голям шанс да направят сериозна грешка в защита отколкото Сако , който е изключително агресивен и дори може да помага напред ако резултата е негативен ... Ако смотания Льов престане най - накрая да подражава на Гуардиола , Германия може и да покаже игра , но за сега всички му лижат г*за на тоя скапан испанец !

levskirealfen
04.07.2014 11:32

Още ли не може да осъзнаете, че Франция вдига купата тази година?!

scouser_pool
04.07.2014 11:32

Равностоен мач ,в който Франция има голям шанс да направят малко или много изненада и да продължат...иначе гол/гол най-вероятен залог

Benatello
04.07.2014 11:15

Франция ще продължи днес, може би при резултат 2-1 или 3-2. Германците, ако допуснат гол първи, цялата им игра се проваля. Гласувам за Франция.