Още три отбора чакат визи за осминафиналите на Мондиала

11:00
Още три отбора чакат визи за осминафиналите на Мондиала
Тази вечер още три отбора ще придобият право на участие в осминафиналите на Световното първенство в Бразилия. Днешната програма на Мондиала е съставена от последните трети мачове в групи "Е" и "F".

Двубоите от група "Е" са насрочени за 23:00 часа българско време. Лидер в тази група е представителният тим на Франция. Петлите са с пълен актив, но все още не са сигурни участници в елиминационната фаза на турнира, въпреки че шансовете да отпаднат граничат с нулата. Те са следвани от Еквадор и Швейцария, които имат по 3 точки, а Хондурас заема последното 4-о място с две загуби.



По-интересният мач от група "Е" е този между Еквадор и Франция. Срещата ще се проведе на митичния "Ещадио Жорналиста Марио Фильо" - "Маракана" под ръководството на котдивоарския арбитър Нумандиес Доуе. Възпитаниците на Дидие Дешан се нуждаят само от точка, за да узаконят текущата си позиция в групата. Французите преплуваха океана, но могат да се удавят в реката, само ако загубят с голяма разлика в днешния мач. Подобен лош сценарий за петлите включва и задължителна победа на Швейцария в другата среща, и то изразителна.

Еквадор от своя страна ще трябва да търси максимума. Същото важи и за тима на Швейцария. Южноамериканския тим обаче има по-добри голови показатели в сравнение с кръстоносците и това осигурява известно предимство на трикольорите в битката за второто място.



Хондурас също има шансове да продължи напред в турнира. За целта Лос Катрачос трябва да надиграе Швейцария и да се надява на благополучно развитие на събитията в другия двубой от групата.

Срещата между Хондурас и Швейцария, която е поверена на аржентинския рефер Нестор Питана, ще се изиграе на "Арена Амазония".



Ситуацията в група "F" е далеч по-ясна. Едноличният лидер Аржентина е сигурен участник в елиминациите, но остава да се реши въпросът дали като първенец или подгласник на Нигерия. В последния си мач гаучосите се изправят именно срещу суперорлите, които ги следват с две точки по-малко (4). Тази среща ще се проведе на "Ещадио Хосе Пинейро Борба" от 19:00 часа наше време. Свирката в нея ще надуе италианският топ рефер Никола Рицоли.



В другия мач тимът на Босна и Херцеговина ще играе само за престиж и ще търси първа победа на световни финали, след като вече загуби всякакви надежди да се класира напред. Джеко и компания не успяха да спечелят нито една точка в първите си два мача. Иран обаче има шансове да излезе от групата. Условието за това е задължителна победа над Босна и загуба на Нигерия от Франция.

Мачът Босна и Херцеговина - Иран ще се изиграе на "Итайпава Арена Фонте Нова". За главен арбитър на срещата е назначен испанецът Карлос Веласко.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

spartacus123456
25.06.2014 17:06

Нигерия - Аржентина 1
Ходурас - Швейцария 2
Еквадор - Франция 2

sdw
25.06.2014 13:26

Смятам,че Босна ще убият мечтите на Иран за излизане от групата и ще защитят честта си с една добра игра,каквато показаха и първите два мача.Малко ме е яд,че имат 2 загуби,а пък играха що годе добре.
Нигерия и Аржентина очаквам да е много интересен мач.Имам много спомени от двубои между двата отбора и винаги са били с големи резултати.Вярно е,че стиловете се променят,но аз го виждам точен резултат 2:3 за Аржентина.Не смятам,че швейцарците ще видят проблеми с Хондурас.Почти съм сигурен,че Франция ще завършат с 9 точки тази група.

Parchonlini
25.06.2014 11:33

Просто си изказвам мнението, а и Швейцария не показаха кой знае каква игра, вижда се и лекото побутване на отборите от Южна Америка, Еквадор имат сили да направят равен с Франция, която се е класирала, а защо Хондурас да не могат да направят равен с Швейцария ?

aa2
25.06.2014 12:26

Аз не казвам, че не могат да направят равен, че даже могат и да бият Швейцария.Ако се замислиш малко с една голяма победа(нещо почти непостижимо за Хондурас в този мач) могат дори да се класират, ако Франция разбие Еквадор.Този сценарий е доста, доста, доооста труден, но математически е възможно. Това на което аз се смях е изказването ти, че Хондурас ще направят ВСИЧКО възможно да помогнат на Еквадор....че защо да го правят, питам аз?

Crissstiano
25.06.2014 11:25

До автора на статията - Нигерия няма как да паднат от Франция,защото играят срещу Аржентина!

Parchonlini
25.06.2014 11:25

Нигерия - Аржентина X
Босна - Иран 1-ца
Хондурас - Швейцария X
Еквадор - Франция X

И Еквадор продължават *smile*, Хондурас ще направят всичко възможно да помогнат на Еквадор и да измъкнат 1 точка от Швейцария.

aa2
25.06.2014 11:27

Хондурас-Еквадор - новата връзка в световен мащаб.Всеизвестно е, че тези две държави са с адски близки отношения... Понякога наистина големи глупости можеш да прочетеш в този сайт.Каква ти е логиката зад тази мисъл, че Хондурас, видиш ли ще направят всичко възможно да помогнат на Еквадор...Че защо да го правят?